Двама убити и един ранен при стрелба в Брюксел

Стрелецът се издирва
16 окт 2023 23:05, Стела Стоянова
77
Двама убити и един ранен при стрелба в Брюксел
Снимка БГНЕС, архив

Двама души бяха убити и един е ранен тази вечер при стрелба в Брюксел. Жертвите са шведи, които са в белгийската столица за мача между Белгия и Швеция.

Стрелецът все още не е заловен, пише БНТ.

В социалните медии се разпространява видео, на което мъжът заявява на арабски, че току-що е застрелял трима шведи и че е член на "Ислямска държава".

Заради стрелбата белгийските власти обявиха четвърто най-високо ниво на терористична заплаха в Брюксел.

Премиерът Александър Де Кро написа в X (Туитър):

"Моите най-дълбоки съболезнования на близките на този страхлив атентат в Брюксел. Следя отблизо ситуацията, заедно с министрите на правосъдието и вътрешните работи от кризисния център. Следим ситуацията и молим жителите на Брюксел да бъдат бдителни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: стрелбабрюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 6 месеца
Е кво да вика. Ти от луната ли падаш? Манипулация знаеш ли какво означава
30
2
 
5
 
! Отговори
До анонимния долу преди 6 месеца
Не. Евреите не пускат мор на музикални фестивали. Те опустошават държави. Свалят кули и трепят свои. Свалят правителства и осъществяват атентати. Тероризират всеки, който не мисли като тях. Само и само да получат одобрение за война. Къде ти е акъла. Сам не можеш ли да мислиш или гледните си точки ги преписваш от фейсбук. После защо бг било зле. Вие нямате акъл. Подавате се на всякакви манипулации. И мислите, че с драскане по форумите ще промените нещо. Нали ви видях лятото какви сте чал.гари
29
4
 
9
 
! Отговори
Ярост преди 6 месеца
Искам Израел да ги изравни със земята тия джагали!!! Никаква милост!
28
2
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
И мача Белгия Швеция прекратиха.Явно в ЕС вече старите европейци не определят как ще живеят.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази вечер, в Брюксел, терористта е викал алах акбар и е стрелял безразборно, после във видео е казал че е от ИД! Чист евреин, на ли така?
26
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
В сърцето на ЕС цари хаос и анархия...***.тите политици,докараха Европа до катастрофа.
25
5
 
9
 
! Отговори
А така преди 6 месеца
И кулите сами паднаха, не че номера не е правен преди това в лондон. И венецуела, никарагуа, либия, сирия, иран, ирак, афганистан, панама, аржентина, куба и тн си го просеха нали. Нищо не знаеш чич.ка. Щом си с давидовите значи ти си за психиатър
24
2
 
5
 
! Отговори
До хайвера психопат преди 6 месеца
Момче, ти си за доктор! Може би, даже е късно!
23
9
 
8
 
! Отговори
Хайвера преди 6 месеца
Чи.футите изсценираха пак че хавлиите са лоши за да мине техния номер. Няма по-големи манипулатори от тях. Ама всеки да вярва в каквото иска. Накрая ще набедят някой само и само да получат одобрението на масата. И така вече хиляди години. После се чудят защо винаги са ги мразили и гонили. Хитлев не е сам. Всички, винаги са ги мразили и опитали да ги затрият. Защо ли. Сигурно защото нищо лошо на никой не са направили.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Терористите атакуват! Пък вие си палете свещи за палестинските деца! Кога евреин ще пусне бомба на музикален концерт или ще убие двама футболни фена, ей така за кеф!?!
21
3
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Това ли е новата опорка? Дайте нещо по-оригинално! С това САЩ се изтъркайте...
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ подркепят Израел,набутват ЕС срещу арабите и арабските държави,ще запалят война, САЩ са далече,ама Европа ще духа супата от радикалните мюсюлмани и джихадистите, Бог да пази България!
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Девиз на огромните оръжейни държави: Колкото по зле за другите, толкова по добре за нас ! Те обучават и поддържат тероризма и подпалват войните ! След 2014 г. под Газа са прокопани стотици километри тунели, складове за продоволствия и оръжия, джамия, Команден пункт на Хамас точно под Болницата на ООН. Там се крият терористите заедно със заложниците. Оръжие доставят между пратките с хуманитарна помощ ! Европа ги финансира ! Защо и докога ще търпим да ни правят наИДИОТИ ???
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е смешно да четеш как в една статия русофилите са срещу арабите, а в друга ги поддържат срещу Израел. Няма такова раздвоение на личността! Хахахахах
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новите шведи не прощават.
16
1
 
14
 
! Отговори
WTF преди 6 месеца
Молете се Израел да спечели войната, че иначе лошо ни се пише! До като ние спим, врагът мисли! Той е коварен и алчен, ще вземе всичко каквото имате!
15
2
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 месеца
Направи добро и изяж
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са новите приятели на копейките.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затова твърдо подкрепа за Израел!!!
12
0
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 6 месеца
Горкия клет бежанец ! Трябва им оръжие на клетите , мили , грижовни , горки бежанци .........Хиляди бивши членове на ИДИЛ са приветствани така от Брюксел и от Меркел ....Главорез от ИДИЛ = Клет бежанец ! Групи от по 20-30 годишни момчета къде са им жените ? Семействата ? Изоставили ги ? Само глупавия ЕС вярва в тия детски приказки за лека нощ ! В Кьолн поне германките видяха файда на връх нова година !