Нуно Пинто пред Gol.bg: Надявам се отново да играя в Левски!

Защитникът е готов отново да облече "синия" екип
29 ное 2017 10:37, Веселин Коларов
1
Нуно Пинто пред Gol.bg: Надявам се отново да играя в Левски!
Снимка: Bulphoto.com

Бившият защитник на Левски – Нуно Пинто, заяви специално за Gol.bg, че отново би се върнал на "Герена".

Португалският бранител носи "синя" екип от януари 2012 до декември 2013 г. и се представи много силно. Той обаче се размина с трофей у нас, след като 26-кратният шампион на България загуби финала за Купата от Берое с дузпи, а в последния кръг изпусна и титлата след злополучното домакинско равенство 1:1 със Славия. "Надявам се да се върна в Левски", лаконичен беше Пинто пред нашата медия. 

В момента левият защитник играе във Витория Сетубал и има договор за още 18 месеца. Той е взел участие в 10 мача в португалското първенство, в които има един гол и две асистенции. Новият главен мениджър на Левски Асен Букарев в момента е в иберийската страна и преговаря с 31-годишния футболист, който е без мениджър.
 
Трансферът със сигурност е бил обсъждан и с треньора Делио Роси, който вече има последната дума за селекцията на "Герена". Италианският спец е недоволен от изявите на Мики Орачев и точно заради това "сините" са се насочили към Пинто. Другият ляв бранител – Иван Горанов, също не се представя на високо ниво и при евентуално завръщане на португалеца, ще му бъде алтернатива.
 
Левски търси още конкуренция на Милош Цветкович, като спряганото име е на Дъстли Мулдер, който между 2010 и 2014 г. изигра 120 мача за отбора и по едно време носеше капитанската лента. Делио Роси настоява и за подсилване в офанзивен план – поне едно крило и нов нападател, защото Серджиу Буш и Жуниор Мапуку нямат голове от 27 август, когато бяха точни при 4:0 над Славия.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЛевскиНуно Пинто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари