На косъм от нов ад! Линейка с експлозиви в Хановер

Полицията предотвратила нов атентат на мача в Германия
Обновена: 18 ное 2015 06:29 | 17 ное 2015 22:22, Александър Попов
202

Снимка: Reuters

Полицията в Хановер е отменила контролата Германия – Холандия, защото в близост до стадион "HDI Арена" е открита линейка, пълна с експлозиви.

Шокиращата новина оповести Kreis Zeitung, където отбелязват, че навременната реакция на полицията е предотвратила нов кървав атентат в Европа.

Полицията в града потвърди, че са намерени взривни вещества, след което метрото в града е било спряно заради нова заплаха от атентати.

В района на съоръжението ченгетата са задържали и мъж от арабски произход, който е заподозрян в съпричастност за планираните терористични актове в Хановер.

"Имаше конкретни планове за взрив. Ключовата информация получихме 15 минути след отварянето на вратите на стадиона. Това е много сериозно", каза началникът на полицията в Хановер – Фолкер Клуве.

По информация на Deutsche Welle, автобусът с националите на Германия е бил посрещнат с полиция и изпратен на безопасно място.

Немският вътрешен министър Томас де Майцере също потвърди реалната заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер.

"Налице е обща заплаха. Редовно получаваме сигнали за атентати, особено след нападението над Париж. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим. Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", заяви той.

Според вестник Spiegel, германските власти са получили информацията за възможна терористична атака от външно разузнаване.

Мачът в Хановер трябваше да посети и канцлерът на Германия Ангел Меркел. В района около стадиона полицията вече задържа мъж от арабски произход, който най-вероятно е поставил експлозивите в линейка.

Футболистите на холандския национален отбор и цялата делегация вече лети към Амстердам. Това заяви президентът на Германската футболна федерация Райнхард Раубал.

"Това е тъжен ден за германския футбол", заяви Раубал. "Немските футболисти се завръщат по клубовете си, а холандците вече летят към Амстердам", добави той.


Всичко по темата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГерманияХановер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По последна информация казаха БТВ-ту нямало бомба ,ми личните карти на терористите у линейката с тях ко стана?Нищо бомба мож да няма важно е хаос да правим ,хората да са в стрес и лека полека да свикват защото сега сериозно ЩЕ ЗАСИЛЯТ ВОЙНАТА И ЩЕ ЗАПОЧНАТ НАИСТИНА ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ХОРА.Свалете си правителствата мили европейци,запазете децата си живи,не са арабите ,вашите лидери са
62
4
 
30
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Могъщия ЕС ...голямата работа ....САЩ нареждат санкции на Русия и ЕС нали е могъщ съюз и давай санкциите на тая Русия ......и сега какво ? Молите се Путин да ги изтреби ! Големите гъзари !
61
2
 
3
 
! Отговори
ново двайсет преди 8 години
Не е потвърдено, да са намирани експлозиви пък сега!
60
2
 
0
 
! Отговори
spica преди 8 години
It was also found no explosives. Gossip explosives had been deposited in an ambulance, were "so far not confirmed".
59
2
 
9
 
! Отговори
КуКлуКла преди 8 години
Като се задържат тия които са свързани по някакъв начин с терористи и същите се освобождават .....няма да я бъде ! Един по един трябва да се затриват ....хващаш хасан , хасане кво е тва в джоба ти бе ? Копче за детонатор ? Айде на въжето ! Така само могат да се затрият ...иначе файда няма ! Каквото те на нас такова и ние на тях !
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата ситуация страда само Плевнелиев,рев,рев ,рев до обезводняване
57
5
 
8
 
! Отговори
Базикилийкс преди 8 години
Във линейката са намерени три забравени лични карти на терористите Мохамед ибн ал сафер,абдул ал ката он гюбег и на жестокия 15 годишен Ал сафри ибн нусра
56
4
 
39
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Меркел какво ще каже ? Още ли сме им длъжни ? Скапан ЕС !
55
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таман щях да слагам немското знаме у фейса и ядец,нищо те утре в дрезден няма да намерят линейката,пък във петък да знаете слагаме английските флагове.Неделя се заливаме с вода ,във пониделник сме пак във Франция
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма линейка, вижте немските медии.Стига сте всявали паника.
53
1
 
4
 
! Отговори
Янков преди 8 години
Министърът се казва де Мезиер, бе *** ! :)))
52
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След парижките циркове и немците решиха да се правят на интересни да да всяват стрес във хората.Хора нали не си мислите ,че във Германия експлоазиви се продават по пазарите и разни араби ги копуват и ги тъпчат в линейки във които после си забравят личните карти ? Отново имаме базикилийкс,това най много да обезводни Росен Плевнелиев от рев щот май вече никой не се вързва.Сменете тактиката бе хора,ние не сме толкова глупави
51
6
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
"канцлерът на Германия Ангел Меркел"Ама вярно e от третия пол тази :||||| ВИВА ПЕГИДА!ВИВА ПЕГИДА!ВИВА ПЕГИДА!(Патриотични европейци против ислямизацията на Запада (PEGIDA))
50
1
 
7
 
! Отговори
Boncho преди 8 години
Язък ! Бех го играл за единица.
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите експерти по гео-политика са събрани в българските форуми...
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе требе да се фанат Меркел, Оланд, Камерън, Плевнелиев и всички лидери на ЕС, да се фанат за ръце и да направят един поход на мира в Париж както при предишния атентат, и да заявят категорично, че тероризмът няма да ни уплаши!
47
2
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ВИЖТЕ ВЪВ МОМЕНТА по РТР ПЛАНЕТА сензационният филм разследване- ,,АРИТМЕТИКА НА ТЕРОРА'' и после пак пишете!
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, ти си виновна за всичко!!!! Продължавай да не правиш връзка между бежанци и терористи! Продължавай! Скапаните ви интереси погубват (вече) цяла Европа!!!!
45
1
 
8
 
! Отговори
111111 преди 8 години
До Анонимен 67-А ти где така Мустафа...- Ами аз и Ибрахим търсим нещо да....взривим!
44
2
 
8
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Германската полиция е получила един много разводнен сигнал от холандската полиция и от страх, че може да се случи нещо, Де Мезиер заповядва мачът да не се състои. На пресконференцията Де Мезиер се държа много неуверено и явно лъжеше журналистите.