Буфон обяви: Спирам с футбола през 2018

Вратарят се надява да играе на Мондиала в Русия
26 яну 2016 12:22, Красимир Ангелов
4
Буфон обяви: Спирам с футбола през 2018
Снимка: Reuters

Живата легенда на Ювентус и Италия – Джанлуиджи Буфон, обяви кога ще приключи славната си кариера. Това ще стане след края на световното първенство през 2018 г. в Русия.

Тогава капитанът на италианския колос ще е на 40 г. и се надява да играе на Мондиала. "Надявам се да бъда във форма и да играя на шампионата на планетата", каза Буфон при награждаването си на Спортист на годината на Италия. "След това ще затворя вратата и ще спра с футбола", добави ветеранът.

Той коментира и победата с 1:0 над Рома в дербито от 21-ия кръг на Серия "А". "Това е истинският Ювентус. Преживяваме изключителен период. Имаме 11 поредни успеха и това няма как да бъде постигнато, ако не сме на топ ниво във физическа форма и психическо състояние", посочи вратарят и продължи:

"Трябва да бъдем много внимателни, защото тази серия ще приключи рано или късно. Ще направим всичко възможно да продължи колкото се може повече", каза още Буфон, след което не пропусна да похвали новата звезда на "старата госпожа" Пауло Дибала.

"Миналия сезон направи невероятни неща с Палермо, но да играе така в провинциален клуб е различно, отколкото в Юве. Учудващо е колко бързо се адаптира към отбора", каза още вратарят.

Накрая Буфон заяви, че капитанът на Рома Даниеле Де Роси трябва да се извини на Марио Манджукич. Двамата се спречкаха по време на неделното дерби и халфът напсува нападателя на "бианконерите".

"Всички правим грешки. Това са неща, които се казват на терена всяка седмица. Но когато си уловен във вина, се налага да се извиниш", завърши Буфон.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Фишек преди 8 години
Буфон 2050г. : Чувствам се страхотно, мисля че съм в много добра форма. Ще играя за Ювентус докато съм жив !
2
0
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Легендарен вратар!Браво Джижи!
1
0
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
схте ни липсва тази пантера Джиджи