Дора Милева за офертата от 8 млн.: Не повярвах на очите си!

"Гониха ме като мишка, но спазих закона буква по буква"
1 юни 2017 10:23, Веселин Коларов
37
Дора Милева за офертата от 8 млн.: Не повярвах на очите си!
Снимка: Bulphoto.com

Синдикът на ЦСКА Дора Милева коментира успешното завършване на търга за емблемата и активите на фалиралия клуб, спечелен от фирмата „Ред Енимълс" с умопомрачителната оферта от 8 милиона лева. Тя държеше най-вече да благодари на органите на реда за създадената организация.

"Поздравленията трябва да са най-вече за главния секретар на МВР Маринов и шефа на РДВР Кърджали Момчилов. Във вторник се убедих, че има държава и това е най-добрата новина", каза пред "Меридиан Мач" Дора Милева.

"Срокът за плащането не е седмица, защото "Ред Енимълс" също са кредитори. Те са изкупили вземания. Сроковете от 3-4 месеца, посочени от ЦСКА-София и Милко Георгиев, са никакви, защото не се базират на никакви факти. Сега предстои да се направи разпределение на парите. Има няколко реда кредитори. Първи са заложните кредитори НАП и "Инвестбанк", които ще получат парите от продажбата на марките на клуба".

"След това следват редица други - играчи и служители на клуба, в тази категория влизат 102 човека, други банки, футболисти, мениджъри. Сумата се разпределя пропорционално, никой няма да бъде ощетен. След като изготвя разпределението на парите, то трябва да бъде одобрено от съда, който да излезе с определение. Решението може да бъде обжалвано от всеки от кредиторите или длъжника, независимо дали са доволни или не. Може да се стигне и до последната инстанция, която е Апелативният съд. Всичко това може да отнеме и година, не знам. Мен ме интересува тези 8 милиона да бъдат платени и ще направя всичко възможно", обясни синдикът.

"Кредиторите трябва да ми свалят шапка до земята за тези 8 милиона лева. В крайна сметка всичко се прави за тях, в техен интерес. Аз самата не повярвах на очите си, като видях офертата от 8 милиона. Нали си давате сметка, че началната цена бе по-малка от 1,7 милиона лева", припомни Дора Милева.

"Синдикът не го интересува какъв е произходът на парите, а и не е мое задължение. За това си има БОР-КОР, банки. Моята мисия е да видя тези 8 милиона на масата и да ги дам на кредиторите", категорична бе тя.

"Знаете ли, че след първия търг на "Армията" се бях отказала. Тогава ме държаха като мишка в капан, заплашваха ме. На следващия ден получих съобщение от прокуратурата, повярвах и за това продължих да бъда синдик на ЦСКА. Това ме мотивира. Парадоксът е, че хората, които спечелиха търга, подадоха жалба срещу мен. Това са хора, които се поздравяваха след търга, които заявиха, че всичко е преминало нормално. Не съм Хари Потър да подменя офертите, всичко е отваряно пред очите на участниците в търга. Това е поредната жалба срещу мен, явно тези хора много ме мразят. Аз обаче спазвам закона буква по буква и никога няма да наруша правилата. Това ме мотивира още да бъда синдик. Не знам дали съм най-популярният синдик в България, но със сигурност съм най-гоненият", завърши Дора Милева.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ЦСКАДора Милева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Истината за ЦСКА преди 6 години
"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, постоянен синдик на истинското(фалиралото) дружество ПФК ЦСКА АД.
25
2
 
4
 
! Отговори
дани преди 6 години
До Историята на ЦСКА Всезнайко а защо според теб се прави този търг Емблемата за какво ни е ако не носи със себе си и историята Много ви се иска някак си така да се заличи най-успелия бг клуб но няма как да стане, *** ***
24
2
 
4
 
! Отговори
ЦСКА - ха-ха-ха преди 6 години
Малкият Иванчо не можел да произнася Р и като го питат от кой отбор е, той се изпъчва и казва: Аз съм цесекал.
23
2
 
