"Атака" си избра водач на листата, иска и повече пари от Европа

Сидеров зове партиите да дават път на младите
23 апр 2019 14:10,
23

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Атака" вече има готова листа с кандидати за европейските избори през май. Кандидатите бяха избрани след конкурс, който се проведе в ефира на партийната телевизия "Алфа", наречен "Политическа академия".

Георги Димов, 37-годишен, ерудиран човек, който е много добре ориентиран в идеологията на "Атака". До него е Мариета Караджова - юрист, а третият е Христо Спасов - икономист по образование.

Още по темата
Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров след регистрацията на листата на партията в ЦИК, съобщава Агенция Фокус.

"Тези хора не са били досега в политическо ръководство на нито една партия. Не са били политическа номенклатура, депутати или общински съветници. Не са били в управляващия политически елит", заяви Сидеров и допълни, че "в същото време са с образование, убеждение, идеи и ерудиция, което показаха в политическата академия в телевизия "Алфа".

Волен Сидеров призова и другите партии да дадат път на младите, както го бил направил той.

"Аз се надявам, че това което "Атака" показва ще стане модел, наистина да дадем път на младите. Аз го направих, отстъпих крачка в страни, не съм в листата, макар че месеци наред се коментираше. Виждате, че не се случи", заяви лидерът на партията.

"Тези избори са много трудни, те са най-сложните, защото има ниска активност и много голямо отвращение на ората, от това което става с корупционните скандали", коментира Сидеров.

Той заяви и че "Атака" иска предоговаряне на условията, при които страната ни се присъедини към ЕС.

"Искаме предоговаряне на условията, с които България се присъедини към ЕС и преразглеждане на регламента, по който получаваме евросубсидии. Ние продължаваме да получаваме значително по-малка финансова помощ от останалите европейски страни. Над един трилион ще бъдат разпределени в следващия програмен период и ако България не си поиска правата, по-добре да излезем от ЕС. Другото ни искане е отпадане на санкциите срещу Русия“, коментира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.