Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Забранени са агитацията и социологическите проучвания
Обновена: 25 май 2019 10:08 | 25 май 2019 07:46, Анисия Иванова
189
Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Архив: Булфото

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В изборите за членове на Европейския парламент утре участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми приказвайте за нечестна игра,защото лично на мен са ми предлагани пари НЕ от герб,а от ляво.И другото- категорично заявявам,че кмет от БСП в провинциален град е получил солидна сума рушвет от работодатели в града ,за да спре конкурентни инвистиции в същия град.Това ми стига !!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова ако искаше да наказва Греб, просто не трябваше да обявява листа и щеше да стане една....! Видяхме как АБВ и самите герберюги начело с тиквака бяха се закъхарили, че Станишев нямало да бъде включен в листата на БСП! Аха, да го пишат при себе си, но по им е полезен там - уж ще побеждават Греб, но всъщност да не позволят друг наистина да направи това!
5
4
 
5
 
! Отговори
ЕДИН БРОЙ НЕГЛАСУВАЩ преди 4 години
Все нЕкой ще дойде да ни лъже и краде.Демократично ли ?!
4
11
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Утре съм за гъби нито един от предложените 6оклуци не заслужава да си загубя времето особено пък от управляващите.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерете начин да ги накажете! Не е толкова страшно! Нека се затруднят в броенето и манипулацията! Един съвет - отивайте да гласувате в самия край на изборния ден! Защото гербераската комисия брой, докладва активността, имат опит, списъците са в тях, знаят кой гласува за тях и ако сметката не излиза започва едно ,,стимулиране" на подходящи граждани със специален статус! Пример - на първите евроизбори в един момент ДПС водеше и след 16 часа експертизата отчете нараснал интерес в Ром махалите!!!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Гласувай, защото измамата я правят именно с тези, които не гласуват и после си разпределят гласовете. "Не подкрепям никого" е по-добре отколкото негласуването!
1
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Не само страхлив, но и тежко покварен! Откровено подкрепя мошениците крадци, наглата агресивна посредственост и презира малкото почтени люде! В почти всички други държави тази каста, която утре пак ще си намести лицата в Брюксел щеше да има сериозни проблеми с оцеляването си!