Отношението към Русия разделя Патриотите

Валери Симеонов обяви защо не може да се яви на избори с "Атака"
2 апр 2019 18:00,
79
 Отношението към Русия разделя Патриотите
Снимка: БулФото
Различното отношението към Русия е непреодолима пречка пред обща листа на НФСБ и Атака за Европейските избори, съобщи Валери Симеонов пред телевизия Европа, цитиран от агенция Фокус. 
 
"Ще се получи нещо като оксиморон, дървено желязо ще се получи.  Във вътрешната политика нямаме такива сериозни разминавания и коалицията ще продължава да съществува. Но по отношение на външната - няма как да излъчим евродепутати, които ще бъдат на различни позиции. Това би било шизофренично и няма да бъде добро за нашата държава", коментира Симеонов.
 
Бившият вицепремиер припомни, че той е бил единственият от лидер на партия от малката коалиция "Обединени патриоти", който е разобличил опита на руския патриарх Кирил да се меси във вътрешните работи на България, докато другите двама лидери - Каракачанов и Сидеров, са заели противоположни мнения на неговото.
 
"Докато при Атака това е заложена в програмата им политика, при ВМРО това са моментни колебания, тъй като е партия, за която е характерно неистово желание за медийни изяви." - каза Симеонов.
 
Той коментира и решението на ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящия вот: "Формулата на явяването на евроизборите беше предопределена основно от нашите партньори от ВМРО, които решиха сами да се явят, тъй като считат, че имат възможност да реализират един евродепутат. Всичко, което беше възможно да направим, за да потърсим общо явяване с ВМРО, го направихме. За съжаление не получихме техния отговор. Напротив - тяхната кампания се разшири и продължава" - обясни Симеонов.
 
Лидерът на Националния фронт за спасение на България разкри и за нечестни действия от страна на ВМРО. 
"Нещо повече и не особено чистоплътно, но ВМРО прави опити за привличане на активисти от нашите структури. И всичко това са белези на една кампания, която не се очертава да бъде особено почтена" - допълни Симеонов.
 
Припомняме, че на среща на националното ръководство на ВМРО, от края на февруари, беше взето решение партията да се яви самостоятелно на предстощите избори за Европейски парламент.
 
Листата ще се води от настощия депутат Ангел Джамбазки, а председател на предизборния щаб ще бъде Юлиян Ангелов.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С толкова много "патриоти" в правителството до сега паметниците на съветската армия трябваше да са изчезнали в небитието от лицето на Татковината ни !Вместо това, събориха най-голямият български паметник в столицата ни - 1300 години България !
23
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама какъв патриот е Сидеров !?...откровен руски троянски кон в правителсквото !
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
досега не съм виждал т.н. "пейтриъти" да позват в речника си хубавата българска дума, с положителен заряд и звучене - "родолюбие", "родолюбец", т.е. човек обичащ своят род, своята родина."патриот", "националист" са "системни" думи, с отрицателен заряд и подтикващи към омраза на чуждият "род" и чуждата "родина".т.е. "родолюбеца излъчва "любов към своето", т.е. интроверт- положит. енергия насочена навътре, а "патриота"/"националиста" излъчват "омраза към чуждото" - отриц. енергия насочена навън
21
9
 
16
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Какъв патриот можеш да бъдеш,когато имаш (отношение/сношение) с друга държава?
20
10
 
13
 
! Отговори
До19 преди 5 години
И понеже сега сме мега зле,означава ли че сме с Русия?
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2-*** Палячовци в Парламента , айде да си годи тва Правителство че тоа филм остаря
18
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато България е с Русия тогава сме най-зле
17
6
 
10
 
! Отговори
Х преди 5 години
За винлело ще гласуват бабите щото им направи пенцията 300лева. А на дядовците е обещал по бутилка грозданка и баба с ботукси на седмица.
16
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!България се ромизира при управлението на руската партия БКП. И понеже беше много хубаво тук граничарите пазеха не някой да не влезе в страната , а на не избяга.Както се пази концлагер.
15
22
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааааааа! преди 5 години
Русия, Путин и цялата нагла сбирщина от варяги е смърт за България!!! Така е било, така е, така и ще бъде!!! Който реве за Русия- на Аерофлот и в Москва завинаги!!! България е в НАТО и ЕС и няма да отстъпим нито крачка назад от тях !!!
14
3
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ми достойно и честно ли е, А. Джамбазки на предните избори за ЕП да бъде излъчен от общите ОП и сега когато той набра популярност ВМРО се "цепят"!?
13
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Номер 8 редактора го изтри, така че коментара ми не се отнася за ха- ха- ха
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака са най-големите патриоти .Само че руски .
11
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименКаракачанов беше с паспортите.Тоя се ос.а с Оградата.
10
9
 
17
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
По- кротко бе нашия.Тя САЩ не смее да се перчи открито на Русия,та бедна и дрипава България ли ще показва мускулчета. Не ставай смешен!
9
6
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Причината Патриотите да не се явят заедно е много тривиална и няма нищо общо с Русия.Ако бяха заедно,ОП щяха да имат някакъв шанс само за един депутат.Как да си го поделят????Освен това,Атака като по-многобройна и организирана би притикала собствения си кандидат до челото.Затова се стигна до това "соломоновско" решение-по-добре никой да няма депутат.Поне ще си ги премерят...процентите.
8
18
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Една вяра, една азбука, обща история, сходен език ...Трябва да сме луди да враждуваме с нашите руски братя. Явно сме щом 30 години вече ни настройват срещу Русия и ни побратимяват с историческите ни врагове. Резултатите са видими !От 9 000 000 преди 30 години, днес българите са не повече от 4 500 000. Застаряващ и изчезващ етнос в резултат на етническото прочистване и ГЕНОЦИД в мирно време. Само Русия може да ни помогне. Сиреч от евроатлантическо робство ще ни спаси пак... Дядо Иван
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото спасение за България са гн Атанас Атанасов и гн Христо Иванов.Защо не опитаме със тях.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе служба - служба, но големи облаги.
5
21
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Без Русия - няма България. Факт ! 30 години евроатлантизъм и отдалечаване от Русия и скоро няма да има българи, а държавата трябва да я прекръстят Ромландия.Руснаците ни освободиха и ни помогнаха да възстановим държавата си след 500 години робство. Пак руснаците ни взеха под крилото си след Втората световна война и ни помогнаха да изградим една модерна държава, в която народът ни стигна почти 9 000 000 население.България няма и никога не е имала по-естествен съюзник от руснаците !