Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов

Бившият просветен министър сравни премиера със сумист
29 май 2019 17:00,
149
Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов
Снимка: БулФото

ГЕРБ губи тяга, но в партийното пространство няма политик от мащаба на Бойко Борисов. В сумото е така - трябва да имаш техника, маса и характер, той ги има и трите и никой не излиза срещу него с подобни качества. Това каза пред bTV бившият министър на образованието и сегашен ректор на Софийския университет Даниел Вълчев.

По думите му, хората може да харесват или не Борисов, но той имал качествата да побеждава на изборите, защото се видяло, че той издърпал цялата кампания на партията си.

Според него, резултатите от европейските избори не са изненадващи.

"Не говорихме за ЕС и за неговото бъдеще, а проведохме изборите като човек, взрял се в пъпа си и си вади мъхчета оттам и прави изводи за света", изтъкна Вълчев.

Юристът коментира и резултатите на БСП. Той смята, че вътрешнопартийните борби пречат на столетницата.

"При положение, че Сергей Станишев е шеф на европейските социалисти, а ти въобще да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, как ви се вижда? Това не са добри неща и логично те доведоха до тези резултати на БСП", посочи бившият министър.

Даниел Вълчев заяви, че проектът на дясното обединение "Демократична България" е успешен опит.

"Този опит засега е по-скоро успешен, но не трябва да се надценява, защото те имат около 110 000 гласа, но на фона на гласовете за други подобни опити като Реформаторския блок има какво да се желае", добави той.

Вълчев коментира и идеята младите юристи да полагат клетва като лекарите и че целта й е да придаде по-голяма тържественост при връчването на дипломите.

"Благодаря на председателя на Народното събрание за това, че ни предостави възможност да връчим в пленарната зала на парламента дипломите на завършващите и колегите да положат клетва. Тази клетва не е институционална, а е по-скоро с морален характер, с това един човек, който се е посветил на правото, какво той се ангажира съвсем човешки да прави", посочи той.

Даниел Вълчев е министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. По време на неговото управление са извършени промени в образователната система. Той е министърът, който въвежда делегирани бюджети за българските училища, външното оценяване всяка година на всеки ученик. През 2007 г. се провежда учителска стачка, която е най-голямата и продължителна учителска стачка в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
11
 
6
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До 96,97 и подобни. Другаре, ама изборите минаха само преди 3 дни. Починете си малко, има време до следващите. Ще имате възможност да плюете безплодно отново.
101
4
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 102. Хе-хе, само дето трима лидери на БСП си заминаха покрай него. Някой друг да се пробва?
100
3
 
16
 
! Отговори
гост преди 4 години
верно ли? ниой не може да го задмине по простотия,както и тебе
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да от мащаба на джудже е
98
2
 
17
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Господин Даниел Вълчев не е Ректор на СУ "Климент Охридски", а Декан на Юридически факултет. Ректорът на СУ се казва Герджиков.Много неверни неща се списват в този сайт.
97
3
 
4
 
! Отговори
младоТиква преди 4 години
При положение, че Сергей Станишев е шеф на европейските социалисти, а ти въобще да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, как ви се вижда?Альооо, Прасетния Мънистър, това означава, че в евро пърдимента хората са си ноемално пуДки а ти си дретопольов- това са тия дето клякат за малката и са в правостояща стойка за голямата, титичем ГмноПад
96
4
 
4
 
! Отговори
Циник до селскиЮ преди 4 години
*** 92Невежи са тези дето са те"пръкнали"...Аз и комунист.... *** непометен... Вие *** сте грешки на природата!Гиди и селтака титекезесарски!:-)
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖалкоВълчев образован ??? Той е по-зле от пожарникаря. Виждаш нивото на юристите и доверието в съдебната система клони към 0.
94
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов извън Драгоман никой не го иска в ЕС. Нито в Западните Балкани, нито в ЕС , нито в НАТО, Шенген, еврозони и т.н.Като е толкова добър хайде марш в Брюксел, че тука подава само оставки и е събрал един куфар с оставки.
93
5
 
13
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
Жалко е такъв образован човек като Даниел Вълчев да се възхищава на един банкянски полицай и охранител с пожарникарско образование.
92
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България върви напред въпреки ББ и граб!
91
3
 
15
 
! Отговори
Още му се връзват преди 4 години
Все още му се връзват на Бойко, но шаблонът вече започва да се вижда. Една седмица пиар за държавна сметка и рязане на ленти преди изборите, като в патакламата откри две вече открити фабрики. Това проработи и този път, но да видим докога. Не може да се лъже цял народ до безкрайност.
90
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** до 86Хей, невежа рЕпо, открити листове имаше по времето на комунярите, ти явно си от як комунистически род на служба, от тия, дето стреляха на границата по момчетата, които бягаха от вашия комунистически рай. И дето теб, двойкаджията, те вкараха в университета, но и там не възприе ни образование, ни възпитание.Че се и издаваш. Нищо, че веднага след 90-те стана дисидент.Е, много се навъдъхте. Ей ги и по снимките...
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно другари , още един ,два дена и ще излезете от шока .
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кой да ни облъчват с орешарски ли, или р. Овч., или Виденов, или кой? С тебе ли панелния гном, които едно цвете не е посял пред блока обаче има изисквания за рай.
87
5
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Всеки ден ни облъчвате с бб, кой го уважава и колко е велик, с какво се е похвалил и прочее. По-добре ни осведомете, как вървят нещата например с апартаментите, ще доплащат ли тарикатите, ще им ги конфискуват ли, това е по-интересно от култа към бб.
86
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НеизвестенКакто винаги - неграмотен. Бъркаш буквите ГЕРБ с БСП. Но не е голяма грешката.Те са едно и също. Е, ГЕРБ са по-квалифицирани и престъпни мooшеенииции.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точна преценка. Сумото не е шега и не е за всеки.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние и сега сме Швейцария на Балканите. Просто Бойко се цели по-високо.
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя фуклив мазникЩе си изпуснат цапаните слипове да се подмазват за нова служба, едно е университетът, друго си е администрацията - командировчица, конференцийка, семинарче, конгресче, а даскалчето, кой го знае.Че сега - скок-подскок, на задни лапи, оттук-оттам, от лекцийки, от смешни претенциозни празни публикацийки, върти опашка та се къса, ба си интелектуалецът - пампьорс.