Макрон: Путин събуди НАТО от мозъчна смърт

В интерес на Запада е Киев да има надеждни гаранции за сигурност
31 май 2023 18:00, Нели Христова
66
Макрон: Путин събуди НАТО от мозъчна смърт
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин събуди НАТО с нахлуването си в Украйна миналата година. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от АФП.

"През декември 2019 г. казах остри думи за НАТО", каза Макрон пред репортери в Братислава, като припомни как тогава е нарекъл западния отбранителен съюз "в мозъчна смърт". "Мога да кажа, че Владимир Путин го събуди с най-лошия възможен електрошок", добави той.

Макрон призовава също държавите от ЕС да купуват европейски оръжия. Френският президент заяви, че европейската отбранителна структура е "необходима" за доверието в блока в дългосрочен план.

"Една Европа на отбраната, един европейски стълб в рамките на НАТО, е незаменима. Това е единственият начин да бъдем надеждни в дългосрочен план", заяви Макрон в Братислава, като добави, че "от нас, европейците, зависи в бъдеще да имаме собствена способност да се защитаваме".

Макрон призовава и за "осезаеми" гаранции за сигурност на НАТО за Украйна, докато тя се бори с руската инвазия.

Подчертавайки, че Украйна "днес защитава Европа", Макрон заяви в Братислава, че е в интерес на Запада Киев "да има надеждни гаранции за сигурност с нас в многостранна рамка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
айде,с риск да попадна в графата "Пита и сам си отговаря",да уточня:.."Драконът" само ще възбуди процесите...А Урсуската,като я направят НАЧАЛНИК на нато,ще извърши цялата работа..И никой нема да я съди,защото некомпетентността и некадърството всъщност не са подсъдни..
36
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
ха ха!..ОТАН е бил "събуден" от Путин ?..Нема лошо!...Но как стои въпроса със животоподдържащите го системи ?..Тях кой и кога ще изключи ?.."Драконът" ?..
35
0
 
3
 
! Отговори
Най ми е чудно преди 10 месеца
Защо си мислят, че като са сложили мисирка на копи пейста, смятат и другите за ***?!?))Пс дайте "мъничко" по-качествена пропаганда, белкем хване Дикиш))
34
0
 
1
 
! Отговори
Някой към 53 преди 10 месеца
Е ти си готов за френския легион. Питай Макрон по темата колко плаща. Може и с панамски флаг да плаваш за Африка да заместиш Къро хахаха. За добри пари се продава и труд и всичко хахаха.
33
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Льохман. И този не го слуша главата. ЕС пред разпад само политиците не виждат защото е политическа организация обслужваща интересите им. Нямат досег и информация какво е реалното положение защото са толкова далече от проблемите на хората, че говорят наизуст. Мислят се за велики. Ще преживеят доста изненади и той също ще се събуди от мозъчна смърт....ЕС вече не е европейски граждани. Ние сме не признати и нелегитимни без права, а задълженията ни вече преливат стабилно чашата......Ще духаш супата.
32
4
 
5
 
! Отговори
----- преди 10 месеца
Защитавала уКрайна Европа.Като проси оръжие и пари.Гурльо ако руснака ви подпука ще видиш кой кого защитава.
31
5
 
2
 
! Отговори
Василев Старшина преди 10 месеца
Боже мой!!!Това е руското говорене да изопачаваш нещата на обратно.Кой кого нападна 2014 и 2022?Каква е Русия да казва коя суверенна държава къде да участва и къде не???И Грузия , Молдова ,Чечня и те ли я заплашвах
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 48 Еми трият те щото сайта е на трибуквието от Тихина, той сайта са си на групировката, не ве е твой, че да претендираш за нещо...:)))
29
2
 
10
 
! Отговори
11 преди 10 месеца
Защо ме изтрихте ве? Нито съм обиждал някого, нито съм ползвал нецензурни думи - казах само, че Нато е напълно безпредметна организация, която се нуждае от враг, за да може да съществува. Когато ни вкараха насила в Нато, ни лъжеха, че заплахата идвала от Иран. Ама, ако триете така, прав ви път, значи показвате откъде ви идват мангизите.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глупости. По-скоро НАТО събуди Русия. До сега руснаците гледаха как НАТО се приближава до Русия и нищо не правеха докато не опря до границата. И това на фона на обещанието че НАТО няма да се разширява на Изток от Германия.
27
2
 
6
 
! Отговори
До доналд преди 10 месеца
От украинците нищо не зависи,а от уса. Когато те решат, войната ще свърши.
26
1
 
9
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Г.р.нтофилът нарочно ''забравя'' да спомене, че Путин много ускори края на глобалното атлантическото господство, края на глобалното господство на зелената хартия и създаването на многоцентров свят!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно тоя френски гомню говореше преди 3 години за мозъчна смърт на НАТО по времето на американския гомню Тръмп който пък щеше да закрива НАТО.
24
2
 
2
 
! Отговори
Купувайте преди 10 месеца
Оръжия само от Франция. Никога от САЩ.
23
3
 
7
 
! Отговори
Ленин преди 10 месеца
Да купуват европейско оръжие но големия брат не разрешава. Само една държава трябва да печели от страданието на хората, в същото време да засилва зависимостта и послушанието.
22
3
 
8
 
! Отговори
да преди 10 месеца
тоя макарон да си гледа страната, че тя ще е следващата в рецесия след германия - путин ще ви нагласи всички! санкции ли? един ден ще му се молите.....както го прави сега канцлера шолц.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 32. Всички знаем , че тези ,които говорят за евроазиатски модел са отявлени предатели на ред и законност да има в България. Зад този модел те се крият , а си имат финансова подкрепа , от олигарси и търговци на Русия , Китай,Индия , Турция ,Бразилия. Нашето ДАНС , МВР , МВнР, някои депутати от НС са по осведомени но си мълчат. " Но гледат да обезпечат изгодно лично положение " по Р. Ралин
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Макрон след срещата си с Путин на дългата маса. Сигурно още се чуди с оригинала ли разговор проведе или с дубльора.?
19
7
 
5
 
! Отговори
Шушу преди 10 месеца
Възраждане са русофили а не българофили., да си знаете шушумиги.
18
1
 
6
 
! Отговори
до Тонката преди 10 месеца
Тонка и ти се събуди от мозъчна смърт беше изчезнал след като ОПГ ГЕРБ отидоха в канала. Тонка как да няма лидери а онзи който го хвалеше от сутрин до вечер най успешния роден в Банкя ? Или вече смени паргията където дават пари. А Ф-ките ги няма с които щеше да летиш над Бузлуджа. Тука си прав няма Европейски лидери като Франсоа Митеран и Хелмут Кол при тези лидери имаше силна независима Европа.