Дариткова: Ще изпълняваме програмата си! А БСП къде са?

Кампанията за изборите няма да попречи на НС, смята тя
8 май 2019 11:10,
54
Дариткова: Ще изпълняваме програмата си! А БСП къде са?
Снимка: БТА

На старта на новия политически сезон, шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че предизборната кампания няма да се отрази на работата на парламента. Тя препотвърди и ангажимента на мнозинство към изпълняването на управленската програма.

Още по темата
Дариткова не пропусна да критикува и БСП, които отсъстват от парламента, и ги обвини, че не изпълняват ангажиментите си към техните избиратели.

"От името на ГЕРБ препотвърждавам ангажимента към правителството и функционирнето на парламента. Даваме ясен знак и че активното ни участие в предизборната кампания няма да попречи на работата ни в пленарната зала", настоя шефката на депутатите от ГЕРБ в декларация от името на групата.

Караянчева към депутатите: Да продължим да бъдем отговорни

Тя посочи и че е обезпокоена от отсъствието на левицата, не защото парламентът е блокиран, а защото гласувалите за БСП са оставени без своето политическо представителство.

"Парламентарният дебат е подменен със самоцелна конфронтация. Липсата на основната опозиционна сила не е проблем за мнозинството, а за демократичния процес. Не приемаме тезата, че с присъствието си в парламента БСП легитимира управлението на ГЕРБ и ОП. Нашето управление е легитимирано от 1,5 млн. граждани, които са ни подкрепили. Но делегитимирането на парламента като място е действие, което подкопава основите на демокрацията. ГЕРБ няма да предаде хората и затова ще продължаваме да изпълняваме управленската програма", настоя Дариткова.

Тя добави и че в ГЕРБ са достатъчно самокритични, за да видят собствените си проблеми и да се опитват да ги решат бързо и безкомпромисно.

"Високото обществено доверие е най-важният фактор, затова ще продължим линията да съхраняваме доверието на онези граждани, които са гласували за нас и с политически действия да предотвратяваме всеки опит това доверие да бъде разрушено със съмнения за корупция и злоупотреби.

Тази линия в ГЕРБ няма да приключи в деня на изборите. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо чрез законодателни промени, както и чрез личен пример за носене на политическа отговорност. Желанието ни е да формираме нов стил на политическо поведение, който стои извън рамките на прехода. Защото само така ще можем да гарантираме пред народа, че властта не е привилегия, а отговорност и висок личен ангажимент", каза шефката на ПГ на ГЕРБ.

Дариткова заяви и че управляващото мнозинство ще продължи да се противопоставя на "дестабилизирането на страната и желанието на определени политико-икономически кръгове да хвърлят обществото в хаос и безвластие".

"Знаем, че от осъществяването на подобни революционни сценарии ще спечелят само тези, които не са в състояние да се развиват в нормална среда на ред и законност. Ще се противопоставяме обществото да бъде разделено, няма да се поддадем на изкушението да използваме омразата като политически аргумент срещу своите опоненти. Разбирането ни за политика е, че тя трябва да лекува раните, а не да отваря нови рани", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
ЖАЛКА ДЪРЖАВА преди 5 години
ОСТАВА ДА ПРИЕМЕТЕ ЧЛЕН ПЪРВИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И УЗАКОНИТЕ РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА МАЙКА - ГЕРБ !!За ПЪРВИЯ СЕКРЕТАР на партията и нейната ръководна роля няма какво да спорим. ЖИВЕЕМ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ПЪЛНА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА ДИКТАТУРА В КОЯТО ОХРАНИТЕЛЯ НА ТАТО НИ ТРЕТИРА КАТО ЖИВОТНИ НА КОИТО СПОРЕД ПОВЕДЕНИЕТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ !!ЗА НАША СМЕТКА другарите комунисти от ГЕРБ построиха тяхното СВЕТЛО БЪДЕЩЕ С ЛУКСОЗНИ ТРИЗОНЕТИ МЕЗОНЕТИ ИМОТИ В ЧУЖБИНА. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГИ НАРИТАМЕ?
45
8
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.дариткова,ако не беше,свако ти миро министер,още ще ше да бъдеш на селски кабинет доктор,сега дойде у градо,и взе акъл да даваш.
44
10
 
12
 
! Отговори
Локи преди 5 години
Оставка и затвор за вас, негодници гербави! Ако се забавите още малко ще има и публичен линч!
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ГЕРБ управлява ха първи мандат, като се появяване Бойко Борисов на публични места хората се натискаха да се снимат с него. Сега той се моли на хората да се снимат с негоЖалко е, че и аз бях един от излъгани те но по-вече няма да гласувам за никого. .
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това баба Яга ли е на по-млади години? Гербарите все повече губят човешки облик и все повече заприличват на диви зверове, ама да не обиждам зверовете.
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе обещайте за всеки по един апартамент с асансьор в блокче като Летера за по 800 евро квадрата и по една къща за гости, може и да не загубите изборите.На Боко проблема му е как да опази трудовите си спестявания като слезне от власт.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''Затова ще продължим да изпълняваме управленската програма и след изборите на 26 май'' - мдам, очакват загуба май, та предварително казват, че няма да подават оставка, независимо от резултата... Да не стане като изцепката на Слънчо за майката на народа на едни предишни избори...''Приоритет на ГЕРБ ще бъде икономическото развитие на страната'' - ГЕРБ са на власт от 10 год. и затвърдиха последното място на БГ по доходи в ЕС. Междувременно Румъния дръпна напред и гони Хърватска...#Оставка на #Кой!Поздрав
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни приказки на празен човек.Невъзможно е да се отдели плявата от плявата в това изказване.Баце, хвърляй кърпата. Не ставате!
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха какви реформи бре???10 години не успяхте,та отново рестарт ли???Наиграхте се и на малки и големи вратички,когато трябваше да бъдете в залата.Сега ще гледате мача острани
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снахата на кмета на Долна баня от ГЕРБ, двете деца на кмета на Минерални бани Хасково, лидер на ДПС от Харманли, бизнесмен от Велинград, близък до кмета и Цветан Цветанов, както и ортак на Евелин Банев Брендо, са сред бенефициентите на европейски средства за къщи за гости.
36
12
 
9
 
! Отговори
Без БСП преди 5 години
И като не са в парламента, кво? Още по-добре! Парламента си работи обезпаразитен!Дай Боже, дълги години с ГЕРБ! Хайде сега..чакам да отворите плювалниците...ахахаха
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая има много ниска лична хигиена. Като всички селянки между впрочем.
34
7
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Значи викаш, всички които не работят на Позитано 20 са длъжни да обичат ГЕРБ и да се кланят 5 пъти дневно и 2 пъти вечерно на Еднокнижния ти Вожд ?
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите селяни напълзяхте по градовете и вече сте страшни тарикати!
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш вярвай бе, гербав мазник.Кой те кара да вярваш? Целувай си там задните части на бабуина и си живей!
31
8
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
8-милрд. За корупция у нас.Хайде до кажи го с документи и ще ти поверваме!!!!Можеш ли???!!!
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31. А защо трябва да ти вярваме? Ти си просто един анонимник. Какъв е проблемът да работиш на Позитано 20 и да напишеш този компромат?
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според най-консервативни сметки България губи всяка година по 8 милаирда евра от данък корупция по високите етажи на властта които в огромната си част изчезват в офшорните зони. Затова България е най-бедната страна в Европа. На фона на това крадците са купили всички медии и подпкупват налява о надясно за да продължават да крадат.
28
8
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Ами никой, просто работя в хотела, в който редовно мърсуват.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой ти каза, че му е любовница?