Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Изгубихме много време с листата, каза той
17 апр 2019 12:00,
255
 Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне. Защото за мен БСП е кауза. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, осъзнат, още повече политически, е свързан неразривно с БСП. Това каза пред "Канал 3" председателят на групата на Европейските социалисти и бивш министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на БСП за европейските избори през май е била избрана демократично, но от партията са изгубили твърде много време в реденето й.

"Хората не ги интересува какви са вътрешните ни отношения – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво БСП може да направи за това техният живот да стане по-добър, доходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, семействата им да са по-добре." - коментира Станишев.

На въпрос дали БСП е бламирала собствената си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че ""Не става въпрос за вътрешна опозиция.

Още по темата
Но в някакъв смисъл председателят на Националния съвет се постави в такава позиция, че Националният съвет да бъде принуден да коригира нейното еднолично решение, защото всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна лична".

Сергей Станишев изрази мнението, че за да спечели доверието на хората, Столетницата трябва да се представи като алтернатива на ГЕРБ - най-вече социална.

"Няма нужда да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като ВМРО или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на битката с неравенствата. Оттук ще дойде силният импулс за подкрепа на БСП от хората. Това трябва да преследваме и да покажем достоверност, стабилност, последователност в това", завърши Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
.I. преди 5 години
Каквото и да говорят Станишко и Корни, ако БСП е с номер 13 да речем, то 13-тия в листата ще е най-много преференции :)))
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Станишев беши по-хубаву. По хубуу да са варни...
21
3
 
24
 
! Отговори
Слава преди 5 години
Абе направиха те за смях бе,палячоооо...И сега като те отсвирят-какво ще работиш като нямаш един ден трудов стаж? Да вземеш да станеш бояджия-та да пребоядисаш любимата партия..
20
1
 
35
 
! Отговори
Z преди 5 години
Откъде се взе този нахалник. Тъкмо хората си поеха повече въздух без него. Сега пак се завъртя и започна да трови въздуха. Няма отърване от него. Повярвал си е, че БСП му принадлежи по наследство. Баси и лекето.
19
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
излишни приказки преференциите ще решат кои да ходи за 5 години в Брюкселвие какво се пенявите относно БСП какво ни интересува нас които не гласуваме
18
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишка... не че никой, не може да те изгони... Просто ти си се впил със зъби и нокти там, защото ако те изхвърлят, ти ще умреш гладен. С твоята биография, освен чистач или продаваш, дуго не мож стана! Много добре ви знаем номерата в европарламента, как се редите на опашките за премии, за да си докарате >10К евро доходи месечно с клатене на крака.
17
4
 
22
 
! Отговори
Дед Хасан преди 5 години
То и Цв.Цв. никой не може да накаже, но ще видим по нататък.Колкото до Станишев най-много БСП да си отиде заедно с него.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой, който иска да ме изчегърта, не може да го постигне!" и"Няма кой да ме накаже!" - братчета близнаци! Познахте ли ги?И това за бащите: Със сигурност бащата на Станишев се обръща в гроба въпреки европейските му успехи...Стария Паси не прости на младия!
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провален еничарен сороссоид=ПЕС
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти доказа на баща си, че ти най-добре можеш да я съсипеш! Ама че кауза! Ще гласувам за 6,7,8,9, но не и за теб!
13
1
 
26
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Евреите никога не си отиват доброволно. Затова се раждат такива като Адолф Шикългрубер!
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може серго, може. ти отстрани Първанов, теб те отстрани нинова. чакаме да видим кой ше отстрани нея.
11
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев не схваща,че е мразен като Доган,Костов и Цветанов Борисов .
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах СерГей, СерГей... алтернатива на Герб означава, просто Герб в друг цвят опаковка. Каква е тогава разликата между тях и вас, ако не защитавате традиционализма и патриотизма ?
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще паднеш от мотора.....
8
5
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Шефът на Коминтерна, Гей Дмитриевич, е абсолютно прав! Европейските ценности изискват той да води Партията!
7
2
 
30
 
! Отговори
:))) преди 5 години
Мото от времето на БКП ...С нахалство към прогрес и към личен интерес...станиШЕФ стриктно го следва.В кръвта му е.
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички да гласуваме масово за номер 6 и 7 и излиташ към ДПС.
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А това демократично ли е никой да не може да те отстрани ?
4
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път когато този се появи на избори аз съм спокоен, че БСП няма да спечели :) всеки път :)