Решаващите голове през сезона на Роналдо за Реал

Мегазвездата е донесъл 13 точки на "белите" в Ла Лига
2 мар 2017 10:18, Веселин Коларов
3
Решаващите голове през сезона на Роналдо за Реал
Снимка: Reuters

Четирикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид от срамна загуба срещу Лас Палмас.

Срещата на "Сантяго Бернабеу" изненадващо завърши 3:3, като португалският национал донесе точката за "белия балет" с голове в 86-ата минута от дузпа и в 89-ата.

Това обаче не е единственият мач от началото на сезона в Примера дивисион и Шампионска лига, в който Роналдо носи на гръб мадридчани. В последното дерби в историята на стадион "Висенте Калдерон" с Атлетико Кристиано заби хеттрик, с което осигури класическия успех на Реал с 3:0.

На по-късен етап през сезона той се разписа три пъти и при победата с 4:1 над Алавес като гост, с което отново донесе 3-те точки за европейския клубен шампион. Също така с две негови попадения Реал надделя у дома с 2:1 над Спортинг Хихон, а точните му изстрели бяха след дежурния сценарий – дузпа и гол от игрова ситуация. Мегазвездата беше точен и при скандалния мач с Виляреал (3:2). Така той е спечелил общо 13 точки за "белите" в първенството.

За сравнение головете му през изминалия сезон донесоха 16 т. за Реал - 3:1 над Реал Сосиедад (2 гола), 4:2 над Атлетик Билбао (2), 1:1 с Малага, 2:1 над Барселона (1), 3:2 над Валенсия (2) и 2:0 над Депортиво Ла Коруня (2).

В Шампионска лига негово попадение пък се оказа решаващо за 2:1 над родния му клуб Спортинг Лисабон, а с хеттрика си срещу японския Кашима донесе титлата от световното клубно първенство на Реал. От началото на сезона Роналдо има общо 18 гола в Примера дивисион, 1 за Купата на Краля, 2 в Шампионска лига и 4 за световното клубно първенство.

В материала на Gol.bg вижте подробна статистика от головете на Роналдо през сезона

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари