Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата

Убедени демократи са, ще работят за ЕНП, сигурен е премиерът
Обновена: 20 мар 2019 11:11 | 20 мар 2019 09:35, Красимир Ангелов
364
Евросметки: Борисов даде избираемо място за СДС в евролистата
Снимка: БТА

ГЕРБ ще даде на СДС избираемо място в своята листа за изборите за европарламент, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с ръководството на Съюза.

Още по темата
"Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм на партията, СДС да получи избираемо, сигурно място в листата", отчете министър-председателят след срещата.

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник“, върна се назад във времето Борисов.

Той отчете, че в СДС са убедени демократи и хора, "които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия". "Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани", каза още премиерът.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че при евентуално общо явяване на изборите за европарламент няма да има разпиляване на гласовете за ЕНП. "Ще продължим да работим в тази посока", увери "синият" лидер. Той подчерта, че това е първата среща между двете партии, но е констатирано, че те нямат различия по отношение на европейската политика.

"За нас от СДС, като най-старата формация член на ЕНП, сътрудничеството с най-голямата партия, член на ЕНП за евроизборите, е нещо нормално и логично. Ще продължим да работим в тази посока. Предстоят и други срещи", посочи още лидерът на СДС.

Както е известно, преди седмица лидерът на ЕНП Жосеф Дол призова партиите-членки на европейската дясна партия да работят заедно за евровота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До до 31Елена Йончева е свързана с БСП и работи за тях повече отколкото доста вехти партийци!Не че е хубаво или лошо-просто факт.
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука виждам страх ...
40
3
 
21
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименТо и ОП-то са така. С техните 27 дупетата, можеха да бъдат само 'Конструктивна опозиция" като Марешки;))) Но, те влязоха в управлението на държавата без да имат електоралното основание и тежест за това. За д аспасят Бойко от Корнелия;))) Сега люспите на СДС ще спасяват Бойко от Елена. Елена, Елена, Елена, Елена...;)))
39
2
 
25
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Що бе?Аз пък си харесвам физкултурника.Омръзна ми 10 години да ме командва пожарникар.А виж,физкултурника е дрго нещо-богат,знае как се фалшифицират избори,вече се е научил как се усвояват/присвояват/еврофондове,какво му е на човека.Да не говорим,че и гьонсуратлъка му е на най-високо ниво.Така,де.
38
5
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
ГЕРБ печели максимум 2% отгоре,СДС-депутат и загуба на идентичност.Останалите от "десницата"-губят всякакви шансове.Чувствам,че при това положение,на следващите парламентарни избори ще влязат само ГЕРБ,БСП и ДПС.И циркът ще е пълен!Иначе за евроизборите всичко е ясно-ГЕРБ-6,БСП-6 и ДПС-4.Оставащото 1 място е спорно между ГЕРБ и ДПС.При тая коалиция,най-вероятно ще го вземе ГЕРБ-таман за СДС.
37
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво стана - избирателят изхвърли от политиката СДС, ама те ще си намерят начин да заобиколят мнението на хората и да върнат чрез сделка с ГЕРБ. Нагла работа - изхвърлиш го през вратата, то влезе през прозореца...
36
15
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
До АнонименБСП даде водачеството на Елена Йончева без да е член на БСП и без никаква дейност в полза на партията. Така, че като правиш глупава пропаганда не забравяй, че има мислещи хора, а не баби които хвърлят пачки от балкона на ало-измамници.
35
21
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Стратег" Елена,Елена,Елена"КТБ,КТБ,КТБ.............
34
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов е по-добър от Борисов и ще бъде най-добрия премиев в световната история на България. Борисов е миналото, Цветанов е бъдещето.
33
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС-вярвахме ви.Излизахме на милионни митинги в името на демокрацията и за по-добър живот.Но вие тотално ни разочаровахте!Убихте нашите надежди и мечти.За 30 години обедняхме,озверяхме и се стопихме.А много от нас избягаха от вашата псевдодемокрация.Сега се опоитвате да се реанимирате,и то чрез ГЕРБ?!Вие луди ли сте?Мислите ли,че някой отново ще ви повярва?
32
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали на БСП им харесва или не г-н Борисов е най добрия Премиер в новата история на България. Докато не се появи достоен негов приемник той ще е , няма как. Другото е смях и подигравка с Нинова и Ниновците .
31
4
 
40
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Браво бочко, браво борисофф! ГоУем демократ си, скоро ще гледаш като учителя си, както гледаше на 10.11.1989 г.
30
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова пропорционалната система е лоша. Тя позволява на партии и хора, които нямат собствена подкрепа да влизат в политиката през задната врата и след това да управляват живота ни без някой да е гласувал конкретно за тях. Просто Борисов им дава избираемо място и чрез гласовете за листата на ГЕРБ те се промъкват по втория начин в политиката. Ако бях от избирателите на ГЕРБ, бих се отказал изобщо да гласувам именно заради този циркаджийски номер.
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След ДПС сделки, "патриоти", Марешки, сега още повече ще отвратят хората и със СДС сделката.
28
3
 
42
 
! Отговори
С трици преди 5 години
маймуни лови! ГЕРБ усещат краят си, и са готови и дупе да дадат!?
27
3
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
поредният позор на сдс
26
3
 
31
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Елена, Елена, Елена, Елена...;)))
25
4
 
29
 
! Отговори
Комунягите преди 5 години
СДС са бивши *** и агенти. Агент Буда с БКП книжка и охранител на първия, знаете също кой е.
24
1
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
На 10.Септември.1944 г., партизаните в България наброявали многократни повече отколкото на 8.септември. На 11.Ноември.1989 г., наследниците на 10-то септемврийските партизани, масово се измъкнаха / като пръд*ня из *** /от редиците на БКП и станаха демократи. И строят-строят: кой 6 апартамента, кой къща в Халкидики, кой в Барселона ..
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, доказателство, че десните партии нямат собствена политика, те просто чакат някой да им заповяда нещо от Брюксел и Вашингтон. Те дори и не са си помисляли да ходят заедно на избори, СДС абсолютно нищо няма да даде на ГЕРБ. Но нали господарите са заповядали... няма мърдане!