Местни избори и предсрочни за НС наесен? Константинов: Опасен микс!

БСП ще подобри резултата си от преди 5 г., вярва математикът
Обновена: 19 апр 2019 10:50 | 19 апр 2019 10:30, Анисия Иванова
145

БСП и ГЕРБ с изравнени позиции преди изборите на 26 май. Според прогнозите на Европейския парламент двете партии могат да разчитат на подкрепа от близо 33%, а ДПС - малко над 10%. Над 4-процентната бариера са и ВМРО, и "Демократична България", а под нея - "Воля", "Атака", АБВ и НСФБ. Или преизчислени в депутатски места в ЕП, това ще значи по шест за ГЕРБ и БСП, две за ДПС и по едно за ВМРО, "Демократична България" и "Воля".

"Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски. Сега очаквам БСП да се представят по-добре", коментира  математикът проф. Михаил Константинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните евроизбори, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа. Математикът каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат и как "Апартаментгейт" ще окаже влияние на избирателната активнос на ГЕРБт.

Да не забравяме, че 1 млн. и 400 хиляди са избиратели извън границите на България, където почти не се гласува, уточни той. В момента у нас има 5 млн. и 750 хиляди избиратели, съобщи Константинов и призова всички да гласуват.

"Има смисъл да гласуваме масово - и заради европейските проблеми, и заради вътрешните", обясни математикът. По думите му партиите засега не успяха да вкарат европейска тематика, но има още време до евроизборите.

"Трябва да отбележим, че изобщо в Европа, същинската европейска тематика доста се е изродила. И там има свиване върху националните проблеми", подчерта проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях.

"Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора", обясни проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОставете им жилищата,халал да им са,важното е да се оттеглят от властта и да им се съкратят сметките,за да не подкупват малките партии,защото нищо не направиха в полза на България,провалиха и полезните проекти,а от както са на власт кървавите войни не са спирали и губим население,бягайки дали от страх,дали от терор,дали от натиск,дали от мизерия!
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го видя този *** лакей на Борисов и ми се повръща.Такива гнусни индивиди като този няма в никой друг народ.
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 29Простолюдието, така и така не гласувате. К'во ви пука, кой ще спечели изборите?--НЕ ни пука бе ... от къде и защо считаш, че ни пука ?!
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има смисъл да гласуваме масово---((има смисъл да НЕ гласуваме изобщо,така ще се види и колко са реално т.н. "твърди ядра", т.е. тези, които директно и лично имат интерес от "управлението и властта", което и чието и да е то."гласуваш" за когото и да е, създаваш "евромилионер"!
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Със случая "Манолев" може да тръгне разравяне на тези европейски пари, с които строят къщи, прокарват вода. Манолев е в комбина с кмета, направили са съдружие, за да си прокарат минерална вода. Представете си какъв вой ще има в Европа, след като се разбере, къде са отивали европейските пари....."
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се управлява от сложна в балансите, но иначе проста коалиция. Тя се състои от официалната изпълнителна власт и от една не толкова официална, но иначе доста ефективна власт прокуратурата. Това не е нещо ново. Доказано е през годините, но особено ескалира в управлението на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Тази странна на пръв поглед коалиция разпределя порциите в държавата, решава кой да бъде ударен и кой да се покрие.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гласувайте. Защо само бсп слагаш в сметката ами останалите да не са бедняци и клошари. Погледни обективно на нещата. БКП роди БСП. От БКП се нароиха още стотици. Всички са потомци на върли Комунисти й не го крият. Всички са милионери даже и тези дето се мислят на Левски. Покажи ми един бедняк от тези за които гласуваш. Всички фирми са техни. Да не би да си мислиш че са на случайни хора. Подели ли са си държавата за да няма сърдити. Това кога ще го разберете може би след още 30 години.
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Публикуват сметки на български магистрати в чужбина. Същите, които осъдиха Иванчева. Като чух сумите, мисля че Брендо и Че репа са кло шари!
28
7
 
16
 
! Отговори
за Орбан преди 5 години
Гласуваме, а отиват Габриел и Майден и братчедите на Юнкер. ЕС е измама Юнкер е шуробаджанак. Ще гласуваме самo за тоя, който обещае да изправи ЕНП и техните васали пред съдебната система.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никога в най-новата история на България не сме имали подобна ситуация при която не в държавата ни има корупция, а държавата ни Е корупция.Защото да си помислим - суша има в една страна, когато не падат дъждове и температурите са високи. Но има ли суша в пустинята? Не, няма - няма суша в пустинята, защото пустинята Е суша, сушата е другото име на пустинята, нейното естествено състояние."
26
10
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието, така и така не гласувате. К'во ви пука, кой ще спечели изборите?
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Цветанов взе наврнеме мерки и мобилизира гербо-троловете.Като гледам целият отбор е строен за проверка.Винету, Байфидан, Гледна точка, чудя се кой ми се губи.Ааа, имаше един Професор - ще дойде и той. Сигурно сега си сменява памперса.
24
17
 
3
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 25. Айде като си толкова отворен обясни как точно става номерът с чувалите. Май си нямаш понятие от изборния процес. В комисиите има лица от различни партии, има и застъпници, наблюдатели, журналисти. Бюлетините се броят пред всички и се прави първичен протокол, който се подписва от всички, от него се правят копия и ВЕДНАГА се качва в интернет. Айде сега, тарикат, обясни как ще стане подмяна и няма да се разбере.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборите ако решаваха проблемите то те щяха да бъдат забранени. Не е важно колко и за кои гласуват по важното е кои и как броят бюлетините и колко чувалчета ще вкарат през задният вход. А този пишман сметач е така задраво обвързан с управниците че ме е гнус да го гледам. Този стар Комунист така върти боите че се е омазал с всички цветове на дъгата. От червен се боядиса Син след това стана Жълт а сега е Гербав. Които са на власт с такава боя се маже. Такива бояжии ги най маразим.
22
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ. Другите на стават.
21
18
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 9 червен анонимник. Глу.пости си написал. България никога не е била по-добре, но аз и не очаквам от озлобен и завистлив червен цър.вул като теб да напишеш нещо друго.
20
16
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Алелуя. А дано. Само ДПС
19
6
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
В България куцо и сакато разбира от всичко.Най - вече от политика. Ето проф. Константинов е математик, но се изявява в полето на политическата еквилибристика. При това като мастит политически aнализатор.
18
17
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Червените некадърници не могат да предложат нищо градивно на българите. Те разчитат не на своите позитиви, а на провал на ГЕРБ. Грозно и типично по ганьовски.
17
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Горанов палата надхвърля 2 милиона. Чудно откъде са му парите,, както на Лиляна Павлова, Цветанов, Цачева, Гешев, Цацаров и десетките други гербаджии. Вчера разонличиха още един от тях с къщичка за стотици хиляди.