Кокала пред Gol.bg: Левски има сили за титлата

"Топузаков е готов за треньор", смята Емил Велев
27 ное 2016 18:15, Веселин Коларов
2
Кокала пред Gol.bg: Левски има сили за титлата
Снимка: Bulphoto.bg

Последният шампион като треньор на Левски Емил Велев обяви пред Gol.bg, че отборът още може да спечели титлата, но за целта трябва да се възползва от прекия мач с "орлите", който е идната седмица.


Разликата между двата отбора е 6 точки, като разградчани са лидери в класирането. Решихме да потърсим Кокала, тъй като той е бил в същата ситуация, в която се намира Елин Топузаков.

Топчо бе назначен като постоянен наставник до края на сезона, а преди няколко години Велев по абсолютно същия начин бе назначен, но тогава той успя да спечели титлата.

В момента Емо е треньор на Оборище Панагюрище и под негово ръководство отборът се намира в много сериозен подем и спечели три поредни срещи във Втора лига. 
 
"Не мисля, че Топчо не е готов за треньор и няма опит, тъй като знаете, че той от доста дълго време е помощник треньор на тима и покрай старши-треньорите трупа солиден опит. Според мен истината е в това да не се предаваш. Когато аз бях начело на тима се случи на два пъти да ми искат оставката, но стиснах зъби и накрая видяхте, че станахме шампиони. От тогава Левски не е ставал шампион", обяви Велев пред нашата медия. 
 
"Да, разликата между Левски и Лудогорец е 6 точки, но както казах в едно мое интервю преди няколко месеца отборът на "сините" трябва да побеждава в директните мачове, за да може да мечтае за титлата. Според мен тази разлика не е непреодолима. Напротив, "сините" могат да я намалят на минимум ако постигнат успех в предстоящия директен сблъсък".
 
"Ако отборът се мобилизира и успее да победи, тогава може да мисли за спечелването на титата. В този ред на мисли мога да кажа само, че срещата с Локомотив бе просто доста голям удар за отбора. Момчетата не успяха да победят пловдивчани, които са пълни с много възрастни футболисти. Моите уважения към Камбуров, Котев и Траянов, но общата им възраст надвишава 120 години, както се казва"  
 
"Според мен Адениджи не е типичен реализатор и това му пречи да вкарва от чистите позиции на които излиза, както стана и срещу Локо. Той просто няма класата да бъде типичен реализатор и в Левски трябва да го разберат. Мицански? Това момче притежава потенциала да играе първа цигулка в атаката на тима. Но той не трябва да изразява претенциите си по колко да играе, това трябва да го решава треньорът. Той просто трябва да се влага здраво в тренировките и да направи така, че да си заслужи мястото". 
 
"Мен от Левски никой не ме е търсил, след като станах шампион с отбора. Да ви кажа честно обаче аз съм доволен, защото си изпълних мечтите със 'сините". Постигнах успехи и като треньор, и като играч с тима, така че .... Вече, ако те искат отново да вдигат титли, знаят ми номера". 
 
Калоян Ангелов, Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Левскиемил велев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
само локо преди 7 години
Топчо ли? Какъвто беше като футболист,такъв е и като тренъор-ПАРОДИЯ!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
Има !!! Ако дядо му Бриго Аспарухов му помогне !