6
 
! Отговори
Историята на ЦСКА преди 6 години
Въпрос: Има ли как някой от новите клубове с име ЦСКА да наследи успехите и историята на истинския(фалиралия) ЦСКА ?Отговор: на синдика на истинския (фалиралия ) ЦСКА: - Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавен архив. Документацията на ЦСКА отива там. Някои от документите ще отидат в НОИ. Тези два клуба ЦСКА-София и ЦСКА 1948, за които говорите са нови дружества със своя собствена история, макар тя да е съвсем нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи и няма как да принадлежи на тези клубове.
22
3
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Купи емблемата, но не може да купи историята на ЦСКА и УЕФА много ясно ви го каза. А пък ти си мисли, че Чавдар (Етрополе) е твоето ЦСКА.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички рогати е време да разберат, че ПФК ЦСКА АД не е "закрито". Дружеството е във фалит и му предстои да разплати дълговете с парите от продажбата на активи. Накратко Г. Ганчев го купи за 8 мил. вместо за 30 мил.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз си мисля, че е крайно време тез циркови трупи да се закрият, че то махленският футбол е на по-добро ниво.. и какво ли друго да очакваш от празноглави наркоманчета
19
1
 
5
 
! Отговори
на маймунката г..а преди 6 години
Защо ще разпределят, нали марката на *** беше заложена в НАП, те да си вземат парите, а всички други животинки оакани, опикани и ... да смучат пръст.
18
1
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Лесно можеш да провериш в нета, къде са тренирали Левски през годините, но явно си голям умник и не можеш да се справиш. Левски са играли на: Могилката - това е близо до сегашните 22 училище и НДК, но там терена е бил по-малък и затова са играли на игрище на двата полка, които са били, където сега е НДК. После са се сдобили със собствено игрище "Левски", точно където е сега националния стадион Васил Левски докато им национализират игрището, за да строят стадиона. Стадионът в Подуяне е от 1963та
17
1
 
10
 
! Отговори
Shok преди 6 години
Имало държава!!! Тая женичка е такъв фарс, че просто се чудя да св смея ли или да плача?!?Добре, ме не се вълнувам от български футбол, защото сигурно щях да остана без нерви!
16
1
 
3
 
! Отговори
dd преди 6 години
Ето схематаДо Анонименnkp.bg/?pid=2&id=588
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се вярва, че ГГ ще плати тези пари, е доста наивно, мисля!
14
5
 
11
 
! Отговори
кой се вълнува преди 6 години
от драмите на поредните ритнитопковци.
13
3
 
5
 
! Отговори
do 16 преди 6 години
Е кое е игрището до 1960 бре умник???
12
2
 
14
 
! Отговори
До 13 подуянеца преди 6 години
Подуяне ... от над 70-те отбора, които ЦСКА (фалирала през 2016), упорито представя като история на клуба, два са от Подуяне - Мусала (Подуяне) и Омуртаг (Подуяне). Левски е основан от група гимназисти, които са учили някъде около сегашното кръстовище на Витоша и Патриарх Евтимий, а първото им игрище е до сегашното НДК, а после вече официално са им дали терен за игрище, където сега е стадион Васил Левски. В Подуяне отиват чак през 60-те години след като им национализират игрището.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам колко лековерен народ има, му се чудя на Гришата що не кръсти новият отбор Реал (Мадрид-София) и да обяви, че има 12 КЕШ-а. Щяха пак да се намерят хора да му се вържат.
10
2
 
5
 
! Отговори
В затвора преди 6 години
Oще малко ти остава на свобода, възползвай се.
9
12
 
15
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
Няма титла, няма купа, няма козирка! Има само синя тишина. Рогатииииииииии на 30.06.2017 г. фалирате! Отделно Верея ще ви ебне на баража.
8
4
 
11
 
! Отговори
! преди 6 години
И какво се случва като не платят сумата - нищо! Няма да я платят. Правят се на тарикати
7
3
 
4
 
! Отговори
констативен протокол преди 6 години
Не било синдик, а било сюндюк и не било оферта, а било подкупи и не било на масата, а под масата.