Атлетико и Валенсия стигнаха до 1:1 в битка за тройката

13 жълти и един червен картон в двубоя
0
Атлетико и Валенсия стигнаха до 1:1 в битка за тройката
Снимка: Reuters

Атлетико Мадрид и Валенсия не излъчиха победител в дербито на 26-ия кръг от Примера дивисион. Срещата на „Висенте Калдерон“ приключи без победител при 1:1, което не позволи на нито един от двата тима да догони по-сериозно Реал Мадрид.

Шампионите от Атлетико имаха шанс да съкратят пасива си спрямо градския враг до 4 точки, а евентуална победа щеше да изстреля Прилепите на третото място. В крайна сметка обаче статуквото се запази, като Дюшекчиите са с 55 точки, а Валенсия има едно по-малко.

Наставникът на мадридчани Диего Симеоне заложи на Фернандо Торес като човека, който да води атаката, докато Валенсия излезе в познатото си 4-3-3.

Първото полувреме беше изключително постно откъм интересни ситуации, като на терена преобладаваха тежките единоборства, а между играчите често проблясваха искри. Общо в мача имаше 13 жълти и един червен картон.

Дюшекчиите обаче показаха, че знаят как да се възползват от такива ситуации и в 33-ата минута Коке откри резултата. Топката беше центрирана към наказателното поле, където Торес я свали с глава зад гърба си, а Тиаго Мендес продължи пътя й към дъгата, макар да останаха сериозни съмнения за игра с ръка на португалеца. Докато голяма част от футболистите на Валенсия протестираха именно за това, Коке посрещна топката от движение и я прати в долния ляв ъгъл.

След паузата събитията не взеха кой знае какъв обрат, макар в 70-ата Тиаго да пропусна златен шанс за Атлетико. Халфът получи чудесна топка в наказателното поле и без забавяне шутира покрай Диего Алвес, ала ударът му отскочи от напречната греда.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Валенсия се възползва от статично положение, за да грабне точката. Даниел Парехо центрира от свободен удар далеч от вратата, но топката подлъга вратаря Мигел Моя и срещна гредата над него. Шкодран Мустафи се оказа най-съобразителен и изравни.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари