Ердоган обяви докога Швеция няма да влезе в НАТО

Нямало да има промяна в отношението на Анкара
14 юни 2023 21:37, Йоана Цонева
68
Ердоган обяви докога Швеция няма да влезе в НАТО
Снимка: БГНЕС

Швеция не трябва да очаква промяна в отношението на Анкара относно кандидатурата ѝ за членство в НАТО на срещата на върха на отбранителния алианс следващия месец във Вилнюс, освен ако не предотврати антитурските протести в Стокхолм, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Турция не може да подходи положително към кандидатурата на Швеция за НАТО, докато "терористите" протестират в Стокхолм и позицията на Турция ще бъде изяснена още веднъж на разговори с шведски официални лица в Анкара в сряда, каза Ердоган пред репортери по време на полет на връщане от Азербайджан във вторник.

Припомняме, че в Швеция за първи път прокуратурата повдигна обвинения за опит за набиране на средства за забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). Това стана първият път, когато някой бива обвинен в Швеция в опит да предостави финанси на ПКК, определена като терористична групировка от Турция, Европейския съюз и Съединените щати.

Още по темата
Обвинението е възможно след влизането в сила на ново антитерористично законодателство в Швеция, което забранява организирането на срещи или предоставянето на логистична или финансова помощ или дори храна на забранени групировки.

Швеция и Финландия кандидатстваха за членство в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. Докато Финландия се присъедини към военния алианс през април, кандидатурата на Швеция беше задържана от Турция въпреки сделката, сключена в Мадрид миналата година, докато не отговори на турските опасенията за сигурността. Унгария също се противопоставя на членството й в НАТО, и като причина посочва критиките на шведското правителство за върховенството на закона в Унгария. Швеция сега се надява да се присъедини към НАТО до срещата на върха на пакта в Литва следващия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
12
 
! Отговори
КаймакАМ преди 10 месеца
Шведите първо да паднат на земята и после да спазят условията за влизане в НАТО.После ще видим.
22
8
 
15
 
! Отговори
КаймакАМ преди 10 месеца
Мачкай ги Ердо.
21
24
 
7
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Анкара отказва да е фактор в един Свободен и Справедлив Свят,предпочита да помага на путин в убийствата на жени и деца в Украина,Свободен народ са...Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
20
17
 
6
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Швеция е част от Нато г-не!по волята на Народа им!формализирането не е проблем!с едностранни договори за военна помощ!!за държавата ти ще е проблем...робуването ти на путин и опитите да манипулираш Свободният Свят,контрабандата с горива на путин,убива жени и деца?!вършиш грях срещу Народа си!да си съюзник на...Дявола не е политика...не е Държавническо!!!
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нарича опозицията си терористи... болен фашистки мозък!
18
11
 
7
 
! Отговори
Joker преди 10 месеца
Мъчат са и те като Русия да се правят на важни, ама никой не ги бръсне за слива! Швеция влиза в НАТО 10000000%!Просто стойки и чалъми, вчера лирата падна на 7ст, като ти се обезцени парата, ставаш беден! Като станеш беден, ставаш никой! Това е! Това се учи в първи курс по икономика!
17
1
 
6
 
! Отговори
Арнолд Шварц е негър преди 10 месеца
До МНОГО ТУРЦИ: Прав си ,много ДПС ресурс е впрегнат в коментарите.
16
8
 
7
 
! Отговори
Арнолд Шварц е негър преди 10 месеца
До Олимпий Панов: Добре, че има такива като шведите, че на тоя свят да има и цивилизация.
15
5
 
10
 
! Отговори
Арнолд Шварц е негър преди 10 месеца
До ПашатаДа пази Господ! Там дето е стъпил джагала все в клоака го е превърнал. То не е северна Африка, то не е близкия изток то не е балканите. Само идиотия, простотия и *** са оставили, а и джамии разбира се.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Турците извадиха късмет, че Ердоган спечели, иначе щяха да имат големи неприятности и неволи, но Ердоган е болен.
13
4
 
9
 
! Отговори
да преди 10 месеца
Да пратят няколко хиляди шведки в Анадола...и може да се намери решение на проблема
12
6
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Турците Вчера Ликвидираха- 41 броя Терористи , Днес Конфискувана 46 Милиона Евро от Белгийски Наркобарон, а привечер заловиха 80 Килограма Кокаин на Летището - Ердоган Пак Се Развихри .....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
11
5
 
5
 
! Отговори
Евротурчин преди 10 месеца
Срам ме е от опитите, които се правят в Турция!
10
16
 
9
 
! Отговори
Пашата преди 10 месеца
Тъй що е било Турско пак ще бъде!okadarrr
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За дванайсет сребърника сте всякакви но не и българи
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нагли типове
7
13
 
14
 
! Отговори
да преди 10 месеца
турция влиза в БРИКС с още 19 държави кандидати- и ко става, .....чао, ес - чао, НАТО!.......а ние с американските предатели оставаме от страна на булката!
6
11
 
33
 
! Отговори
Професор преди 10 месеца
България се управлява от американското посолство. Каква Турция? Какви вътрешни работи имаме ние? Освен Далавери и кражби други вътрешни работи имаме ли? В Македония пък пребиват българи ама Турция това Турция онова.
5
15
 
15
 
! Отговори
Дон Кикот преди 10 месеца
ЕрСултан много на сериозно се е взел но ще му клъцнат крилцата...
4
9
 
11
 
! Отговори
ТУРЦИЯ ДА ИЗТЕГЛИ преди 10 месеца
ОКУПАЦИОННИТЕ СИ ВОЙСКИ ОТ КИПЪР, СИРИЯ, ИРАК