Световно пред телевизора: Българинът – за Германия

Повечето нашенци ще гледат срещите от Мондиала вкъщи
11 юни 2018 12:07, Красимир Ангелов
44
Световно пред телевизора: Българинът – за Германия
Снимка: Reuters

Пред телевизора, с бира в ръка, стискащ палци за най-големите футболни сили. Така ще изглежда българинът в следващия месец, докато тече световното първенство по футбол в Русия.

Близо половината българи (46%) ще гледат предстоящото Световно първенство по футбол. Сходен дял (47%) декларират, че няма да го гледат. Съвсем очаквано има съществена динамика в разбивката по пол, като 80% от гледащите ще са мъже, сочат данните от проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа", посветено на нагласите на българите към предстоящото Световно първенство по футбол.

15% от пълнолетните българи декларират, че ще гледат почти всички мачове от световното, а 20% заявяват, че ще следят повечето мачове.

И след като нашият национален отбор пропуска пореден голям футболен форум, българите ще подкрепят в по-голяма степен футболните отбори от европейските държави – Германия (12%), Испания (11%), Англия (9%). Едва на четвърто място по подкрепа е отбор от Южна Америка – Бразилия с 6%.

Домакините на световното първенство – Русия, пък ще бъдат подкрепяни от 5% от българите.

На въпрос кой според тях ще спечели Световното първенство, големият фаворит на нашенеца е Бундестима. 12% смятат, че Германия ще спечели, 8% смятат, че това ще е Испания, други 8% Англия и Бразилия.

Българите предпочитат в най-голяма степен да гледат мачовете от Световното първенство "вкъщи с приятели" (16%), а 13% предпочитат това да е "вкъщи със семейството". Всеки десети пък декларира, че предпочита да гледат мачовете в "заведение с приятели".

Заведението е избор в по-голяма степен на най-младите (18-29 г.), което е обяснимо с това, че това са хората с по-малко семейни задължения и по-динамичен начин на живот. 

7 % пък от анкетираните заявяват, че ще следят мачовете от Световното сами от вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
10
 
! Отговори
офффтопик преди 5 години
80% полово или социално определени "мъже"?Моля уточнявайте ги тези неща!
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5% от 46% които ще гледат.... тоест, русофилите са едва 2.5%това е реалността.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 edinКакво сега или никога за Меси, бе? Аржентина са пълна трагедия в момента и самият Меси го осъзнава и не случайно преди няколко дни каза с болка " Искам да сме като Германия" Сам знае че нямат шанс даже за полуфинал с тия некадърници за съотборници.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 Муахахаахха...иначе Меси си остава като Батистута и Кемпес само ако не спечели св. титла? Муахаахахахахаахахахахахахаха... Все едно да кажеш че Стоичков ще си остане като Гонзо щото не е спечелил св. титла. Муахаахахахах...
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па много ясно с Германия винаги сме били съюзници, какво искате да подкрепяме рашка
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 12 Муахахаха...Кой путинофил е бил за футболния отбор на Русия някога, бе? Ти акъл имаш ли? Все едно всички хамерикански лизззачи да подкрепят футболния отбор на САЩ.
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия, пък ще бъдат подкрепяни от 5% от българите.________Каква трагедия за родните путинофили !
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък симпатизирам на Русия ,дано стигне колкото се може по далеч.
9
1
 
13
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Пък аз подкрепям малките отбори! Най-ме радват надъхани аутсайдери, които бият всеки срещнат. Справка 1994-та.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 Меси отдавна е задминал Марадона по талант. Задминал е и всички други футболисти в историята. А това че Марадона вкара с ръка на Англия и спечели по нечестен начин световната титла е друг въпрос. А и не смяташ ли за тъпотия да имаш за критерий световна титла че да си велик футболист? Роналдо има ли?
7
9
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
За мен скритият фаворит е Белгия.
6
6
 
5
 
! Отговори
Mira Markova преди 5 години
Аз пък съм за Испания.
5
4
 
18
 
! Отговори
edin преди 5 години
За Меси мога да кажа само сега или никога. Ако иска да се докосне до легендарния образ на Марадона, Меси трябва да вземе световната титла. Иначе за Аржентина ще остане просто един добър футболист като Батистута, Кемпес и др. Но Марадона е бог в Аржентина - той е златното момче на аржентинския футбол. Това е.
4
9
 
9
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Раша никой не ги брои за нищо
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви имам заглавието. От него излиза че българинът ще подкрепя Германия, а не че смята Германия за фаворит.
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. Българският запалянко на поне 60 % се дели на фен на Реал Мадрид и фен на Барселона в последните 12 години...тоест когато на небосклона се появиха Роналдо и Меси. Та в тази връзка по-голямата част от българите ще подкрепят Аржентина и Португалия и Бразилия след това.Ква Германия кви 5 лева, бе?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе.