Хамбургер - Бербатов 3:2, Байер отпада

Нашият над всички в мача за купата на Германия, Скибе все още без победа начело на "аспирините". С гол на Балак Байерн продължава напред.
27 окт 2005 00:06,
Хамбургер - Бербатов 3:2, Байер отпада
Митко Бербатов в прегръдките на своите съотборници. Снимка : Reuters.
Нашият над всички в мача за купата на Германия, Скибе все още без победа начело на "аспирините". С гол на Балак Байер продължава напред.

Хамбругер - Байер 3:2 (0:1)

Домакините от Хамбургер излезоха с най-добрите си играчи, като на терена се появи и кошмарът на ЦСКА Рафаел ван дер Ваарт. Зрителите на АОЛ-Арена все още не се бяха настанили по местата си, когато Димитър Бербатов откри резултата. Българският национал беше на правилното място, след като вратаря на Хамбургер отби удар на Барнета.  Домакините веднага натиснаха "аспирините", но те се бяха подредили добре в защита и през цялото първо полувреме единственият шанс за изравнителен гол бе от свободен удар, изпълнен от ван дер Ваарт.

Футболистите на Хамбургер излязоха пределно мотивирани след почивката и логичното се случи в 55-та минута, когато ван Буитен изравни - 1:1. 7 минути по-късно Барбарез изведе домакините напред в резултата - 2:1. Бербатов даде надежда на своите с втория си гол в мача, отбелязан в 82-та минута. За съжаление на "аспирините" резервата Вики вкара победния гол в 84-та минута и класира Хамбургер на осминафиналите.

Ерцгебирге Ауе - Байерн 0:1 (0:0)

16 500 зрители бяха препълнили стадиона на домакинте, за да наблюдават най-добрият немски отбор. Шампионите имаха първи шанс в 7-та минута, когато Лусио пробва късмета си с шут от около 16 метра. Домакините не се чувстваха обречени и дори можеха да поведат в 12-та минута, след като сантиметри не достигнаха на Досталек да огорчи Кан с удар от воле. В 29-та минута Юсковяк също имаше възможност да изведе домакините напред, но от 5 метра не уцели вратата. Последваха още няколко добри намеси на Кан, който бе номер 1 за своя отбор в този мач.

След почивката мюнхенци имаха превъзходство, но футболисите на Ауе играеха своя мач на годината и нямаха намерение да се примиряват. След 75-та минута обаче на домакините има бе трудно да поддържат високото темпо и пред тяхната врата се заредиха опасни положения. В 77-та и 78-та минута Балак и Шол имаха малшанс пред гола. Логичното се случи 10 минути преди края, когато Балак вкара с глава след свободен удар, изпълнен от Саньол.
 

Останалите резултати от днешните мачове за купата на Германия:

Мюнхен 1860 - Дуисбург 3:2 (2:0)

Офенбах - Карлсруе 2:1(2:0)

Арминия Билефелд - Енерги Котбус 2:1 (1:1)

Херта - Мьонхенгладбах 3:0 (1:0)

Оснарбрюк - Майнц 2:4 (след изпълнение на дузпи)


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание