Байерн без Левандовски в Шампионска лига

Голмайсторът на баварците има мускулен проблем, нуждае се от почивка
30 окт 2017 14:15, Веселин Коларов
0
Байерн без Левандовски в Шампионска лига
Снимка: Reuters

Голмайсторът на германския хегемон Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски, ще пропусне утрешното гостуване на Селтик в мач от група "В" на Шампионска лига.

От "Алианц Арена" съобщиха, че полският стрелец е с мускулна травма, който ще му попречи да играе в Шотландия. Треньорът на баварците Юп Хайнкес не иска да рискува здравето на звездата си и ще го остави да почива, въпреки че Томас Мюлер, който може да играе и като централен нападател, също е с проблеми. Опитният спец няма да може да разчита още на Мануел Нойер и Франк Рибери, които са аут минимум до края на календарната година.
 
Самият Левандовски призна, че при победата с 2:0 над Ред Бул Лайпциг е почувствал дискомфорт, заради което е поискал смяна на почивката. "Играя през три дни, а така нито един футболист не може да издържи цял сезон. В момента нямам алтернатива", добави голмайсторът на Байерн.
 
Проверка на Gol.bg показа, че от началото на сезона баварците са изиграли 16 официални мача във всички турнири, от които Левандовски е бил пълни 90 минути на терена в 13 от случаите. Срещу Ред Бул за Купата той даже игра 120 минути, а единствено срещу аматьорския Кемницер (5:0), Шалке (3:0) и "биковете" онзи ден не завърши срещите. Тогава нападателят беше сменен съответно в 63-ата, 64-ата минута и 45-ата минута. Отделно Лева има и четири пълни мача за националния отбор на Полша.
 
Той все пак ще е готов за съботното гостуване на Борусия Дортмунд в голямото дерби от 11-ия кръг на Бундеслигата. "Левандовски ще почива като превантивна мярка, за да не се получи усложнение на контузията. Срещу Дортмунд ще може да играе", увери изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари