Отношението към Русия разделя Патриотите

Валери Симеонов обяви защо не може да се яви на избори с "Атака"
2 апр 2019 18:00,
79
 Отношението към Русия разделя Патриотите
Снимка: БулФото
Различното отношението към Русия е непреодолима пречка пред обща листа на НФСБ и Атака за Европейските избори, съобщи Валери Симеонов пред телевизия Европа, цитиран от агенция Фокус. 
 
"Ще се получи нещо като оксиморон, дървено желязо ще се получи.  Във вътрешната политика нямаме такива сериозни разминавания и коалицията ще продължава да съществува. Но по отношение на външната - няма как да излъчим евродепутати, които ще бъдат на различни позиции. Това би било шизофренично и няма да бъде добро за нашата държава", коментира Симеонов.
 
Бившият вицепремиер припомни, че той е бил единственият от лидер на партия от малката коалиция "Обединени патриоти", който е разобличил опита на руския патриарх Кирил да се меси във вътрешните работи на България, докато другите двама лидери - Каракачанов и Сидеров, са заели противоположни мнения на неговото.
 
"Докато при Атака това е заложена в програмата им политика, при ВМРО това са моментни колебания, тъй като е партия, за която е характерно неистово желание за медийни изяви." - каза Симеонов.
 
Той коментира и решението на ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящия вот: "Формулата на явяването на евроизборите беше предопределена основно от нашите партньори от ВМРО, които решиха сами да се явят, тъй като считат, че имат възможност да реализират един евродепутат. Всичко, което беше възможно да направим, за да потърсим общо явяване с ВМРО, го направихме. За съжаление не получихме техния отговор. Напротив - тяхната кампания се разшири и продължава" - обясни Симеонов.
 
Лидерът на Националния фронт за спасение на България разкри и за нечестни действия от страна на ВМРО. 
"Нещо повече и не особено чистоплътно, но ВМРО прави опити за привличане на активисти от нашите структури. И всичко това са белези на една кампания, която не се очертава да бъде особено почтена" - допълни Симеонов.
 
Припомняме, че на среща на националното ръководство на ВМРО, от края на февруари, беше взето решение партията да се яви самостоятелно на предстощите избори за Европейски парламент.
 
Листата ще се води от настощия депутат Ангел Джамбазки, а председател на предизборния щаб ще бъде Юлиян Ангелов.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 5 години
Боше , какви *** ни упралбяват !
63
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Спрете да говорите срещу Русия ,ако ви " пречи" , стойте си в къщи и не се занимаваййте с политиса !
62
1
 
3
 
! Отговори
сова преди 5 години
Валери Симеонов Балевски, смени си фамилията защото е от рода на академик Ангел Балевски бивш зам. председател на държавния съвет на НРБ.
61
2
 
5
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
НФСБ и Атака нямат никакви шансове на евроизборите. За ВМРО хората ще гласуват заради Джамбазки.
60
2
 
2
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
НФСБ и Атака нямат никакви шансове на евроизборите. За ВМРО хората ще гласуват заради Джамбазки.
59
9
 
