Вигенин драма не вижда, оставката на Нинова – грешка

Оставката отвличала вниманието от местните избори
29 май 2019 12:09,
62
Вигенин драма не вижда, оставката на Нинова – грешка
Снимка: БулФото

Смятам, че Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка, защото само след няколко месеца има местни избори и отвлича вниманието от основната цел - да се върнем в местната власт. Това каза пред bTV бившият външен министър и член на БСП Кристиян Вигенин.

Припомняме, че вчера на събранието на Националния съвет на социалистите, лидерът Нинова подаде своята оставка и пое пълна отговорност за загубата на европейските избори. Това се случи само ден след като самата тя беше обявила, че не смята да се оттегля и поиска стартиране на нова, различна процедура по избиране на председател.

Още по темата

Според Вигенин, Нинова все пак е постъпила европейски и дала възможност на партията или да потвърди нейния курс, или да избере нов председател.

"Аз не одобрявам тази оставка, но не одобрявам и това, че т.нар. опозиция толкова агресивно поиска оставката на председателя на партията. Корнелия Нинова често ни е изненадвала с необичайни ходове, които са се оказвали печеливши и е възможно и сега да е така", категоричен беше председателят на парламентарната група на БСП.

Според него, няма голяма драма в партията и тя е преживявала и по-тежки времена. БСП безспорно била преживяла загуба, но било прекалено да се говори за "провал".

"Получи се ефектът на прегарянето - когато си близо до победата и правиш всичко възможно да я постигнеш", анализира Вигенин.

Той изтъкна, че от изборите станало ясно, че БСП са основната опозиция на ГЕРБ, тъй като в лявото пространство на практика нямало друга алтернатива.

"Всички в партията имат вина за загубата. Европейските избори винаги са трудни за левите партии, защото нашите избиратели не виждат смисъл в тези избори", смята социалистът.

Накрая Кристиян Вигенин обобщи резултатите на БСП на последните европейски избори така:" БСП загуби, но не се провали. Партията повиши резултата си, имаме един евродепутат повече, но никой не говори за това, че ГЕРБ се представи доста по-зле".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
кой печели преди 4 години
Тук някой се опитва да ни убеди че БСП са загубили изборите.А те сигурни ли са че БСП са искали да ги спечели?И какво означава да ги спечели?Дългосрочна политика на ИЗ е да внушава на българите че са прости, че държавата им се управлява зле и че имат нужда някой да им помага при вземането на решения.Евентуално вземане на властта би довело до провал като при Жан Виденов.Понякога този провал е желан, понякога не.Засега реториката беше че България се управлява зле. Че Бойко е мутра и т.н.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кори ще отстъпи председателското място на временно изпълняващ длъжността.Когато приключи мандата на президента, ще сдаде на Румин Радев.Не защото е успешен както ще се опитат да ни убедят, а защото усилията трябва да се възнаграждават. Нали?
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като толкова я е срам, да вземе да дарява заплатата си на някой дом за сираци или за социални каузи, защото със сигурност това не е единственият й доход.За това говори и голямата й изцепка да накара БСП-то да напусне парламента. Лицемерието й вече не върши работа, сега й остава да се върне към истинската си същност, но Герги Гергов и Ко може би вече никога няма да я искат в редиците си.Един път предател,предател завинаги.Няма какво са я мислим,само по - скоро да си взема дърмите и да се маха
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо не е приключилоГледай си работата. Господин Смешка. Елена Йончева -новият флагман на БСП. Ха - ха - ха! Една провалила се с гръм и трясък журналистка идва на мястото на една провалила се с гръм и трясък лицемерна политиканка.Не знам за какво бъдеще говориш ако това е новата стратегия на БСП- то.Що се отнася до Гергов всичко около него и Нинова бе далавера която без малко да излезе наяве, и ГЕРБ реално няма нищо общо с нея.Сега Кори и Герги могат да си оправят отношенията заради бъдещето
54
4
 
