Кандидат за евродепутат от ВМРО съди Facebook

Кристиян Шкварек твърди, че компанията нарушава конституцията ни
8 май 2019 17:30,
41
Кандидат за евродепутат от ВМРО съди Facebook
Снимка: ВМРО

Кристиян Шкварек - кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО - БНД, е стартирал процедура по завеждане на искова молба за образуване на дело в Софийски районен съд срещу Фейсбук, заради това, че социалната мрежа е блокирала профила му за 30 дни, съобщава БТА.

Мотивите за исковата молба са заради нарушаване на член 39 от Конституцията, свързан със свободата на словото, както и текстове на Изборния кодекс, дефиниращи правото на всеки кандидат да агитира в писмен вид. Преди време социалната мрежа спря профила на Шкварек с мотив, че нарушава стандартите на общността със свой статус.

"Статусът дори не беше политически, в него не са използвани забранени думи, нищо вулгарно, дори термини, адресирани до етноси и религия, а нещо за Великден. Нещо, което самата платформа не само не забранява, а напротив поощрява" - коментира Шкварек.

Адвокатът на Шкварек обясни още, че тъй като основната аудитория на кандидата за евродепутат е във Фейсбук, където той има 5000 последователи, никакви обяснения и оправдания на платформата не биха били състоятелни.

Според младият кандидат-евродепутат в момента подобно заглушаване се извършва почти изцяло срещу консервативни и десни политици в кампанията, а не срещу либерални и това е статистически доказано. По този начин Фейсбук се е намесила директно и в българските избори за Европейски парламент, твърди Кристиян Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че това момче е право в случая не променя истината, че ВМРО-Шкембеджията е патерица на ГЕРБ и предаде националните ни интереси със скъпите самолети. Който гласува за ВМРО не е патриот а измамен патриот.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неолиберализмът е нещо отвратително и недостойно. Той е подигравка не само с традиционните достижения на човешката цивилизация, но даже и с достиженията на класическия либерализъм. Истинските либерали са се борили за свободата на словото, а сега неолибералите са душегубци на словото. Истинските либерали са се борили с монополи и регулации а нео ментетата сега се борят срещу свободата в истинския и вид и защитават извратеното си разбиране за свобода. ДОЛУ ГЕРБ и Станишев истанбулските конвентори!
8
5
 
11
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Арменчето иска просто да изкара някакви лесни парички това е .......и да се направи на интересен.
7
1
 
15
 
! Отговори
аха преди 5 години
До Анонимен 5то не бяха Сиди, Контрера , сега този - някакъв Шкварек
6
4
 
15
 
! Отговори
До 4 House преди 5 години
А защо не? Хасан, Коен, а и Хаус да не би да са български фамилии?!
5
5
 
19
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Какво ще съди?Фейсбук нямат представителство в България. А и нали се е съгласил с условията им след като използва платформата...
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия от ВМРО-то колко хора с екзотични имена са събрали?
3
6
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И откога Шкварек стана българска фамилия?
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кeнeфa facebook останаха само лелки, *** и други породи бaлъци.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой му дреме за тая продажна от вмро.