Българските отбори с победа, равенство и две загуби за УЕФА

Локомотив (Пловдив) пропусна да направи втората изненада в европейските турнири в четвъртък вечерта
16 сеп 2005 00:05,
Българските отбори с победа, равенство и две загуби за УЕФА
Локомотив (Пловдив) Снимка: Булфото

Активът на българските отбори в първите мачове от първия кръг на тазгодишния турнир за купата на УЕФА е една победа, едно равенство и две загуби. Изненадата на вечерта е победата на шампиона на България ЦСКА над германския Байер (Леверкузен) като гост на неговия стадион с 1:0. Голът отбеляза Йордан Тодоров в 15-та минута.

Локомотив (Пловдив) пропусна да направи втората изненада в европейските турнири в четвъртък вечерта, като поведе с 1:0 на английския Болтън, също като гост в 28-та минута на мача с гол на Бобан Янчевски. Този резултат се задържа дo 73-та минута, когато Ел Хаджи Диуф изравни резултата. След това в даденото от съдията продължение на мача Боргети доведе резултата до 2:1 за английския отбор.

Играчите на Левски също започнаха много вдъхновено мача си срещу френския Оксер и в резултат на добрата игра сънародникът на домакините Седрик Бардон откри резултата за българския отбор в 34-та минута. През второто полувреме на терена обаче като че ли излезе друг български отбор, французите увеличиха темпото и Пойе изравни резултата в 53-та минута. Победното попадение за Оксер за 2:1 отбеляза Пиерони в 80-а минута.

С гол на Новакович в 90-тата минута на мача Литекс успя да се спаси от загуба при домакинството си на белгийския Генк. Белгийският отбор два пъти повеждаше в резултата с голове на Даерден в 52-та и Стоянович в 85-та минута. С головете на Михаил Венков в 64-та минута и на Новакович отборът от Ловеч все пак се добра до равенството 2:2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание