БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"

Нинова се закани да спре концесията
10 май 2019 13:37,
148
БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Летище София се развива добре. Кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция? БСП ще продължи усилията да спре тази концесия. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава Агенция Фокус.

Още по темата

Повод за думите й стана отварянето на пет оферти за концесията на Летище "София". Най-висока като предложено концесионно възнаграждение за държавата се оказа петата и последна оферта на френската Aéroports de Paris Group. Тя оперира трите летища под бранда Paris Aéroport и участва в надпреварата чрез консорциум между компаниите "Еърпортс Де Пари" ЕС.ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" А.Ш. Тя предлага годишно концесионно възнаграждение от 32,8 млн. евро и общи инвестиции в размер на 903 млн. евро.

"Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми. Фактите за Летище "София" са, че в последните години се увеличават приходите с над 20% и стигат до 168 милиона лева. Печалбата расте с 10% и е почти 13 милиона лева годишно. Расте и потокът от пътници, увеличили са се със 7%", коментира Нинова.

Тя беше категорична, че БСП предлага на българските граждани политика, при която стратегическите обекти на страната ще се управляват от държавата, няма да се приватиризират и няма да се дават на концесия.

"ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа" - изтъкна Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я някой да даде един хубав социалистически пример,кога нашата държава е била добър стопанин?Смисълът на социализма е откраднатото да бъде оправдано от бездействието на Държавата!Шефката на БСП е най-циничния пример....
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България нещата при социалистите стоят по-особено, т.е. нашите са особено некадърни да управляват и са го доказвали многократно. Ако БСП управлява нещата сигурно ще излязат извън контрол, защото при тях чувството за мярка липсва.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ще бъде стопанин отново, и то много добър за себе си, но това ще са чуждите държави Франция и Турция. Франция е далече, Турция е близо и ще управлява по ердогански добре. Къде са менте патриотите, които сега мълчат по темата за концесията и крещят безсмислици?? Сега се продава ЧЕЗ, те мълчат. Държавата продава летичето на чужди държави, те отново мълчат. Те управляват, те държат Герб на власт. Имат цялата власт да не направят нищо отново.
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 108. Не, само за червените бок.луци от Позитано.
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази мракобесна сила на снимката?
106
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам държавата да бъде собственик на Техноимпекс
105
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да пропъдим комунистите от България!
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да съм на хранилка на летището
103
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са опасни за вашето здраве.
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103. Естествено, че Нинова много добре знае какво говори. Че няма тя да командва ръководството на летището и да наливат назначени от нея хора пари в партийната каса.
101
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 91. Хе-хе, няма нужда. Нещо да не е вярно?
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94. Ами да, 400 евро е. Щото при БСП на Виденов беше 3 долара.
99
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 94. И това е, защото в Германия държавата е собственик на стратегическите фирми и защото управляват социалистите ли?
98
10
 
8
 
! Отговори
До 99 преди 4 години
Концесия за 35 години си е все едно продажба.Това е половин човешки живот.И многомилиардна печалба за концесионера и дребни пари за държавата.Нинова много добре знае какво говори и какви ще бъдат последствията.
97
5
 
16
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Не си ли спомняте колко добре се стопанисваше летището по времето на Станишев?Плащаха неустойки в размер на 15 годишната печалба на летището!После първата работа на служебния министър от служебното правителство на Радев беше да върне на работа директора от Станишовото време!Наистина ли не си спомняте!?
96
6
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
в Истанбул наи голямото летище в света сега да вземат и летище софиямного подозрително става природата в българия ще бъде унищожена
95
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че се дава на концесия не значи, че е станало частно. Пак си е държавна собственост. Много обратното на остра е Нинова. Явно не познава законите.
94
2
 
2
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Напълно съм съгласен с теб.Явно и други са в кюпа,най-вече коалиционните им партньори.
93
5
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Концесията на летището на Турция е под давление на ДПС. Да мой гат турската армия настъпи откъм югоизтока, българите да нема къде да бегат и да бъдат изклани гьотере. Част от идеята на Борисов "громене на ***". Той сам няма да го направи, а ще покани други, неговият приятел Ердоган.
92
14
 
18
 
! Отговори
знам преди 4 години
Не сте разбрали Нинова.Летището да е лично нейно както Техноимпекс, а не на държавата.