Пленумът пренареди листата на Нинова, Станишев ще е кандидат за евродепутат

Президентът на ПЕС е на пето място в листата, Янаки Стоилов се отказа от евровота
Обновена: 14 апр 2019 22:49 | 14 апр 2019 21:45,
232
Пленумът пренареди листата на Нинова, Станишев ще е кандидат за евродепутат
Снимка: БТА

Червеният пленум бламира лидерката си Корнелия Нинова и след инфарктно заседание пренареди предложената от нея листа за евроизборите.

Още по темата

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев все пак ще бъде кандидат за евродепутат, но в листата ще е на пето място.

Янаки Стоилов, който бе предложен от Нинова за второ място, но след гласуването на пленума изпадна до 12-о, обаче си направи отвод и няма да е въобще кандидат за евродепутат, пише "24 часа".

Ето окончателния вариант на листата на БСП за евроизборите:

1. Елена Йончева
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова
4. Иво Христов
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев
7. Деница Златева
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков
10. Велизар Енчев
11. Димитър Данчев
12. Тодор Стоилов
13. Валери Жаблянов
14. Мариела Модева
15. д-р Десислав Тасков
16. Крум Дончев
17. Емил Георгиев

В първоначалния вариант, който Корнелия Нинова предложи на членовете на партията, Сергей Станишев изобщо не фигурираше. Пленумът обаче дописа листата на Нинова и предложи 9 нови имена. След това последва тайно гласуване и така бе определен окончателният вариант на листата на БСп за евровота.

"Водещото за мен е БСП да се яви със силна "Визия за България", която да е уважавана и социална в единна Европа", каза пред журналисти президентът на ПЕС Сергей Станишев след Пленума на БСП.

Той посочи, че каквото зависи от него, то ще бъде направено, за да има силна и убедителна кампания. Станишев заяви, че кампанията на БСП за евровота трябва да има ясен европейски и социалистически профил, съобщи "Фокус"

"Всеки ден ГЕРБ създава проблеми, скандали и напрежение. Ние трябва да сме актуални с позицията и с това, което се случва, а се занимаваме със себе си", коментира лидерът на ПЕС.

"Всичко това, на което бяхме свидетели днес, един много напрегнат пленум, можеше да бъде избегнато", посочи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
какво ли струва да станеш един такъв депутат и на кого ли се плаща?нека не се опитват да ни обеждават че искат да са в европарламента за давършат някаква работа щото и баба няма да повярва
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Бял зъб, нали вие се писахте така преди време, Гледна точко, лидерът на партия, особено в критична позиция, трябва да има смелост да отстоява позиция, а не да се крие зад колективната безотговорност. Хората се обединяват, тръгват след силните духом.
18
10
 
10
 
! Отговори
КРАЙ преди 5 години
Не давайте гласа си и не легитимирайте брюкселските банички на партизаните. Нека идат с платения вот от маалите при 20 % избирателна активност ако ги не срам.Няма по добър начин Българя да покаже жълт картон на партии и Брюксел.
17
7
 
22
 
! Отговори
Ууу преди 5 години
Първата листа беше много по- добра, със силни кандидати, личности. Сега със Станишев ще отблъсна доста хора.
16
6
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Направо съм изтръпнал кой партиен послушковец ще взима тлъста брюкселска заплата. Дали Станушко или някоя пионка на Бате или доган.БОЙКОТ на евроизборите - като ги парите на другия ден ще забравят че сте живи.
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво стана сега др. червен и необразован ***. Според тебе сутринта Евролистата беше най хубава , а сега пак е хубава и достойна. Защо не се спреш да говориш празни приказки а.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След новината за Сергея,днес всички джепчии във Игнатиево вдигнаха банкет и заклаха коч за новия сезон на златните
13
6
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Тъкмо реших да гласувам за БСП и...сега твърдо не...
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред еврочиновниците на високи постове е пълно с лица, станали неприемливи за собствените си партии в родните си страни.
11
3
 
25
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Какво ли допринесъл от Бруксел..дремеше там и ядеше черен хайвер , като останалите
10
5
 
23
 
! Отговори
SS преди 5 години
ето, точно сега туй е истинския подарък за ГЕРБ.БСП пак се оля. От тва нищо не става! Първата листа бе добрата. Сега така я пренаредиха, че напълно ще си заслужат тотален провал на изборите след месец. А също и изобщо
9
3
 
26
 
! Отговори
хммм преди 5 години
До Анонимен 2Дай един пример поне , с какво СС е допринесъл за доброто , развитието на България . Като евродепутат или шеф на ПЕС
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова досега няма грешен ход. Дъбов и сие червени феодали още разпространяват гнилоч.
7
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова Техноимпекса иска да заръфа целия кокал, алчна, лицемерна, нагла, безскруполна престъпница, слагаща начело на листа подсъдима гад , уличена в схеми с КТБ за десетки милиони!
6
16
 
11
 
! Отговори
Курнеля от село преди 5 години
Неизбираем е Серго. Другите са потресаващи кандидати, а бабичките и старците измират с всеки изминал ден. Чака ги съдбата на СДС.
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да имам 40 градуса температура или треска да гласувам за Станишев , ае в канала. Пак се намърда , сигурно завъртя тук таме телефони ..ууу
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя историк, без грам стаж, безполезен, кой го бута, кой обърна каруцата, кой нареди на Корни да го добави. Та Корумбашев е къде-къде по-читав кадър.
3
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!ПОМНИМ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ОТ 1996 С ВИДЕНОВАТА ЗИМА, ОГРАБВАНЕТО НА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА, КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, МУТРЕНСКИ ВРЕМЕНА, РАЗСТРЕЛИ, ОУБЛИЧНИ УБИЙСТВА, ГЛАВОРЕЗИ, КУПОННААТА СИСТЕМА ОТ ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, КТБ, КЪРВАВИТЕ ПРОТЕСТИ С ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ, СПРЕНИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ!
2
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше *** да изключат Станишев от листата. Той заема ключов пост в ПЕС, което е добро за България, нормално е да получи подкрепа, а не да стане жертва на амбициите на Нинова за диктатура.
1
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разумът надделя. Нинова вече беше почнала да се самозабравя.