3
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Истинската победа за ГЕРБ ще бъде ако успеят да предизвикат разцепление в БСП. Затова Бойко подари 43 милиона държавни пари на Георги Гергов за да мъти водата, и взе много да харесва Станишев. Но няма да мине.А до "Наблюдател": Елена Йончева пише за гербаджийските далавери, за дупките по оградата на границата, за шуробаджанашките дружинки, за апартаментгейт. Това драги, се казва разследваща журналистика а не писане на доноси. Неграмотността сред електората на ГЕРБ е наистина впечатляваща.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е креатура на Решетников. Оставката явно е координирано действие.
52
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Нека попитаме какъв е бюджета на прокуратурата и колко обществено-значими дела е приключила.Вашия работодател изисква от вас завършен продукт, нали?
51
2
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Всъщност Цацаров крепи БСП, а той е несменяем.Нека си спомним Костинбродската афера. Там той беше между главно действащите лица. Да сте видели Мая Костинбродска да е била санкционирана?Елена Йончева пишеше доносите срещу свободата на словото. Тя беше источник на доносите срещу изтъкнати български политици. Да сте видели да е понесла някакво наказание за офшорните и далавери?Ако отговора ви е НЕ, значи се съгласявате че всичко се протака за да бъде натикана България в батака.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** най-накрая седна на онова дето е кръстена на него а както виждам в дъното на всяка тоталитарна партия като нейната стой по едно многополово изчадие като *** зад харизматичния кандидат диктатор.Макар че Нинова известна като амазонката на черен кон на българския комунистически преход би била много интересен диктатор.Щеше и най-върлите комунистически фанатици да ги отврати от тая конкретна форма на недемократичен капиталсоциализъм.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сте ни живи,здрави и все така ялови!Старата баба на 130 години няма как да роди нещо друго освен Паркинсон и Алцхаймер!
48
2
 
7
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
47
3
 
6
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
46
5
 
5
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това. Тя е единственият лидер, който се зае да обнови партията си. И старите "вечни" депутати естествено са против нея. А за Георги Гергов с 43-те милиона, получени от Бойко да не говорим. Ще бъде добре, ако я изберат отново.
45
5
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Вигенин, основно е виновен твоя любовник, дето го включихте в листата-народът го мрази не по малко от ББ. Това ви изигра лоша шега.Ако не се беше натиснал , ако беше преодолял егото си на "незаменим" любовника ти, сега оставка щеше да подава ББ, не Корнелия.
44
7
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Вигенин е дребна риба и никой не го бръсне и за солива.Новият шеф на БСП е Д. СТОЙНЕВ!Младите взимат властта в БСП.Нинова си отива!
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помня дядо ми ( мразеше комунистите) а брат му бе такъв .... все пак братяса и често пиеха заедно Но и двамата твърдяха че без танковете на червената амия БКП бсп Неможе да спечели каквото и да е избори Просто народа не ги харесва
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 30% активност да вземеш 24% от тях (400 000 гласа ) половината от което е купения и корпоративен вот ( по това не се различават от всички други де ) значи че бсп беше и си остава секта на 40 000 червени семества потомствени предатели .И най добре да върви на бунището на историята
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не дошли на работа, и *** вече иска оставка.Саботажите започват още по-яростно под девиза "денгуба" - всеки саботиран ден отива към стария План Б - все по-деструктивен парламентарен процес, 50 *** с два байрака и 60 лозунга - и готово, "революция", правителството "свалено"! Грипена назначава ново правителство и определя така жадуваните предсрочни избори, назначава *** за главен Киборг на Вселената, тя изкупува банките за 70 000 рубли и тип-топ! Всички трольовци - щастливи!
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изберете си я отново!Какво ви пречи?
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спешно трябва да се премахнат правомощията на главният прокурор инак членовете на червената банда ще намалеят рязко