Местни избори и предсрочни за НС наесен? Константинов: Опасен микс!

БСП ще подобри резултата си от преди 5 г., вярва математикът
Обновена: 19 апр 2019 10:50 | 19 апр 2019 10:30, Анисия Иванова
145

БСП и ГЕРБ с изравнени позиции преди изборите на 26 май. Според прогнозите на Европейския парламент двете партии могат да разчитат на подкрепа от близо 33%, а ДПС - малко над 10%. Над 4-процентната бариера са и ВМРО, и "Демократична България", а под нея - "Воля", "Атака", АБВ и НСФБ. Или преизчислени в депутатски места в ЕП, това ще значи по шест за ГЕРБ и БСП, две за ДПС и по едно за ВМРО, "Демократична България" и "Воля".

"Резултатите няма да бъдат като 2014 година, защото те бяха катастрофа за БСП. Тази катастрофа стана причина за разпада на коалицията, която подкрепяше Орешарски. Сега очаквам БСП да се представят по-добре", коментира  математикът проф. Михаил Константинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че БСП със сигурност ще подобри резултата си от предишните евроизбори, защото преди 5 години те са пратили само 4 представители в Европа. Математикът каза още, че не знае как ще се отразят скандалите с оформянето на листата на социалистите на техния резултат и как "Апартаментгейт" ще окаже влияние на избирателната активнос на ГЕРБт.

Да не забравяме, че 1 млн. и 400 хиляди са избиратели извън границите на България, където почти не се гласува, уточни той. В момента у нас има 5 млн. и 750 хиляди избиратели, съобщи Константинов и призова всички да гласуват.

"Има смисъл да гласуваме масово - и заради европейските проблеми, и заради вътрешните", обясни математикът. По думите му партиите засега не успяха да вкарат европейска тематика, но има още време до евроизборите.

"Трябва да отбележим, че изобщо в Европа, същинската европейска тематика доста се е изродила. И там има свиване върху националните проблеми", подчерта проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Математикът и анализатор отбеляза, че независимо от резултатите на 26 май, няма как да се случат предсрочни парламентарни избори у нас преди местните, а най-ранният вариант за подобно нещо е заедно с тях.

"Това е опасен микс. Различни са мотивациите и се изкривяват резултатите и при двата избора", обясни проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
11
 
! Отговори
Б. Методиев. Б. преди 5 години
До нормален'Кворума в парламента е задължение на управляващите. Какво съм им длъжен на Местан и Станишев да им правя кворума'Опа, това беше преди 4-5 години. Сега са ГЕРБ на власт и палачинката е наобратно...
55
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нормаленГербав лъжецо, как така БСП винаги били против ЕС, като точно правителство на БСП вкара България в ЕС???Заслугите на твоя ГЕРБ за това са точно НУЛА! Заслугите на ГЕРБ са за съсипване на държавата вече 10 години!
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, като разберат в Брюксел за какви къщи с минерална вода за лично ползване от министрите отиват евросредствата, ще ги спрат. Но тогава друг , напр. БСП+, ще е на власт и герпаджиите ще гракнат как Европа спира фондове на БСП.
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай,стига с тея апартаменти бе ! Само това им в устите ! ОК,консумирали са властта по някакъв начин .Категорично съм убеден,че всички ще го направят. Въпросът е България да върви нагоре.Факт е,че го прави последните години.Еми не може да сме Швейцария,но не сме и Армения ( а бяхме като тях 90те години)Марешки къде живее,Нинова,Р.Петков ???
52
9
 
7
 
! Отговори
нормален преди 5 години
Бсп нали се отказа да участва в управлението на България какво се гласи за европеиските избори като винаги е била против ЕС
51
4
 
4
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Като чета коментарите косата ми настръхва. Що за хора сме, или просто подобие на хора. Лъха бясна омраза срещу мислещия по-различен начин от пишещия. Лъха бясна омраза срещу правещия и омиление към истинските крадци, към отричащите нормални ценности човешки ценности, като уважение към разбиранията на другите, към усилията на другите, към вярата и обикновените човешки чувства.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе,Герб трябва да изкара още поне година на власт!Ами има доста от тях по върховете на властта ,който още не са придобили луксозни апартаменти от по един декар площ!
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението,драги,се изпари по време на управлението на НДСВ,БСП,ДПС !!!Статистиката показва ,че последните години има макар и съвсем лек,спад на емиграция в сравнение с масовото бягство след отварянето на границите !Хората се уплашиха от фалита на България,причинен от БСП,а не от апартамента на Цветанов.И ,между-другото,Нинова,Йончева,Станишев,Р.Петков,мислите ли,че живеят в Обеля в гарсониера.А колко ли струва тя? И ако не е на ниска цена,идва въпроса,от къде пък толкова пари...
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм *** и вие сте прости !!Забравихте ли?Ами много ви е късо "забравалото" бе мaлoумници!***, по-***, бългapak.
47
6
 
6
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
ГЕРБ и БСП са БКП.Когато тези две партии останат в ъгъла или изобщо не вкарат депутати България ще тръгне напред.Нито ГЕРБ са десни,нито БСП са леви.Трябва нови хора да вемат властта,а не тези партийци.Има хора на по 30 години не са живяли в социализъм и не са обременени с този измислен строй.Те трябва да са демократи и да вземат властта,а не бивши БКПейци да ми се правят на десни.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимномер 49 не съм от БСП но какво е Визия за България ??? Шаайката няма визия и програма....само повтарят предизборните си мантри ,но и тях не изпълняват....аб е шайка :Д
45
3
 
8
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Трудоустроеният като "професор" Бай никой, пак си е свалил гащите пред руските си господари. Толкова е учен, че не сеща, че "Руски Троянски Кон", няма да бъде пуснат и вода да пие там за където говори. Да се радва, че затвориха психиатричните отделения.
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗдрастиНе можем да си позволим герберите да останат на власт,защото останахме и ще останем без население,води се кървава война,разберете го!
43
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за ГЕРБ,защото се дразня на опозицията,че не предлага нищо смислено,а само плюе.Ами кажете,тук и тук бъркате,предлагаме така и така.Един не излезе и да се аргументира с икономически и математически доводи,реални и конкретни предложения.Да докажат с платформата си,че могат да вдигнат стандарта чрез политически ход,а не само" българите искат по-добър живот".Видяхме го живота при Виденов и "Лукановата зима".Мерси,сега ми е добре...
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До43Няма такова тъпо племе като бългapaшкото.---е, ама разбира се, че е тъ по племе , щом не ти гласува...връщай парите дето си му откраднал от джоба и може и да размисли...п.п. между другото, една от причините за желанието на някои да наложат образователен или имуществен ценз заправо на гласуване е именно заради желанието "да се скрие" отрицателният вод, изразяван чрез НЕгласуване. така винаги би имало "висока" избирателна активност въз основа на "имащите право да гласуват". хитро!
41
15
 
3
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
Герб 34 бсп 22 дпс 15 това са числата, Герб има с 300 хиляди души повече от бсп това са 12 или 13 процента разлика, от победа към победа
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако глупостта беше престъпление 6 милиона българи трябваше да са в затвора.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, придворния слуга на Боко Тиквата пак се появи. Мислех че е пукнал от пиене.
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пак навихте пружината на герберасткото па ленце и го пуснахте да лае по тв студията. Да не би да се задават избори на хоризонта, от които много ви е страх ?
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като човек постовете а и изобщо новините в Бг остава с убеждението че българите са най-простият народ на тази земя.Няма такова тъпо племе като бългapaшкото.