70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
3
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Всичко е елементарно , аз като избран от определена група ще и дам привелегии по един или друг начин за да задържа интереса и да ме избере и следващия път а ще отнема привелегиите на тази група която не е гласувала за мен и не е гласувала за никой, защото тя няма защита от никой ,затова недоволството и няма да се отрази на моите избиратели напротив те ще са доволни че печелят привелегии над другата група- промерно цuгaните затова имат привелегии като безплатен ток който ни го приравняват
102
9
 
8
 
! Отговори
до 90 преди 4 години
Факт е, че хората в България са доста неосведомени и на това разчитат кафевите политици да ги манипулират както си знаят. Я колко народ отиде да гласува за референдума на Слави, исканията в който бяха против справедливото и демократично управление. Народът не разбира какво му пробутват. Аз лично очаквам да му пробутат и Слави като политик и за пореден път да ни вкарат като стадо в кошара - както масово гласуваха за Царя, после за Герб. Последствията ги знаем.
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много културно го раздавате сега! Къде са ви епитетите!? Дръпнахме ви фекалиите май!
100
6
 
14
 
! Отговори
мери преди 4 години
Сега на цецо ще има още 1 апартамент + часовник за добро поведение а ние пак ще гледаме като аптали как крадът и живеят Има още много да лапат на наш гръб Да жиеве Герб с него напред Към светото бъдище
99
3
 
7
 
! Отговори
Финк Позитив преди 4 години
Светът вече не е еднополюсен, както през 90 когато Русия беше съсипана и на колене. Днес Русия отново е световен икономически и военен лидер. Светът дори не е двуполюсен, вече е многополюсен, оста Москва-Анкара-Техран се разширява и с Пекин. Мястото на България в този модел е задният двор и депо за слуги и черноработници в единия от разпадащите се полюси, а разпадането може да продължи десетилетия, България я очакват много трудни десетилетия.
98
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко взе още един червен скалп!
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално дали си гласувал за ГЕРБ или Да България, разлика няма, всички отиват в редиците на ЕНП и там грасуват под команда. След като в ЕП има ЕНП, ПЕС и т.н., защо се гласува за местни партии? Това брюкселските бюрократи с големи дупете и вакуум между ушите, могат ли да го обяснят?
96
4
 
13
 
! Отговори
... преди 4 години
Бе относно "победата" на ГЕРБ навремето имаше един виц: Влиза Цвъ Цвъ при бойко и ивика имам една добра и една лоша новина! Бойко вика дай първо добрата новина и цвъ цвъ вика спечелихме изборите! Бойко вика е това е добре бре, дай сега лошата новина! Лошата новина е, че никой не е гласувал за нас казва цвъ цвъ!
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко! Сега ги остави да лаят!
94
2
 
2
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До До 80за жалост е точно така но проблема е че са прекалено тесногърди и не го осъзнаватживеят в един тунел виждащ само напред но не далеч вместо отгоре и доста по глобално а когато им го кажеш се правят на обидени
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я сега да ви видим как ще се върнете тихичко в Парламента!
92
4
 
14
 
! Отговори
Прах в очитe преди 4 години
Учудващо добра статияНародните изедници направиха една брилянтна предизборна кампания, така и така всички им знаят далаверите, този път ги развяха всички да ги видят,е имаше няколко оставки, но това с нищо не трогна "сгрешилите"Обаче целта е постигната на 100%...отвратиха хората и на избори отидоха единствено "задължените"За да се подсигурят на 101%, вкараха за всеки случай и Съргея, тази стъпка не се хареса на никого,но пък сринаха доверието към червенитеГьобелс пак победи,а народа загуби.
91
3
 
0
 
! Отговори
dramaqueen преди 4 години
До ИпсПредстави си колко по-добре щеше да си ,ако живееше в нормална държава. Така са мислели еснафите по време на присъствието.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛудНе чувам Станишев да се хвали с победа, затова.
89
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
реалността е че нашите и като цяло източно европейските депутати са просто един пълнеж в евро парламентате никога не предлагат нищо смисленно,законодателно а се държат раздразнително и противоречейки на всичко ново предложено от западните си колегиизразът: ОТИВАМ ДА ЗАЩИТАВАМ БГ ИНТЕРЕСИ е смешен и абсурден,ние сме едно семейство и няма какво да се защитава а има какво да се предлага приема и подобряваявно нашите депутати не схващат изтинските ценности и смисълът да се намират в евро парламен
88
2
 
19
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
За жалост поне 95% от гласуващите не знаят за какво гласуват, те го правят напълно механично, точно овце с промити мозъчета. Убеден съм, че ако застанеш на секциите, както тук така и в чужбина, и питаш хората за какво са гласували, ще чуеш уникални простотии.
87
3
 
4
 
! Отговори
Луд преди 4 години
Пеевски да не са го избрали ГЕРБ за евродепотат, нещо бъркаш ББ със Станишев май
86
3
 
18
 
! Отговори
ЧАША С ПОМИЯ преди 4 години
Ниска избирателна активност? Ако трябва да избирам между две чаши с помия, не избирам нито една!Гласуването за по-малкото зло не е избор!Негласуване е ГЛАС, но само когато стане масово!
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушев Цецо - Апатраменто казва на Боко Суджука:- Баце, имам една добра новина и една лоша.- Цецо, кажи първо добрата новина!- Спечелихме изборите отново Бойко.- А лошата новина?- Никой не е гласувал за нас, отново......
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нидал Алгафари се приближи максимално до истината - на 70% от българите им писна от негодници самонаричащи се елит, самоизбиращи се и превърнали България в хранителна среда за безмерната си алчност.Двата милиона активни българи, вместо да хванат сопите, за съжалени избраха гурбета. Това не е чудно след 30 години медийно отричане на държавата като обществена организация и приравняването на родолюбието с нацизъм.С две думи - България умира, а тлъсти противни *** ръфат още живата й плът.