6
 
! Отговори
Колобър преди 5 години
Валери, отговори ми на един въпрос! Кой те освободи от турско робство? Американците? Ако дядовците ти са от рода на предателя от Оборище-ще те разбера! Мълчи си в кутийката, защото още повече затъваш в калта на политиката, Та чак вониш!
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв китаец е тоя , той вонина американска *** .Паметници му се прищяло да събаря .Пет години откакто Русия отнеКрим на пиндостанците . Ха-ха-ха !Тепърва ги чака един дебел .
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Национален фронт за спасение на България -това е антибългарска партия . Когато американци се месят където не им еработа , къде е тоя фронт ? Няма такъв .Той е нещо като партията на костов демократи за силна българия - едно заглавиеза заблуда на народа , за да могат предателитеда действат свободно .
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във вътрешната политика нямаме такива сериозни разминавания - ГЕРБави слуги сме.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абслоютно несериозно звучи, защото Каракачанов иска американски Ф-16, обивнивяан е за американски лобизъм СРЕЩУ влиянието на Русия, а Валери Смиеонов не го подкрепя, а го критикува. ЯВно проблемът не е в Русия - това е повод. Проблемът са министерските кресла които НФСБ сдаде - негово собствено и това на зам-министър по енегетиката, както и атаките върху Нено Димов. А в това време ВМРО си имат министър и той прави сладки поръчки и това дразни НФСБ.
54
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Това поставяне на Русия в като основен проблем на европейската политика е силно преувеличено. Русия е търговски партньор на ЕС и изобщо няма причини да си разваля отношенията с ЕС. Съвместните проекти са друго нещо - там всеки тегли чергата към себе си.Така че обяснението на Валери Симеонов, че отношението им към Русия им е проблем да са в коалиция не звучи сериозно. Има много други проблеми в ЕС, за които трябва да се работи за националния интерес. Ако някой работи за долари, тогава е проблем
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разедиението по принцип не е добро за ОП, но щом толкова държат да не подкрепят Джамбазки това е тяхна грешка. Той е силно разпознаваем, а и ВМРО има структури из цяла България (Руси, Пловдив, Велико търново, Кюстендил, Благоевдград, Разлог, Дупница,дори - Варна), а НФСБ - само по морето и Кърджали...При това "преброяване на дивите зайце" ВМРО ще излязат най-силни, а НФСБ - най-слаби. Дори ОП да нямат евродепутат за местните избори ще са в изгодна позиция.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
52 - много обичам като се почнат лъжите. Сърбия е в пъти повече под руско влияние от нас, но интересно защо никой не пише за нея. В Словавия също има голямо руско влияние. Вярвай ми - съвсем не сме единствени, не се оставяй да ти промиват мозъка. Просто нямаме производство, но това са други неща.
51
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Разединението за евро изборите не е добро за НФСБ и Атака.Те имат по малък електорат,който няма да им е достатъчен при самостоятелно явяване.ВМРО са облагодетелствани и в печеливша позиция,било то самостоятелно или като "тройка".В какъвто и да е вариант на патриоти,Джамбазки ще води листата.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери не се ли усеща, че отблъсква хора с наглостта си. Прави - криви - Борисов трябвало да си държи хората, да не им дава оставките. Това - с цел да не се дават оставките на неговите министри. ОТблъскващ тип е, държи се цининично. Нито един от другите двама лидери няма в момента такова поведение, дори Сидеров се е кротнал.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
удивен съм от лъжите и неистините на Симеонов. ВМРО имаха единственият излъчен евродепутат от тритет партии- Джамбазки. Той бе силно разпознаваем, дори във самото ВМРО е по-харесван от Каракачанов. 10 години има присъствие в полотиката, много хора го ценят, че малд и енергичен, в ЕВропа е в десетката па активност. Нормално бе и трите партии да го подкрепят. Вал. С. не можа да преживее че му отнеха министерството, а на ВМРО - не, и не пожела да даде подкрепа.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говедарите имат икономика от 85% УСЛУГИ!!! И се правят на "могъщи" просто защото им работи печатарската машина!Ми рашките що не печатат рубли тогава?
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е единствената страна от източна Европа си остана под 100 % руска зависимост.У нас НИЩО не се случва без съгласието на Русия.
46
3
 
4
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
Защо нито една българска партия и нито е дин български политик не е за събарянето на съветските паметници у нас.В Украйна само за една нощ бяха съборени над 2400 съветски паметници
45
4
 
4
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
За жалост,България е все още руска колония.Само на книга сме в ЕС и НАТО,които ни нямат никакво доверие,смятат ни за троянски кон на Русия.Не може да се скрие,че партиите и институциите у нас са проводници на руските интереси