Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов

Бившият просветен министър сравни премиера със сумист
29 май 2019 17:00,
149
Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов
Снимка: БулФото

ГЕРБ губи тяга, но в партийното пространство няма политик от мащаба на Бойко Борисов. В сумото е така - трябва да имаш техника, маса и характер, той ги има и трите и никой не излиза срещу него с подобни качества. Това каза пред bTV бившият министър на образованието и сегашен ректор на Софийския университет Даниел Вълчев.

По думите му, хората може да харесват или не Борисов, но той имал качествата да побеждава на изборите, защото се видяло, че той издърпал цялата кампания на партията си.

Според него, резултатите от европейските избори не са изненадващи.

"Не говорихме за ЕС и за неговото бъдеще, а проведохме изборите като човек, взрял се в пъпа си и си вади мъхчета оттам и прави изводи за света", изтъкна Вълчев.

Юристът коментира и резултатите на БСП. Той смята, че вътрешнопартийните борби пречат на столетницата.

"При положение, че Сергей Станишев е шеф на европейските социалисти, а ти въобще да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, как ви се вижда? Това не са добри неща и логично те доведоха до тези резултати на БСП", посочи бившият министър.

Даниел Вълчев заяви, че проектът на дясното обединение "Демократична България" е успешен опит.

"Този опит засега е по-скоро успешен, но не трябва да се надценява, защото те имат около 110 000 гласа, но на фона на гласовете за други подобни опити като Реформаторския блок има какво да се желае", добави той.

Вълчев коментира и идеята младите юристи да полагат клетва като лекарите и че целта й е да придаде по-голяма тържественост при връчването на дипломите.

"Благодаря на председателя на Народното събрание за това, че ни предостави възможност да връчим в пленарната зала на парламента дипломите на завършващите и колегите да положат клетва. Тази клетва не е институционална, а е по-скоро с морален характер, с това един човек, който се е посветил на правото, какво той се ангажира съвсем човешки да прави", посочи той.

Даниел Вълчев е министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. По време на неговото управление са извършени промени в образователната система. Той е министърът, който въвежда делегирани бюджети за българските училища, външното оценяване всяка година на всеки ученик. През 2007 г. се провежда учителска стачка, която е най-голямата и продължителна учителска стачка в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
14
 
! Отговори
Пенко преди 4 години
До АнонименДаниел е гъзолизец! Винаги е с тези, които са на власт! Плазмодий!
61
4
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Камелия ОбретноваТи сега кажи Вълчев към коя масонска ложа, членува, академичните му длъжности, нямат никакво значение, важна е ложата. То и оня масон Игнатов, египтологчето от НБУ и той бе при Бойко, масонче. Кво значение има академичната длъжност, след като всички вас, Бойко е изкупил на кило като пилци от пазара в кв. "Секирово", хахахахахха И колко пари му е платил Бойко, за това славословно изказване;)))
60
5
 
11
 
! Отговори
Циник до 61 преди 4 години
Глупав въпрос.... работя в Германия от почти 20 год. сина ми се роди тук.... построихме си нова "екзистенция" .... това с "връщането" как си го представяте?Такива сме стотици хиляди...да не кажа почти 3 000 000.Какво ще ми предложи България - на Нинова , Гергов, Спас Русев, Ветко, Бенчо, Киро джапанката, Пеевски и Баневите?
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защо не се върнеш, Цинико?
58
14
 
9
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Пожарникар бил...бодигард на Тошо бил....нам си кво бил.... в политическия вакуум създаден най-вече от червените napазити....крадци...и посттекезесари....Борисов наистина израстна държавник - никога преди него България не е стояла толкова добре! За мен - цялото боричкане на шумкарските унуки за власт , е чисто академично ( от 20 години съм навън ) не "избягах" заради него - а заради партийните секретари и прочие червена сraн. ЕДИНСТВЕНИЯ ТРИКРАТЕН ПРЕМИЕР СЛЕД 89 - ТАКИВА СА ФАКТИТЕ !!!
57
1
 
17
 
! Отговори
Камелия Обретнова преди 4 години
ПОПРАВЕТЕ ДОСАДНАТА ГРЕШКА! Даниел Вълчев не е ректор на Софийския университет, а декан на Юридическия факултет от април т.г.
56
4
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Вълчев, нема как да не хвали Бойко, нали неговата партия НДСВ го лансира в политиката;))) По принцип крас.тавите кучета през 9 баира се подлайват;))). Та, така и тия;))) Но, ето къде пак го били Вълчев - Станишев. Бойко иска да вкара Станишев в БСП и да го направи лидер там, да му върне услугата, за да я няма Корнелия. Юдомасони, братя по ложа, братя по лочене кръвчицата на електората, вълци от глутницата на Куцулан;)))
55
10
 
9
 
! Отговори
Ехааааа преди 4 години
Как злобеете ! Червените сте с промити мозъци ! Как не разбрахте,че за нищо не ставате,няма за кога !!!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия не прие съглашателство с АБВ и Първанов, изрита ги, както се опита да направи и със Станишев, който не знам защо във форума наричате "умен". А за хотела на Първановия син трябва да питате прокуратурата защо си мълчи. Цацаров е човек на Борисов.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** защо?става, но първо да си каже за техноимпекс!
52
4
 
10
 
! Отговори
Енчо преди 4 години
Ех, Вълчев, ех, наколенкитеее !!!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Маркоможе и да е вярно! но според мен трябва да се срамуваш повече от евродИпутатите ни!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50То и името ти сръбскоо некво "марко" може да се преместиш там. Тука от мишкии файда нямаме. Да се хвалиш с великия вучичч и 20% безработица . Палячоо.
49
1
 
14
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 4 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
48
9
 
13
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Толкова ме е срам в чужбина от Банкянския , като ме питат от къде съм казвам , че съм сърбин
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно взема бойко от ес, ама отива в партийните джобове и на герб, и на дпс, и на бсп. В замяна чинно изпълнява, угоднически наведен
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Сега щи обясняя. Станишев работи в Е парламент вече не знам колко години. Защо не привлече инвеститори към България? Какво прави в тоя ПЕС че и шеф ? Къде е помоща за България? Президента ни ? Какво е направил във външен план за България до тук ? Привлече ли инвестиции , ходи ли някуде да опита нешо добро за България? Разбираш ли каква е разликата между двата типа чиновници смешникКК.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко може да е всичко друго но не и политик. Този е поредният лакей, който е превил гръб пред мутрата-комунист
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-рано превъзнасяше Миглата Куневица Пръмовица, КОГАТО МУ БЕШЕ ШЕФ. :)Сега, тая безродница вече не е фактор, и тоя сладурник се слага на Боко Тиквуня."Данибой" върти задни части според вятъра.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какъв мащаб защо не ни обясниш какво зависи от един чиновник ?