70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пеевски - евродутат, това ли ви е "победата" бе гербаджийченца?!ДПС-то потриват доволно ръчички, а Суджука се хвали, че победили, смех.....
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПецатаИ като гласувам, какво ще стане Пеца? Няма да плащам данъци ли? Някоя партия ще прокара политикиге които аз искам ли? Да вярваш в популиски утопии, които бълват политиците е признък на нисък интелект.
81
13
 
2
 
! Отговори
Ипс преди 4 години
Да, в мниго евеопейски държави живеят по-добре от мен. Но това не значи, че аз съм зле. С бавни съпки Бг върви нагоре, нещо което не се случва при правителства на БСП.
80
2
 
8
 
! Отговори
А ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ? преди 4 години
Нещо у нас може да се промени само когато същата избирателна активност я видим и на парламентарните избори. Инак с гласа си просто легитимираме управлението на хора без визия и тоталната липса на реформи!
79
3
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До Анонимен (80)Факт е че тези хора просто са много далеч от България и нищо не знаят за нея. Гласуват защото някой им играе на струната на родолюбието и им въртят лъжливи реклами!
78
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че в чужбина Демократична България е на първо място, показва само едно - тези хора знаят какво е да си вън от робството и какво значи да не те управляват хора като сегашните. Те знаят и че БСП са същите. И не се страхуват да дадат гласа си за истинска опозиция. А вие тук още спорите за едни и същи отдавна компрометирани муцуни вече толкова години.
77
5
 
6
 
! Отговори
Пецата преди 4 години
За политиците не е важно да гласувате а да си плащате данъците , а като не гласувате и не протестирате още по добре , значи показвате на политиците че сте съгласни да ви вземат парите и да си прокарват каквито искат политики
76
0
 
6
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
За десните всеки западняк е величиесдс събори нещо и го замени с едно нищокъде им е правосъдието?пълни въздухари само продават готовотои били заминалиами стойте си тамвие сте си избралиНИЕ СМЕ СИ ТУК И АЗ НЕ ГЛАСУВАМЖИВОТЪТ НЕ Е САМО политици и изборибез мене
75
3
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
Негласуващите са хора които са казали и без моето мнение ,българина които ще гласява ще направи добър избор.Моето мнение е важно само ако се съмнявам в способноста на другите да го направят, но а з не се съмнавям в техния избор и им се доверявам.Да това са хора които вярват в избора на другите,но от това не можеш да си извадиш извода че само богаташчетата са доверяват на избора на другите.В това не разбирам логиката ти.Така че обясни я малко по подробно как стигаш до този извод.
74
7
 
3
 
! Отговори
млък преди 4 години
хората постъпили правилно - не гласували. ? напротив като все не ходят да гласуват пак слагат герб. харесва ли им живота тук? харесва им, ама защо всеки ден хиляди коментари против герб и накрая друг резултат. мистификация. а живеещите в чужбина как решават, че тук останалите могат и да си ***?
73
3
 
6
 
! Отговори
до Ипс преди 4 години
В държава с БВП от 55 млрд.$ неможе да живееш добре освен ако не си тотал провинционалист,добре живеят в Дания,Швейцария страни с по 350-500 млрд $,а ти работи като вол за един телефон,кола и храна!
72
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от 70% са се осъзнали, че не си струва да се гласува, докато не стане ясно на политиците, че не са господари, а слуги на народа Без народ и тях няма да ги има
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С негласуването не се решават проблемите , а с неплащането на такси и създаване на съдебни дела , към администрация, общини,мафиотски структори / топлофикация, арендатори,колективни партиини фирми/, местна власт агенции по приходи и всичко което пречи за почтен живот и развитие на частната и индивидуална дейност на индивида.Това е, Без страх индивидуално и масово срущу корупцията, а не негласуване.
70
3
 
11
 
! Отговори
нов тип избори предл преди 4 години
когато за политиците ни почнат куршуми да се броят, а не бюлетини, нещата рязко ще се оправят тук
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдението, че десните са за гей браковете и т.н. са предизборни манипулации на мафиотските структури, които се притесняват единствено от Демократична България. Само те не са в сговора и затова цялата кална помия е срещу тях. Случайно ли е, че в Демократична България процентът на образованите хора е най-голям? Случайно ли е, че Демократична България са на първо място в чужбина? Те знаят от кого избягаха. И не се поддават на евтини манипулации, предназначени за плитки мозъци относно гей бракове,
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даракчиев добре го каза...ГЕРБ и Бойко Борисов не правят нищо друго освен да печелят избори...
67
2
 
4
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До 51 ВинетуАКО ЧЕТЕШ внимателно, аз говоря за "Ние, българите", което означава, че включвам и себе си в това число.А, иначе, моето IQ e 139.
66
4
 
2
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Да найстина разбирам да не се гласува на месни избори съм съгласен поради липса на достоини ама на тез европеиски не разбирам явно вярно матеряла ни е много лош наистина
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако продължава така, скоро ще се гласува ефективно със сопье и дръвье.
64
4
 
19
 
! Отговори
- преди 4 години
Всеки народ си заслужава управлението!!!ГЕРБ е олицетворение на упадъка на държавността!Срам ме е да съм "гражданин" на село Бантустан!