Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър

"Готови сме да намалим субсидиите на партиите, но олигарсите чукат на вратата"
Обновена: 21 май 2019 13:02 | 21 май 2019 13:02, Анисия Иванова
483
Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър
Снимка: Facebook

Ако министри се отстраняват за корупция - то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриване на нова поточна личиня на завод в област Добрич.

На журналистически въпрос как ще коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 9 оставки означават, че кабинетът е прояден от корупция, Борисов отговори: "Не ме интересуват коментарите й. Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.

"Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Оставям ги те да си коментират“, каза още той.

Относно идеята за намаляване на субсидиите на партиите Борисов отговори: "Олигарсите дават много пари. Ние сме готови да намалим субсидията, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: "ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите."

Борисов припомни, че този закон за субсидиите "БСП го направи, не съм го направил аз".

"Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува“. Борисов посочи, че все повече трябва да се вдигат доходите, за да се връщат младите кадри. „Дуалното обучение се оказа изключително обучение – има паралелка на самия завод. И освен за износ, работят и за българския завод“, заяви Борисов. Той посочи, че са създадени идеални условия за инвеститори. "Всеки ден се откриват много работни места и заводи“, каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
19
 
! Отговори
аник преди 5 години
Абе той дори на откриването си прави предизборна агитация. Няма ли кой да сезира ЦИК. Говори за нови заводи а нито дума колко такива закри и унищожи откакто е на власт. Прав е наистина не го интересуват коментарите а си прави каквото еднолично реши.
57
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този турист така се увлече, че от няколко дни преоткрива заводите на Тато!
56
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Чочо,пиша ти чистичките от герб-комунисти, асансьорчиков порожанов,цецка цъфналия герб,лилито -лачената чантичка,още да ти ги изреждам ли.
55
2
 
25
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 5 години
ПАК СЕ МЪЧИ ДА БАЛАМОСА МАТРЯЛА. АЗ СЪМ ХАРЕН, РЕЖА, ТА РЕЖА НЕПРЕКЪСНАТО, АМА НЕ СЛУЧИХ НА МИНИСТРИ. Е СГРЕШИЛИ МАЛКО?!?!?! СУМАТА Е НЕУТОЧНЕНА, АМА ЕДВА ЛИ Е КОЛКОТО НА ИВАНЧЕВА, "БИ СЛЕДВАЛО ДА СИ МИСЛИ МАТРЯЛА", ЗАЩОТО НА НЕЯ КАК И ДАДИХА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР?!?!? НАШИЯТ ЧОВЕК, КАТО "ДОКТОР НА НАУКИТЕ", МАЙ НАПЪЛНО Е СКОПИЛ ЛОГИКАТА, АРИТМЕТИКАТА И ОЩЕ РЕДИЦА ДРУГИ НАУКИ?!?!? ДРАГИ ИЗБИРАТЕЛИ, НА 26.05.2019 Г. ДА ИЗМЕТЕМ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ, КРАДЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!!
54
1
 
30
 
! Отговори
реалист преди 5 години
В каква държава живеем--На обвиненията в корупция от страна на опозицията... Управляващите отговарят--ама и Вие крадяхте когато бяхте на власт. Някой разбира ли колко е гротескно? Още по - гротескно става, когато на свободни и честни избори---избираме едни и същи, с "аргумента"---ми,то няма за кого друг....
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойче ! Много си печен...
52
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кремълската каишка: льо Пен, лольо Щрахе, льо Нинова, льо Йончева, лольо Радев, лольо Сидеров, лольо Марешки, лольо Гоце,...!Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !Нещо да не е вярно ?
51
19
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Винаги е имало и ще има алчни хора .ГЕРБ поне се чисти от тях,а какво да кажем за БСП-тя си ги кътка ,та ако случайно дойде на власт да ни смъкне кожите ,както много пъти го е правила.Гласувайте за БСП-тя знае как да ви дере!!!
50
3
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А какво мисли по въпроса КГБ, другарю Борисов ?
49
3
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Като какъв се явява Тиквата, че е открил поточната линия?Някой да е чувал приказката - с чужда пита помен прави?
48
3
 
12
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
На снимката хубав тен е хванал. Къде ходи да се пече - на Малдивите ли ?
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички стана ясно, че освен "Винету" е прочел и помни с кориците учебника на КГБ. Тази Тиква е червена до мозъка на костите!
46
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кремълската каишка: льо Пен, лольо Щрахе, льо Нинова, льо Йончева, лольо Радев, лольо Сидеров, лольо Марешки, лольо Гоце,...!Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
45
8
 
8
 
! Отговори
Тиквата е срам преди 5 години
EМИ, АЗ КАЗВАМ И НИНОВА, И ТИКВАТА В ЗАТВОРА - ДОЖИВОТ.НЯКОЙ ПРОТИВ?
44
5
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
да др.борисов,олигарсите чукат на вратата,обаче на вашата врата ,на асансьорчиков,и на всички крадци от герб -комунисти,на нашите пенсионерски врати никой не ***,И не мога да разбера как се срещаш с европейските лидери,като 2милиона българи живеят в нищета,и още един въпрос към тебе имам,преди 1989година ,имаше ли хора да ровят казаните,защото аз помня че нямаше такива.
43
5
 
31
 
! Отговори
Язека преди 5 години
Борисов: "Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува...Плантацията, робите и ... волумето на макс.
42
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилската Мафия чете инструкциите на КГБ'то и си мисли, че с една тераса ще вземе властта, като смята, че народа е забравил, че русофилите-комунисти искаха да "съединят" България с руския Гулаг !
41
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията не пада от небето, а иде от БКП/бсп'ето...и преди и сега БСП'е е Мафия !
40
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Носа му на тоя лъжец е дълъг като на Буратино
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите са с ромски манталитет: "Ша крадем, бате, ако няма държавни помощи." Няма разлика между тях.