Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Забранени са агитацията и социологическите проучвания
Обновена: 25 май 2019 10:08 | 25 май 2019 07:46, Анисия Иванова
189
Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Архив: Булфото

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В изборите за членове на Европейския парламент утре участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До -Ако гласуваме наказателно - Бесните Стари Пенсии трябва да са с 0 гласа
26
8
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
До АнонимеНМдаааааа, прав си. И аз съм на 100 км. от Милано но утре ще се "поразходя" до консулството. Ще гласувам, ще пия кафенце по центъра.......:) Длъжен съм! Никога повече БСП!
25
4
 
5
 
! Отговори
- преди 4 години
Напротив, това не са само евроизбори!!! Те ще решат и вътрешните ни проблеми с оставка 3 и съд и затвор! Само трябва да си отвоюваме държавата от мафията с мощна подкрепа за партията която може да ги свали - гласуването за дребни партийки само разпилява вота -не го правете - безсмислен глас ще бъде защото неможе да пратите само "петата" на един човек в певропарламента, а за "цял" гласове не стигат. Така че - разберете - изборите СА за бъдещето на България - гласувайте наказателно и с отвращение
24
2
 
5
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Че какво има да се размишлява толкоз? Кой каквото е решил да направи в утрешния неделен ден това и ще направи! Тези избори не са национални избори, те няма да решат вътрешните проблеми, ама някои кандидати прокламираха в кампаниите си подобни виждания. Нашата централна власт в момента е ориентирана повече навън отколкото вътре в страната! Това видимо не се нрави на доста хора, но пак казвам тези избори не решават вътрешните проблеми!
23
12
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВА И ЗАСЛУЖАВА ДА СТРАДА МНОГО ДАНО БОГ ГИ НАКАЖЕ СПРАВЕДЛИВО НЕГЛАСУВАЩИТЕ КОИТО МОГАТ ДА ГО СТОРЯТ!ИЗВИНЕНИ СА САМО БОЛНИТЕ, ХОРА С МАЛКИ СРЕДСТВА НА КОИТО СЕ НАЛАГА ДА ПЪТУВАТ ЗА ДА ГЛАСУВАТ И ПО УВАЖИТЕЛНИ ПРИЧИНИ!!! :DДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪМ Е ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ А НЕ ДАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ ИЛИ НЕ!МАРШ ДА ГЛАСУВАТЕ УТРЕ , ЧЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЧНАЛ СЪС КЪЛНЕНЕТО :D
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се хубаво е да се участва масово в изборите при положение, че изборите се провеждат честно, но при нас не е така.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако никой не гласува и пред секциите цял ден е пустош няма да могат да кажат че са получили огромна подкрепа - лъжата ще е очевидна. Изборите лесно се манипулират при голяма масовост - риба в мътна вода се лови. Когато количеството на гласоподавателите е голямо и чували с бюлетини могат да се разнасят и избирателни протоколи да се подправят. Масовостта подкрепя фалшификацията.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНКато гласуваш положението след изборите пак няма да ти харесва, но пък политиците ще могат да се бият в гърдите че са избрани с милион гласа примерно.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Необходима е електронна регистрация на всеки вот, така че всеки да има личен достъп през интернет да провери дали е гласувал и за кого. Така аз, както и всеки друг за себе си ще може да провери дали гласа му не е отишъл за друг или дали не е регистриран като гласувал без да е стъпвал в изборната секция. Достъпът може да бъде с персонален код и всеки да може да направи проверка само за себе си.
18
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ВИ ХАРЕСВА МОЖЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ!!НО АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ГЛАСУВАТЕ!!!АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ НЕ ЗАЩОТО УЧИЛИЩЕТО СЕ НАМИРА НА 300 МЕТРА ОТ НАС А, ЗАЩОТО ИСКАМ ПРОМЯНА! И НА 1 КИЛОМЕТЪР ДА БЕШЕ ОТ НАС ПАК ЩЯХ ДА ОТИДА ДА ГЛАСУВАМ!
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гласуваш означава единствено да легализираш престъпния спектакъв, наречен "избори". Гласувайки играеш по свирката им. Особено пък за парламентарни избори, където се изхитриха да вземат субсидия за гласа ти, дори когато е "не подкрепям никого". Затова направиха гласуването задължително - повече гласуващи означава повече субсидии.
16
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДОКАТО ГИ ИМА ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАМ ЩОТО С МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ГЛАСА МИ Е ОТИШЪЛ ПРИ ДРУГ А НЕ ПРИ ТОЗИ ЗА КОГОТО СЪМ НАТИСНАЛ КОПЧЕТО!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ден за размисъл има, тема за размисъл няма...
14
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА УТРЕ ЗНАЧИ ПОДКРЕПЯ ВОДЕЩИТЕ 3 ПАРТИИ - ГЕРБ, БСП И ДПС!!!МЪЛЧАНИЕТО ВИНАГИ Е БИЛО ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ!!!
13
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ А МОГАТ СА ДОКАЗАНИ ЧИСТИ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ !!!ДОРИ САМО ХИЛЯДА ДУШИ ДА ГЛАСУВАТ ИЗБОРИТЕ СЕ ЗАЧИТАТ ЗА ВАЛИДНИ!!!!ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ А РЕАЛНО МОГАТ СЕ НАРИЧАТ ПРЕДАТЕЛИТЕ И ДАНО СЪДБАТА ИМ ГО ВЪРНЕ ТЪПКАНО!
12
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА УТРЕ ЗНАЧИ ДАВА ГЛАСА СИ ЗА ГЕРБ, БСП И ДПС!!!СЪЩОТО Е КАТО ПРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!! ЗА ДА ВЛЕЗЕ ЕДНА ПАРИТЯ ТЯ ТРЯБВА ДА ИМА 4% ОТ ОБЩИЯ БРОЙ С ПРАВО НА ГЛАС ХОРА А НЕ ОТ БРОЯ НА ГЛАСУВАЛИТЕ НА ИЗБОРИТЕ!!!ВСЕКИ КОЙТО НЕ ГЛАСУВА РЕАЛНО ПОДКРЕПЯ ГЕРБ С ТОВА И ИМ Е СЪУЧАСТНИК!
11
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Денят за "размисъл" е архаичен идиотизъм. Решенията са взети много преди излишните агитации, публикации и мотивации! Разумните хора "служат" на идеи и идеали а те са дългосрочни решения! Не може опростачената политика водена от еднокнижници да влияе на решенията на разумните хора и те ще са мнозинството което ще се наложи над маргиналите на 26 ти! УСПЕХ разумни българи!!!
10
5
 
14
 
! Отговори
До Странджата преди 4 години
Я си пий хапчетата-ако това стане,цвъки си е свършил работата с бюлетините!При население под 7 000 000,избирателите по списъци с 6 550 633????И бебета и родителите ми дето от 15 год не са живи са вътре! У.м.н.и.к.......
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Решетников" /депутат от Единна Русия/ гостува тези дни не на Радев, а на Румен Петков бе, Груди! Но така за средностатистическия български *** е по смилаемо - Корнелия, комунистите, Кремал. Като сложиш и краденото име - отидоха 2-3 % в полза на приятелите от Греб! Калфата вдигна пенсионната възраст като Буков министър, нали така! А Нинова означава - САЩ! Иначе таксито щеше да я блъсне по здраво!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешно време,изборите са най-голямата измама.Ползата от тях е само за отделни хора,(обикновено лъжци и манипулатори) За другите са напразна надежда.Илюзия, която е неосъществима. Големите промени винаги са се случвали след революция или след световен конфликт.