Камата и Ромарио - един от най-страховитите тандеми

Отново наредиха Христо Стоичков до най-великите
Обновена: 4 фев 2017 11:30 | 4 фев 2017 11:25, Екип на Dnes.bg
14
Камата и Ромарио - един от най-страховитите тандеми
Снимка: Булфото, архив

Футболното списание №1 в света "4-4-2“ с голямо признание към Христо Стоичков. Изданието, което излиза в редица държави в света, нареди Камата и Ромарио, партньора му в атака в "Барселона“, сред най-страховитите и динамични тандеми във футбола. През сезон 1993/1994 българинът и бразилецът вкараха общо 46 гола за каталунския гранд. Именно този период бе увековечен от английското списание.

„От юни 1993 до януари 1995 година двамата бяха най-добри приятели и с главна заслуга за успехите на „Барселона“ – пише "4-4-2“. – През сезон 1993/1994 Ромарио вкара 30 гола в 33 мача в първенството, а Стоичков добави 16 попадения в 34 срещи. Благодарение на тях каталунците спечелиха 15 мача в последните 17 кръга на Примера дивисион и грабнаха титлата. Дуото обаче не успя да помогне на „Барса“ да ликува същата година и в Шампионската лига. Финалът бе загубен от "Милан“ с болезненото 0:4 в Атина“.

Списанието добавя, че Стоичков е кръстник на сина на Ромарио, който се казва Ромариньо.

В материала с име "Динамични дуа“ попадат още Дженаро Гатузо и Андреа Пирло ("Милан“ и Италия), Франк де Бур и Роналд де Бур ("Аякс“, „Барселона“, „Рейнджърс“, Холандия), Ференц Пушкаш и Алфредо ди Стефано ("Реал“), Диего Марадона и Карека („Наполи“), Мишел Платини и Масимо Бонини („Ювентус“), Пеле и Гаринча (Бразилия), Йохан Кройф и Йохан Неескенс ("Аякс“, "Барселона“ и Холандия) и други.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Като няма настояще и историята е утеха хаха
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За него мога да кажа само:велик футболист, жалък човек
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7, Къде по-долу си видял някой да говори за идоли, бе оли.гофрен неземен?Говорим за имена които прославят страните си!
7
4
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
Имаме си един *** .
6
6
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Не е християнско да имаш идоли. Само болшевиките си слагат снимки на Сулю и Пулю като путин, бойко борисофф, Ромарио от лагера и т.н. Мутрата не е на власт и се започна с глупостите по-големи от предишните......
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бербатката е част от великия тандем на търкащите резервната скамейка за много пари.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последното интервю на Стоичков което гледах беше с Карбовски и тоя очилат глиган не знаех че е приятел с Стоичков и му прави интервю в къщата и тръгна да го провокира по едно време и Стоичков както си стоеше на фотьойла до камината в хола си, стана тупна с ръце и вика: Аре, кой откъдето е! Ххаахах няма такова отрязване! Голям!
3
5
 
9
 
! Отговори
художника преди 7 години
Футболното вестниче 1 в Подуене с голямо признание към футболния тандем Гиби и Гонзо. Те вкараха общо 42 чашки в местната кръчма след победата над Долно Чепръчане, като след това избягаха със сметката, за да я връчат на домакина на отбора, за да я запише в книгата на постиженията и рекордите на Уевски.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачът е България -Испания от групите на Европейското 1996-та. Дузпа за България при 0-0.И бат Стоичков разправя: *** при мен тоя(Субисарета) и понеже му казах къде ще му я бия и ми вика: Ще я хвана. Викам му :Ей ся! Муахахахахах....Субисарета беше на 10 сантиметра от топката за да я избие, така се разтегна ,обаче топката влезе чрез лявата греда. Няма спасение.
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гениален Ромарио и велик Стоичков! Плакал съм от гордост тогава, когато се прегръщаха двамата като братя след гол на единия или другия с екипа на Барса.