Кандидат за евродепутат от ВМРО съди Facebook

Кристиян Шкварек твърди, че компанията нарушава конституцията ни
8 май 2019 17:30,
41
Кандидат за евродепутат от ВМРО съди Facebook
Снимка: ВМРО

Кристиян Шкварек - кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО - БНД, е стартирал процедура по завеждане на искова молба за образуване на дело в Софийски районен съд срещу Фейсбук, заради това, че социалната мрежа е блокирала профила му за 30 дни, съобщава БТА.

Мотивите за исковата молба са заради нарушаване на член 39 от Конституцията, свързан със свободата на словото, както и текстове на Изборния кодекс, дефиниращи правото на всеки кандидат да агитира в писмен вид. Преди време социалната мрежа спря профила на Шкварек с мотив, че нарушава стандартите на общността със свой статус.

"Статусът дори не беше политически, в него не са използвани забранени думи, нищо вулгарно, дори термини, адресирани до етноси и религия, а нещо за Великден. Нещо, което самата платформа не само не забранява, а напротив поощрява" - коментира Шкварек.

Адвокатът на Шкварек обясни още, че тъй като основната аудитория на кандидата за евродепутат е във Фейсбук, където той има 5000 последователи, никакви обяснения и оправдания на платформата не биха били състоятелни.

Според младият кандидат-евродепутат в момента подобно заглушаване се извършва почти изцяло срещу консервативни и десни политици в кампанията, а не срещу либерални и това е статистически доказано. По този начин Фейсбук се е намесила директно и в българските избори за Европейски парламент, твърди Кристиян Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То сега във ВМРО-то няма само китайци,африканци и австралийски аборигени.Гамата е пълна.
29
1
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
брей какво патриотично българско име шкварек не става за български евродепутат
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя партия е по д ло га на Костов и Борисов след това - ами те тая на Шквареците, СИДИТАТА, КАНТРЕРАСИТЕ, РУСЕНСКИТЕ МАКЕДОНЦИ, ТАЯ СЪЗДАЛА ЗАВОД ЗА ВОЕННИ САМОЛЕТИ В сащ С БЪЛГАРСКИ ДВА МИЛИАРДА - ЗАТОВА БОГАТАШКИТЕ МЕДИИ СЕ СКЪСВАТ ДА Я ХВАЛЯТ НАЙ-ВРЕДНАТА ПАРТИЯ СЛЕД ШАЙКАТА. вмро е антибългарска партия, ПРЕДАЛА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ ВМЕСТО ДА ПОЛУЧАВАМЕ ОТ РУСИЯ ГАЗ И АТОМНА ЕНЕРГИЯ, ЩЕ ГИ ПОЛУЧАВАМЕ С НАДЦЕНКА ОТ ТУРЦИЯ, А ТАМ ЩЕ СИ ИМАТ РАБОТНИ МЕСТА ЗА АЕЦ. ТУКА ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА ДЕПУТ
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #28Каква чешка фамилия те гони пък тебе, умнико? Да беше прочел нещо , преди да пишеш глупости:-Израстнал в българо-полско семейство ! Аман от празноглавци!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще се чудиш, ако видиш, че Зукърбук трие и блокира наред, без значение на възраст? Достатъчно е да си бял, да не си глобалист и да не желаеш децата ти да са кафяви и черни. Това е нужното, за да бъде обявен за враг на "прогресивните" с криви носове, китайски сатрапи крадящи фабрики и прочие. А ако някой млад е тръгнал да защитава твоите интереси, а ти бичиш карти на масата и жулиш ракия, псувайки цял ден, разбира се, че ти няма да бъдеш блокиран от Зукрбук. Ти не си пречка.
25
1
 
7
 
! Отговори
Зачуден преди 4 години
Защо гледате цвета на колата, а не самата кола? Щял да съди фейса, ами да съди и който си иска, така решил оня, така и направил! Погледнете първо какъв ученик отива да защитава интересите на страната ни, че той още с млякото по устата! Какъв опит има ученика, че да знае какво да прави? Българийо, Българийо, за теб ли те умряха???
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фамилията му е чешка, а не полска. А Фейсбук може смело да му казвате Зукербук. В последните месеци дам се вихри цензура, която е почти като китайската. Всеки, който има различно мнение от това на глобалисти и ционисти бива блокиран. Това е "либерализъм", според някои. Не само, че Зукербук трябва да бъде съден, но и сайта му блокиран в България. Само така ще се научат на респект разни глобални криминални синдикати.
23
0
 
9
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
Има голяма вероятност профила му е затворен не заради поздрав за Велик ден ,а най-вероятно от докладваве от страна на други профили на конкуренцията в надпреварата за гласове .
22
1
 
8
 
! Отговори
Антрополог преди 4 години
Полска фамилия.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно че патриотчето е решило да си прави реклама без да плаща за себе си и патриотарската му партия. Такива тарикати трябва да ги спират минимум за 6 месеца.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става ясно колко пари ще иска този "патриот" от ФБ за това че са му спряли фейковата пропаганда.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Какво търсиш във фейсбук, отивай Вконтакте или в Еднокласники там за руска пропаганда и фейк проруски новини никой няма да те цензурира.
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напави ми впечатление в фейсбрук , че блокират сайтове и коментари уж с руска пропаганда а доста обидни бих казал вулгарни антируски коментари не ги цензурира ! Смърди тасе нетрае . Тая сициална мрежа не е на оня Марк а е директно на цру и оная дъртамърша сорос
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз един път си сложих голи мацки и ме спряха за една седмица
16
5
 
10
 
! Отговори
нострадамус преди 4 години
Във фейсбук е пълно с ислямисти ,постоянно предават на живо ,
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВРО кандидатите - Шкварек, Сиди, Контрера - все македонци!
14
2
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Според него може да нема забранени думи,ама цензорчето е важно какво мисли !!!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Ислямска Държава имаше профил във фейсбук и седя там поне година и си постваха снимки как режат глави ,палят църкви и разни закачулени брадати психари крещят "алах акбар" смятайте за какви хора става въпрос.То и на Зукърбърг само като му види човек мазният фейс и очичките дето ги върти като маймунче работата почва да смърди отдалеч.Доналд Тръмп не напразно ползва Туитър.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви са тия Мендел, Шкварек, Габриел, Менгеле и не знам си кой. Не ни интересуват там и един латинос имаше даже тия патриоти въобще от коя държава са събрани то и при Сoрош няма толкова шарения.
11
4
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Направете си профил във Фейсбук, да ни улесните. Само д е б и лския електорат на ГЕРБ има профили там.