Лудогорец – Кралете на футбола на Балканите

"Орлите" направиха показно на всички как се случват нещата
Обновена: 25 авг 2016 12:46 | 25 авг 2016 12:07, Александър Попов
56
Лудогорец –  Кралете на футбола на Балканите
Снимка: Instagram

Лудогорец вече е новият крал на Балканите. Това може да се обяви съвсем спокойно, след като през последните години отборът направи фурор в Европа, а само преди два дни за втори път в своята история влезе в групите на Шампионската лига.

По този начин тимът на Георги Дерменджиев пренаписа историята на българския футбол като единственият тим, който два пъти пробива в групите на най-комерсиалния турнира.

И това е само началото. Мечтите на "орлите" се простират още по-далече и както обявиха от клуба целта е груповата фаза да бъде прескочена и отборът да играе и напролет европейски футбол, като финишира трети в своята група.

Тимът от Разград се появи с гръм и трясък в българския футбол преди няколко години. Да, там наистина се наляха много пари през годините, но не винаги парите са гаранция за сериозни успехи.

В случая обаче в Лудогорец не се работи на парче, а съвсем правилно, и доказателство за това са сериозните успехи на тима, които бяха постигнати през последните години.

След като отборът отпадна от скромния Милсами през миналата година бяха взети няколко класни попъллнения. Тогава всички за чудеха защо Кирил Домусчиев взима добри футболисти, след като отборът му се провали и след като няма проблеми и с наличните си тогава да се бори в българското първенство.

Отговорът вече е ясен. Натанаел, Кафу и компания пък демонстрираха на терена какво могат.

Като погледнем балканските отбори в момента спокойно можем да заключим, че не се вижда някой тим, който да е по-силен от Лудогорец към днешна дата.

Това е гордост за цяла България. За това не се влияйте от своите пристрастия, а подкрепяйте тези момчета в турнира на богатите, защото те го заслужават. Защото Кирил Домусчиев го заслужава, защото Георги Дерменжиев го заслужава и защото те правят всичко това в името на ..... нашата родна България.

Попадането на тима за втори път в Шампионската лига показа и нещо друго. Миналогодишното отпадане от Милсами бе просто една грешка на разтежа. Това е важно да се отбележи.

Сега можем да се надяваме, че тези момчета от Разград ще ни радват и със силна игра в групите на Шампионската лига.

Успех, момчета!

Калоян Ангелов, Gol.bg

Още коментари и анализи четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Лудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
23
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Абе хора ок Лудогорец се класирал , за феновете му чудесно, но не виждам много българи в отбора.Няма и детско-юношеска школа.Да вземем си направим нац. отбор от натурализирани чужденци щом излиза по евтино!!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам довечера да се паднат с Барса за да гледаме Лео меси на Васил Левски на живо!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 Ментраджия, напротив- ПРИ ЕДНА РЕАЛНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, Лудогорец има право да играе с преобладаващ състав от чужденци, както големите грандове го правят впрочем. Панятна?
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ментараджияБългарски си е отбора. Чужденци са играчите, което не е толкова необичайно за много от големите европейски отбори. Важното е, че се намери българин, който да реализира изключително успешно спортния проект, който е замислил. Това може само да се аплодира.
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !?"Орли" или кондори!?"Ха, ха! Лешояди.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"бе просто една грешка на разтежа..."Това нещо "разтежа" от разтежение ли произлиза. Да не би все пак автора на статията да е имал предвид "растежа", показвайки лека форма на журналистическа неграмотност. Да видим колко бързо от сайта ще изтрият поста, че хич не обичат да се коментира правописа им.
18
8
 
3
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Napravil za futbola, zashtoto ima dalavera! Takyv e toi, izobshto ne mu puka nito za futbola, nito za Bylgaria! Edinstvenoto , za koeto mu puka e da byde tsentyr na vnimanie! Palqcho napryskan!
17
14
 
3
 
! Отговори
аритметик преди 7 години
Това, че Барселона, Реал и Челси не са испански, съответно, английски отбори, не прави Лудогорец български, отбор.
16
1
 
29
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Не го познавам Домусчев, не знам хубав ли е, лош ли ено е факт, че никой друг не е направил толкова много за Разград и футбола в България
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Лудогорец е повече български отбор, отколкото Челси например.При нас не само собствеността е българска, ами и треньорът е българин.А пък ако гледаме "чуждите играчи", то Реал и Барселона никога не биха спечелили толкова титли ако в отборите им играеха само испанци. Реално винаги най-големите им звезди са били чужденци и без тях едва ли биха спечелили титлите си.
14
1
 
3
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Do 12:Yavno e, che ne si si imal vzemane davane s Domuza!
13
17
 
6
 
! Отговори
Радев преди 7 години
Хайде малко да поспрете с панегириците, а? С какво точно го заслужава Кирил Домусчиев, както угодно ни внушава автора? С това, че държавата му продава активи за милиарди срещу жълти стотинки ли? Че то така всеки знае. не е проблем, ако печелиш годишно по 200 милиона, да отделиш една десета за спорт, за благотворителност и т.н. само че ти не си ги изкарал тези пари в условията на реалната пазарна конкуренция, а всичко ти е дадено в ръцете на готово.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Домусчиев е пример за бизнесмен, патриот, който редовно си плаща данъците и милее за българския футболНе е крадец, като Дебелян Пеевски и Цветан Василев, да граби и бяга в чужбина
11
2
 
6
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Bravo na Ben Gan! Edin, chovek, koito vizhda!
10
2
 
4
 
! Отговори
Колев преди 7 години
Фалшив "герой".
9
0
 
14
 
! Отговори
Ben Gan преди 7 години
Браво на Лудогорец. Но Домусчиев е страшно ***. Елате да видите как се държи с околните в едно кварталче на София. Личи си помиярщината и мутренския му манталитет. Не съм хейтер. Радвам се за Лудогорец, както и за всичко българско.
8
12
 
3
 
! Отговори
ментараджия преди 7 години
"Реално при една пазарна икономика и равни начала за всички отбори - Лудогорец" не е български отбор.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко отбора имат по 5 поредни титли в българското футболно първенство?Два: ЦСКА и Лудогорец.Само, че първия ги печели през 50-те години на 20-ти век, по времето на върлия комунизъм, когато е било немислимо шампион да стане друг освен червения отбор на армията.
6
0
 
2
 
! Отговори
!? преди 7 години
"Орли" или кондори!?