ВАС отряза БСП за "Коалиция за България", марката - за АБВ

Цели 15 години БСП отиваше на избори с нея
16 апр 2019 16:00, Красимир Ангелов
45
ВАС отряза  БСП за "Коалиция за България", марката - за АБВ
Снимка: БТА

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на "БСП за България" срещу решението на ЦИК, с което коалиция КП "Коалиция за България" е регистрирана за участие в изборите за членове на Европейския парламент, съобщиха от ВАС.

Още по темата
Производството се прекратява, а определението не подлежи на обжалване.

Основанието за оставяне на жалбата без разглеждане и прекратяване на производството по делото са разпоредби от Изборния кодекс, според които пред ВАС могат да се обжалват само отказите за регистрация.

Тези текстове не са изменяни от приемането на Изборния кодекс, посочиха от ВАС.

АБВ и още 6 партии избраха името "Коалиция за България", с което ще се явят на евроизборите на 26 май.

От БСП реагираха остро и припомниха, че "Коалиция за България" е създадена през 1999 г. от БСП и други по-малки, идейно близки партии, като до 2014 г. "Коалиция за България" е участвала във всички проведени избори.

От БСП претендираха, че името е тяхна търговска марка и друга партия няма право да участва на избори с нея.

Въпреки претенциите на социалистите, "Коалиция за България" на АБВ беше регистрирана от ЦИК за евроизборите на 26 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Коалиция за България" беше създадена от Гоце, тъй че *** да не вряка много!
14
5
 
15
 
! Отговори
НИКОГА... преди 5 години
НИКОГА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВАС ЕГАТИ ВЪРХОВНИЯ ***.СЪД ВСИЧКИ СМЯТАТ ЧЕ НЕ Е ПРАВИЛНО АБВ ДА СЕ ВОДЯТ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЯВНО ГЕРБ ПАК СА СЕ НАМЕСИЛИ
13
10
 
16
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Бсп са гадовеПроблемът е, че т. нар. от тебе "***" не измираме, защото вече добре разбрахме целите на гербавата политика, а се мобилизираме, все повече и все повече. Дори Сър Гей, няма да ви помогне. Просто е. Вие сте Валат. Няма да изпълните задачата, която ви е възложена. А за ФИаско, Началникът не дава заплата;))))
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
политиката е втората най-древна професия....която се доближава доста до първата....
11
6
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Много важно. "Кокал-иция за България" е едно минало за БСП, символ на една отминала идеология и политика. Към нея спокойно може да бъде прибавен и Сър Гей с неговата част от БСП-то. БСП с Корнелия е вече нещо съвсем различно от БСП-то през 1996 г., от БСП-то на Първанов, на Сър Гей, на Миков... Това е Минало, което трябв ада се преодолее, политика, която трябва да се смени. Това е. Просто е.
10
20
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 10. Няма нужда да им помагат, ГЕРБ си печелят и без тях. А голямата корупция я търси на Позитано 20. Там всички са милионери.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБВ и още 6 партии избраха името "Коалиция за България", с което за 2-ри път доказват, че играят като основна патерица на ГЕРБавите. Множество стари хора по инерция ще гласуват за "Коалиция за България", ще намалят гласовете за БСП, от което ще спечелят тикварите. Но с предатели е пълно и в самото БСП. Стани шеф е бита карта и поставянето му в листата ще откаже много да дадат гласа си за социалистите.
8
12
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Най-провалилата се партия в България БСП да се напъва да бъде първа на избори е невероятна наглост. За съжаление е така и ще трябва да изчакаме още десетина години да поизмрат достатъчно от зомбираните *** и тогава всичко ще си дойде на мястото.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От БСП претендираха, че името е тяхна търговска марка...................????????????????...........ТЪРГОВСКА марка ??????????????
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЪЙ КАТО герб СА ОВЛАДЕЛИ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ДА ГИ ИЗРИТАМЕ С ИЗБОРИ ОТ ДРУГИТЕ ВЛАСТИ
5
9
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тези директно ги отсвириха. Като ти разправям Корнело, че никой не те бръсне за ***Колегата по-долу е прав че трябваше да стискате каскета
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕТО КАЧЕСТВОТО НА ГЕРБАВИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС. ДЕЙСТВИЯТА НА ГЕРБАВАТА ПАТЕРИЦА АБВ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА СЪДЕБЕН КОНТРОЛ.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех,че партиите и коалиците могат да бъдат запазена марка.А бре политици вие скоро и майките си ще продавате.Хептен на търгашество я обърнахте!
2
7
 
12
 
! Отговори
АБВ ДТБ ВГЗ преди 5 години
Биха дуспата на СерГей, който от години бе полит-гаджето на ГЕРБаланата Буда, и сега с АБВето отново ГЕРБ успя да маниипулира бесепистите.Това означава че пручванията за успеха на ГЕРБ показват плаяевни %-ни истини.. които и 10 Костиброски шумихи небиха могло да бинат минимума. След ЕУйските идат БГуйските избори.Вече трети ден никой неспоменава нови факти около ТУХЛАгейт.До тук джангъра с терасите, доходите и асансьорит. Местан се наака и ГЕРБ отново на белия кон
1
6
 
13
 
! Отговори
ХААХ преди 5 години
КАМУНИСТИ, ВИЕ ПАТЕНТ ЗА НАИМЕНОВАНИЕ ПЛАТИХТЕ ЛИ БЕ?СЕГА ЩЕ ЗАГУБИТЕ ГЛАСОВЕ.