На косъм от нов ад! Линейка с експлозиви в Хановер

Полицията предотвратила нов атентат на мача в Германия
Обновена: 18 ное 2015 06:29 | 17 ное 2015 22:22, Александър Попов
202

Снимка: Reuters

Полицията в Хановер е отменила контролата Германия – Холандия, защото в близост до стадион "HDI Арена" е открита линейка, пълна с експлозиви.

Шокиращата новина оповести Kreis Zeitung, където отбелязват, че навременната реакция на полицията е предотвратила нов кървав атентат в Европа.

Полицията в града потвърди, че са намерени взривни вещества, след което метрото в града е било спряно заради нова заплаха от атентати.

В района на съоръжението ченгетата са задържали и мъж от арабски произход, който е заподозрян в съпричастност за планираните терористични актове в Хановер.

"Имаше конкретни планове за взрив. Ключовата информация получихме 15 минути след отварянето на вратите на стадиона. Това е много сериозно", каза началникът на полицията в Хановер – Фолкер Клуве.

По информация на Deutsche Welle, автобусът с националите на Германия е бил посрещнат с полиция и изпратен на безопасно място.

Немският вътрешен министър Томас де Майцере също потвърди реалната заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер.

"Налице е обща заплаха. Редовно получаваме сигнали за атентати, особено след нападението над Париж. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим. Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", заяви той.

Според вестник Spiegel, германските власти са получили информацията за възможна терористична атака от външно разузнаване.

Мачът в Хановер трябваше да посети и канцлерът на Германия Ангел Меркел. В района около стадиона полицията вече задържа мъж от арабски произход, който най-вероятно е поставил експлозивите в линейка.

Футболистите на холандския национален отбор и цялата делегация вече лети към Амстердам. Това заяви президентът на Германската футболна федерация Райнхард Раубал.

"Това е тъжен ден за германския футбол", заяви Раубал. "Немските футболисти се завръщат по клубовете си, а холандците вече летят към Амстердам", добави той.


Всичко по темата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГерманияХановер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 8 години
жалко... мюсюлманите са божието наказание за евро глупаците и простотиите на ***. има Видов ден и той дойде ако не са го разбрали. всеки да си прави равносметката което е правило и грешно. или ще отхвърлим ислямското американско робство или ще го смажем. няма трети вариант
42
5
 
8
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
ВЪРНЕТЕ НИ ВОЛЕНКА И ЧУКОЛИНКА! ИСКАМЕ СИ ГИ. БЕЗ ТЯХ ТАЯ ДЪРЖАВА Е ЕПТЕН СКУЧНА ЕГА ТИ. НЕ Е ЧЕСТНО. ТАКИВА КЛОУНИ НЕ МОЕМ НАМЕРИМ ВЕЧЕ. ДЕСКАТА ДАЛИ Я УВАЖИХА КОЛЕГИТЕ У АРЕСТО, А ?:))))
41
2
 
7
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Стига сте писали глупости! Никаква линейка с експлозиви не е била намирана в близост да стадиона в Ханновер!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За който може немски.. spiegel.de/politik/deutschland/hannover-laenderspiel-abgesagt-wegen-bombendrohung-a-1063320.html ...смешни са ви източниците!
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте лъгали и преписвали ръша тудей бе, нищо не са намерили.
38
1
 
12
 
! Отговори
бръснаря преди 8 години
Искам на хвана един терорист и да заснема клип как му .......... избръсвам брадата с кола маска!
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tova e reklama ISZINIROVKA UJ MNOGO DOBRI CHENGETA TA NALI POLIZAITE VI SA MISULMANI POLVINATA PONE POZNAVAM TAKIVA PAK I DOSTA FUTBOLISTI I FENOVE SA MÜSLITA V GERMANIA okolo40% OT NASELENIETO SA MISULMANI NIAMA DA VZRIVIAVA TEHNI HORA BILI HVANALI HAIDE DA NE PISCHA KAKVO SA HVANALI NA MARKO
36
4
 
9
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
Tezi nemski palqchovci,onq den kato patuvah s avtobbus ot holland do berlinOt cql avtobus samo men profilirahaChe mi zeha lichnata karta navun,15minuti proverqvat,poneje razbirash li sym bulgarinInache maimunite ne gi zakachat da ne gi obidqt neshto,oniq sa chustvitelniHak im e sega...
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е потвърдено, не всявайте смут. Поздрави от Германия.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГАТО ПРЕЗ 1995 ГОДИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СТЪПИХ НА ГЕРМАНСКА ТЕРИТОРИЯ И ПО ТОЧНО В ГРАД СААРБРЮКЕН ОСТАНАХ УЧУДЕН ОТ ДОВЕРЧИВОСТА НА ГЕРМАНСКИТЕ ХОРА. МОЖЕШЕ ДА СИ ГИ ЛЪЖЕШ КАКТО СИ ИСКАШ И ВСИЧКО ГО ВЗИМАХА ЗА ЧИСТА МОНЕТА. Е ОТВОРИХМЕ ГИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НА МНОГО НЕЩА. РАЗБРАХА ЧЕ ДОВЕРИЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИМА НА ВСЕКИ. НО СЕГА НЕМОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ЗАЩО СИ НАТРЕСОХА ДЖИХАДИСТИ В ДЪРЖАВАТА!! НИМА ЗАбРАВИХА КАКВО ГИ БЯХМЕ УЧИЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ? СЕГА ЩЕ СИ БЕРЪТ ПЛОДОВЕТЕ НА ПРОСТОТИЯТА И ТЪПОТИЯТА..
33
2
 
17
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Хмм за малко да станем ICH BIN HANOVER. Абе те хората са решили да бомбят. Обаче немските тарамбуки явно не си падат по суисайд! Предпочитят да гърмят коли бомби! Отбелязвам си. Днеска видях страхотна снимка колаж. Група гейзери с флага на ИД и с надпис. ИД след намесата на Русия. Жестока е хахахахаах. Това ги чака тия смешници.
32
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
До 42"Не хапи ръката която те храни."Германия прие толкова бежанци че един атентат би накрал държавата да преосмисли политиката си спрямо мигрантите.Остава въпроса кои са истинските поръчители на подобни атентати.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей германците не си играят. Ако не е нагласено, им свалям шапка за бързата намеса.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Генерал зима ще има последната дума.Чудно че никой не ще в Норвегия, Финландия и да речем в безбрежния и безкраен Сибир.
29
6
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
3-та Световна смешка.Германия пак се н.а.*** и ние пак с тях!!Колко прости политици,не е истина!!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Движението за Пеликани и Скорци, ДПС, се обявява категорично против ограничаването на правото на нейните членове да се самовзивяват на публични места!
27
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е времето ДПС да се забрани със закон и нейните проповедници да бъдат вкарани в затвор!
26
4
 
14
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Пич...знаеш ли колко атентата бяха предотвратени във Франция !?!
25
3
 
40
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Слушайте сега добре!Това са си особенности на този етнос.Трябва да сте ТОЛЕРАНТНИ към тяхната култура и традиции!Ако не ги уважавате значи сте расисти и всявате ксенофобия водеща до дискриминация и нарушаване на правата им!Бъдете толерантни оставете хората да си гърмят ,взривяват ко.лят и т.н
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега Меркел пак да каже "Елате ни повече!".