Денков: Преговорите ни за Шенген не са приключили

По-добре да разберем какво точно има предвид Австрия, посочи премиерът
11 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
66
Денков: Преговорите ни за Шенген не са приключили
Снимка БГНЕС, архив

Това, което ние в момента продължаваме да настояваме е, че преговорите трябва да продължат до последния възможен момент. Има какво още да се предоговори, така че продължават срещите – днес има среща на някои от външните министри, утре или вдругиден ще се видя с канцлера на Австрия, така че преговорите не са приключили.

Така премиерът акад. Николай Денков коментира новината от Брюксел, че Европейската комисия приветства намерението на Австрия да оттегли ветото за България и Румъния за членство в Шенген, но само по въздух, предаде БГНЕС.

Денков определи намерението на Австрия като "стъпка в правилната посока". "Досега, както знаете, Австрия заемаше много категорично мнение. Това, че има промяна в тази позиция вече дава възможност за преговори", каза той.

Премиерът обясни, че все още не знае какво има предвид вътрешният министър на Австрия във връзка с оттеглянето на ветото по въздух. "Трябва по-добре да разберем какво точно има предвид. Както и вчера обясних много ясно – някакви специални условия за България ние няма да приемем", категоричен е той.

Още по темата
Денков добави, че ако става дума за по-добро спазване на общите европейски правила, разбира се, че ще ги спазваме.

"Това, което виждаме в последните седмици е, че в разговорите с ЕК се търсят общоевропейски решения. Вчера или онзи ден излезе едно съобщение на ЕК, че всяка държава може да спре руския газ без да бъде наказана след това, така че търсим общоевропейска рамка, в която да влезе това решение за таксите", обясни премиерът, като съобщи, че се чака дискусията на европейско ниво да приключи с решение, което ние да можем да приложим.

Денков коментира и че очакванията са бюджетът да бъде приет навреме. По думите му сътресенията са нормални – дискусии, спорове, интереси, но в края на краищата е важно да имаме балансиран държавен бюджет. "Вярвам, че това ще се случи", каза той.

Премиерът отбеляза, че твърде сериозно национално предателство би било, ако в България има партии и политици, които не се котират за Шенгенското пространство. "Не очаквам такова нещо", заключи Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 5 месеца
Въздушният Шенген е поредното, но въздушно унижение за България.Австрия и Нидерландия преговарят от позиция на силата.Крайно време е да се въведе нов статут в ЕС при вземане на решения - с мнозинство от 2/3, а не 100%. Партията на зелените е внесла вече това искане.
55
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
ТСВ...е последното което бих си пожелал...но е неизбежното за да има Света ни минимален шанс...не повтаряйте грешките ВСВ...убийте копелетата интелигентно и бързо...дайте шанс на Света ни...на Живота на Планетата ни...прекалено много компромиси на...злонамерени и алчни...време е за разплата...убийте доган-пеевски-борисов...орбан...да са пример...те могат да убиват Народите си, Света ни продаващи ги на путин...на дявола...вие тях???Война е...не си правете илюзии
54
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
И САЩ...Кралството и Холандия са роднини и просперират върху вашите пазари и руските суровини...не сте им приятели,просто ви използват,Кралството е превзето от руски пари през китайски инвеститори...и слепите го виждаме...САЩ ..Не...ТСВ...или няма начин!!!който удари пръв ще спечели!!!
53
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
х.л.н.ия...убила стотици хиляди невинни отнела им залъка хляб...срамуваща се да носи името си...чрез несправедливият ЕСССР,унижава и ограбва приятелски Народ като Българите!?!?!и ...САЩ...внимавайте с..Х.л.а.ндските си..."приятели" работещи за путин!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
ЕСССР е превзет от руснаците от десетилетия...и Свободният Свят го знае,*** опитват да унижават и ограбват Народа ни,нечистоплътни политици в холандия и австрия отклоняват вниманието на Народите си с..."бедната"България,ХОЛАНДИЯ се срамуват от името на държавата си...свързват ги с източно-холандската...убили толкова невинни жени и деца ...че ядрен удар върху тях ще им е...малко...разпуснете ЕСССР...позор сте...обслужващи задкулисно убиеца путин...да е ТСВ...няма друга опция!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ИДЕ ВОЙНА ! СТЯГАЙ СЕ ! ЕДИН ДВА ДЕКАРА ДВОР С ЦАРЕВИЦА, КАРТОФИ, ЗЕЛЕ, КОКОШКИ, КОЗИ, КЛАДЕНЕЦ ГЕРАН, ГАЗЕНА ЛАМПА И ДЪРВА ЗА ПЕЧКАТА ! ДАЛЕЧ ОТ ГРАДА ! ГОСПОД ПОМАГА НА ОПРАВНИТЕ ! ЗЯПАЧИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЯМАТ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ !
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков имал котировка в Шенген! Интересно как вървят фючърсите му.
49
7
 
