Гергов отсече: Нинова да си понесе отговорността!

Бизнесменът откри серия от грешки в предизборната кампания на БСП
27 май 2019 15:10,
83
Гергов отсече: Нинова да си понесе отговорността!
Снимка: БулФото

Ако така продължим да си крием главите в пясъка и да бягаме от истината, ще продължаваме да губим. Това каза пред 24 часа областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов по повод загубата на партията на изминалите европейски избори.

По думите му, партията спешно трябва да направи анализ на резултатите и след това да потърси отговорност "отгоре до долу". Според него в тази схема всички са виновни.

Попитан дали персонално отговорност трябва да поеме и лидерът на Столетницата Корнелия Нинова, Гергов беше категоричен: "Абсолютно. Всеки трябва да признае вината и да си понесе отговорността".

Още по темата
Като основни грешки във воденето на предизборната кампания бизнесменът определи грешните послания и грешната стратегия.

"Хвърлихме се в битка за преференции и забравихме въобще какво става. Това послание ясно беше прочетено от избирателя и нашите симпатизанти се оттеглиха. Затова и другите малки партии направиха добри резултати", изтъкна Гергов.

Той стана и поредният влиятелен член на БСП, който призова за връщане на депутатите в парламента. Преди него това направи и бившият председател на партията Михаил Миков. За тази мярка се обяви и президентът Румен Радев.

Георги Гергов заявява убедено, че няма амбиция да се кандидатира за следващ председател на червената партия.

"Ние не успяхме да стигнем до сърцето на избирателя. С нещо ги уплашихме, притеснихме и загубихме доверието. Затова така се получи", обобщава резултатите на БСП на вчерашните избори той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е любопитно какви ще ги дъвчат комунистите, когато рано или късно се промъкнат като посрани в Парламента.Много тяхни симпатизанти вече ги упрекват, че това е една от причините за катастрофалната загуба, защото си мислели: Защо пък аз да ходя да гласувам, след като съм избрал Нинова за депутат, а тя не ходи на работа, но получава заплата ?
30
7
 
43
 
! Отговори
Станишев европеец? преди 4 години
До Анонимен 20: Станишев бил проевропеец? Станишев представя себе си в ПЕС. Как се уреди там за председател, той си знае. Агитираше за Истанбулската конвенция, а Корнелия Нинова беше против и не само БСП а всички мислещи хора я подкрепиха.
29
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглец! Ако партията не се отърве от такива въжеиграчи, вЕрно ще се превърне в семейна партия.
28
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-голямата грешка е на снимката. "Бизнесмен" и социалист в едно. Свинарят защо не каже как плаща на мъчениците, които работят за него!
27
3
 
35
 
! Отговори
Интересчи Гого преди 4 години
Гергов как съвместява хем да е комунист, хем да е експоататор, хем да блажи с герберугите, хем да е върла опозиция?
26
6
 
39
 
! Отговори
Точно Гергов ли? преди 4 години
Георги Гергов получи 4.3 милиона лева от държавата за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна. Но той е нужен на Бойко за да може с тези пари и с 50 човека около него да мъти водата в БСП. Сега е решил да си заработи милионите.А че имаше грешки в кампанията, това е вярно. И доста по-малки партии правиха платени репортажи по телевизията, а БСП не се видяха нито веднъж. А Бойко го показваха всеки ден.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя като му видя физиономията и си мисля : бреххх тия комунисти как са се мумифицирали пуууу
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да печелите изборите, защото нямате зависими от вас избиратели.
23
2
 
37
 
! Отговори
къса памет преди 4 години
Гергов,а това:Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет.Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на днешния пленум, на който Съветът промени кардинално предложената листа за изборите за Европейски парламент в края на месец май. Под натиска на вътрешната съпротива на избираемото пето място влезе лидерът на Партията на европейските социалисти(ПЕС)Сергей Станишев
22
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само нинова може да ликвидира една стогодишна партия с опит да заличи цяла България.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Млък бе метро.
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станиешев е проевропеец и затова Нинова се опита да го елиминира, защото щял да направи от пенсионерите й *** с Истамбулската конвенция !
19
5
 
36
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Гергов да не дава...акъл,ами да се моли да не му...приватизират милионите спечелени от икономия на...закуски.Той е...трън в очите на отрудените и малоимотни социалисти,а сигурно иска и...още.За една...дубка-жабишник въфф Варна Боку му наплати 40 милиона държавни парици и за това...свинарят Гергов напада опозицията на Тиквата;купен е.
18
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я! рушкият гражданин се изокал! В тая партия са "хвани единия, удари другия".
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става дума за Нинова
16
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хмммм не съм от БСП ама щом троловете на цвък редовни я псуват тука, тази лелка започва да ми става все по-симпатична ;)))))
15
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 Станишев е най-ерудираният лидер на БСП и второ - проевропеец. Не случайно е шеф на ПЕС в ЕП !
14
9
 
30
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Един приятел днес ми разказа, че бил в ЦУМ преди 3 седмици, имал среща с Георги Гергов. Заварил там четирима големци, по-скоро бивши големци, от БСП.Наговаряли се как ще провалят Корнелия Нинова и ще вкарат в Европарламента Сергей Станишев. Гергов обещавал 60-70 000 преференции за Станишев.Това са хора, които не ги интересува партията; интересува ги личния им интерес.Това е една от причините за сериозната загуба на БСП днес.Толкова за грижата му за БСП!
13
11
 
12
 
! Отговори
Василка преди 4 години
Аз съм червена симпатизантка,но вчера...не можах да ида до избирателната секция и да гласувам,защото...ме напъна голяяяма диария..прости ми Нинова,но ако бях отишла...щях да оплискам помещението с......:))
12
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква отговорност от Нинова ?Тя е в нелегалност, а може да е емигрирала вече в Москва !