Барса се огледа в треньора на Ман Сити

Каталунците искат Пелегрини и още двама шефове на английския клуб
1
Барса се огледа в треньора на Ман Сити
Снимка: Reuters, архив

Барселона иска да привлече мениджъра на Манчестър Сити Мануел Пелегрини за заместник на Луис Енрике. Това твърди днес английският вестник Мирър.

Каталунците планират тотална офанзива към "Гражданите" и смятат първо да дръпнат бившите си кадри Чики Бегиристайн и Феран Сориано. В момента Бегиристайн е спортен директор в Сити, а Сориано е изпълнителен директор.

И ако те двамата се съгласят, веднага ще започнат да работят по привличането на Пелегрини. В момента на "Ноу Камп" има сериозно напрежение и се очакват размествания през лятото.

Тогава ще се проведат избори за нов президент на отбора. Сегашният ръководител Хосеп Мария Бартомеу обяви, че ще се кандидатира, но е много вероятно да ги загуби. Същевременно бъдещето на треньора Луис Енрике изглежда все по-несигурно заради конфликта с Лео Меси.

Пелегрини от своя страна се слави като спокоен треньор, който лесно намира диалог с играчите. Ако това стане, Барса ще отговори подобаващо на Сити, който преди това дръпна няколко ръководители на каталунците. Същевременно ще бъде ядосан и вечния съперник Реал Мадрид, където Пелегрини бе треньор преди 4 години.

Тези спекулации със сигурност ще покачат още повече напрежението между Барса и Манчестър Сити, които играят един срещу друг на осминафиналите на Шампионската Лига.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над гроб надникнал.