0
 
! Отговори
Доволен преди 5 месеца
Тоя пич е КЛАСИ над Бойко. АМА КЛАСИ. TPOЛОВЕТЕ тука не могат да му прочетат автобиографията и за това го обиждат на външен вид.
48
2
 
0
 
! Отговори
Марто Кабровски преди 5 месеца
TPOЛЕ, недей да пишеш под статии за господин министър-председателя академик Николай Денков, ами слизай пред блока да ремонтираш Москвича, че като те мобилизира Късия, ще ти трябват 2 месеца да стигнеш до фронта, боевете вече ще са свършили.
47
4
 
0
 
! Отговори
Пръскат с ХАРП и 5g преди 5 месеца
Като стана дума за марионетки, днес сутринта цънцарова *** марионетката копейкин. Както се беше наперил като младо петле, цънцарката му задади и оня почна да пиука като пиленце. Направо го върна в първи клас.
46
5
 
1
 
! Отговори
Севда преди 5 месеца
АЗ ВЯРВАМ САМО НА ТОЗИ ЧОВЕК!
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви преговори, бе плюнко с плюнките ти ?!?!? Ние сме една васална територия, на която накрая ще кажат....за да влезете в прословутия Шенген, ставате периферна държава, наравно с Румъния, Гърция и Сърбия. Ето ви пари, стройте граници, стройте лагери, правете каквото искате....но нито един мигрант повече не трябва да прекрачи австрийската граница!!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все повече се чудя, дали избщо такива преговори са започвали.
42
1
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
Какво има за разбиране. Означава това, което казва Корнелия Нинова: подхвърляне на трохи, и то с доста условия. Ето задача за ПП-ДБ-ГЕРБ троловете: хайде сега о'плюйте Корнелия Нинова за това, че казва истината за резултата от великите преговори на Денков. Успех!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този пл*ъх нали обеща , че ако не ни приемат до нова година ще си подаде оставка .
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е: Ако Нидерландия отвори Шенген, всички Българи ще избягаме от Ромите на балканите и ще отидеме да работиме за Ромите в Нидерландия, а Нидерландците ще дойдат на Балканите да обучават нашите Роми да стават научни работници!
39
1
 
9
 
! Отговори
ха! преди 5 месеца
За какви "преговори" изобщо става дума!? Евробюрократите и силните в ЕС държави заповядват, нашите приемат всичко с поклони, лазене и любезни , мазни усмивки!
38
1
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 месеца
Много е ухилен, сякаш е получил бл'изалка. А всъщност сме получили едно нищо.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе Денков, какви преговори водиш. Нареждат ти да не вземаш транзитни такси, да приемеш мигранти, да дойдат да храним и австрийски полицаи за летищата и границата, да подпишеш че приемаме да внасяме ГМО и още хиляди неща и "..продължаваме да настояваме преговорите да продължат.."