"Апартаментгейт" свали доверието в ГЕРБ с 4%

Българинът има особено чувство към имуществото
3 май 2019 22:30, Нели Христова
49
"Апартаментгейт" свали доверието в ГЕРБ с 4%
Снимка: Bulgaria ON AIR

Според социологът Евелина Славкова, скандалът "Апартаментгейт" влияе негативно на ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент. В студиото на Bulgaria ON AIR тя заяви, че проблемът с имуществото на властта е свалил доверието в управляващата партия с близо 3-4 процента.

Още по темата

"Разликата между БСП и ГЕРБ е под 1%. Проучването е направено след кулминацията на "Апартаментгейт". През април започна да се задълбочава кризата с апартаментите, къщите за гости. Всичко това оказва влияние. Въпреки многото скандали, които предшестваха "Апартаментгейт", данните стояха устойчиво - 2-3% в полза на ГЕРБ. БСП обаче са много мобилизирани, докато ГЕРБ ерозира. Имаше много скандали преди това, но те не подразниха толкова българина. Сега удариха най-милото му. Българинът има особено чувство към имуществото. Това е народопсихологията ни", каза социоложката.

Славкова също така сподели, че се очаква на европейските избори да гласуват около 2,1 милиона души. Според нея празниците около 24 май ще окажат сериозно влияние на активността на гласоподавателите.

"Избирателната активност е сериозен проблем. Евроизборите предизвикват най-малък интерес у избирателите. Ще има около 2,1 милиона гласа на изборите. Празниците ще окажат влияние на вота. Също така е много висок е делът на хората, които няма да гласуват. Просто те са отвратени от политиката. Ще има голяма вълна протестен вот. ДПС успя да си върне част от гласовете, които загуби заради ДОСТ. Те отново са трета политическа партия. ВМРО мобилизира електората на патриотите. По-назад са НФСБ и Атака", допълни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Един от севера преди 4 години
Какви ни ги сервират пак.за никой не трябва да се гласува от до сегашните партии.бунт и агресия трябва.ще тънем още 100 години ако въобще съществуваме
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладен социалист - КТБ сънува
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доверие в Герб, БСП, Пат'ко'риоти, ДПС, Воли е все едно да вярваш на БКП!
36
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 години
То ако беше само "асансьора" и "терасите " ,за които говореше Б Б пред Панорама както се казва "с мед да ги помажем" , а за милиардите които се губят ежегодно от корупция , защо нищо не каза ?
35
0
 
8
 
! Отговори
Мечтая преди 4 години
Мечтая за деня , в който всичките тези ще бъдат осъдени, имуществото им ще бъде отнето, БГ гражданство и това на многобройната им челяд, и парите в офшорки.Правителството на ББ е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.Тоя уби толкова българи, колкото турския БАШИБУЗУК не го е правил.
34
3
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 4 години
И все пак "Дай България" и особено Радан *** нищо няма да спечелят на тези избори! Язък за парите, които хвърлят Прокопи и БСП-то! ГЕРБ продължава да е 1!
33
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
нищо не е свалило имотите си остават пият си питието на терасите и ни се хилятколко сме *** сега касиерите тичат по села и махали и купуват гласове а с рестотомогат и още един апарт да си закупят не се косете ще изпратите 17 хрантутнициза 5 години да си оправят положението
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът може да има чувство за имуществото, но няма чувство за критичност.Ако тези злоупотреби бяха извършени от БСП, сините, елените или някой друг, досега щеше да има бунтове и свалено правителство. Но щом е ГЕРБ, за българина това не е проблем. Обаче да има бой или джебчийка от етноса- ооо, българина скача "на оръжие", а адвокати призовават към саморазправа, щото било граждански арест, при който даже и телесната повреда била допустима.
31
4
 
12
 
! Отговори
Бай Некой си преди 4 години
До Анонимен 30: Колега, На Цецо Пъпеша от герб 6-те апартамента са повече от 2 млн. лева. И не забравяй, че и той като милиционер е от Комунистическата секта. Неговият Патрон Мутрата, още се фука с партийната си книжка от БКП.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее,пак скрити скрити реклами.Сигурно доста са паднали процентите на управляващите.
29
3
 
8
 
! Отговори
Григор Станков преди 4 години
Бедняци, бедняци...!!! За апартаменти, тераси, вили и острови пари имате, за полуострови нямате, а?! Бедняци!
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сутрин до здрач се разтяга този локум, особено телевизия БТВ е много активна в това мероприятие, и никога не споменават Йончева която има имоти за 2 млн. лева тоест колкото всички от Герб взети заедно, не говорят и за другите социалисти които са милионери но не от бизнес
27
1
 
7
 
! Отговори
аналлизатор преди 4 години
С 40% го свали , "како" - с 40%!!!
26
8
 
16
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Бойко,вече си в историятя!!!А оттам в затвора с целия ГЕРБ!!!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питайте я тази специалистка с кой си ляга и ще разберете колко е неутрална
24
5
 
31
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"! Бойко не направи една реформа в България ! Този човек ни унищожи!"Направи реформа,успя да формира една партия на принципа на мафията със строга йерархия с "капо",лейтенанти и войници.Всеки има право да граби според своето ниво в структурата на партията.Ако някой от членовете загази,тогава се отделят ресурси,за да бъде той "измъкнат" от неприятното положение.Намира му се тихо,незабележимо,но доходно място където той спокойно може да продължи своята дейност.Възможен е и вариант на изчистване и
23
5
 
26
 
! Отговори
Обратно броене преди 4 години
Остават 22 дни на ГЕРБ...
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
надявам се да има правописна грешка и да са 40%, защото иначе или е платено това проучване, или българина си е заврял главата в .... и търпи да го крадат и лъжат най-нагло. Гербавите трябва да си ходят, доказаха че освен за кражби и лично облагодетелстване за друго не стават. и не само да си ходят, а да бъдат съдени за престъпленията и кражбите!
21
5
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Само 4 % ???!!! Е верно сме *** народ...
20
6
 
40
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До АнонименИма,има алтернатива!Герб отива при НДСВ! Бойко не направи една реформа в България ! Този човек ни унищожи!Найбедната дъържава и найАлчните политици !