Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг

Сега ще играе на големия финал точно срещу Франция
12 юли 2018 13:10, Елка Василева
92
Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг
Иван Перишич. Снимка: Reuters

От длъжник до герой. Иван Перишич най-накрая показа колко полезен и важен може да бъде, а ако и късметът го споходи и той спре да уцелва гредата, може да е влезе в идеалния отбор на Световното първенство, пише "Ютарни лист".

"Беше наистина труден мач, знаем какво означава полуфинал за една малка страна като Хърватия. Отново влязохме по-слаби, но показахме характер като в двата предишни мача. Това е важно за този отбор, защото преди го нямахме", каза Перишич.

"Моят гол е важен, случи се в много важен момент, когато нападахме, имахме инициативата, доминирахме, при втория спечелих дуела и асистирах на Манджукич с глава, а той се оказа на правилното място. Казах, че не е важно кой ще вкара гол, а е важно Хърватия да победи и го направихме", сподели хърватинът.

Още по темата

Той благодари на феновете, "които дойдоха в Москва да ни подкрепят, както и на всички в Хърватия, които стоят зад нас и ни дават подкрепа. Преди 20 години като момче, облечен с хърватския екип, гледах в своя /град/ Омиш как Хърватия спечели бронзовите медали. Мечтал съм за такъв мач, един ден да бъда участник, доживях това и вкарах гол, който беше един от решаващите за финала", каза Перишич.

На въпрос за това, че като 17-годишен е бил продаден във френския "Сошо", защото баща му, който бил затънал в дълговете покрай птицефермата си, искал да ги изплати и как пребиваването му в тази държава ще се отрази на играта му в неделя, Перишич каза: "Това е труден въпрос за мен. Когато отидох в "Сошо" и не знаех защо, бяха само на 17 години, едва по-късно разбрах за какво става дума. Но това е семеен проблем, който нека си остане вътре във фамилията. Сега това не е важно. Играх две години и половина във Франция, научих езика. Макар че не бях в първия отбор, имам добри спомени," каза хърватинът.

"Никой не е по-щастлив от мен, защото на финала мога да играя точно срещу тях. Говорих с мама преди този мач, каза ми, че преди турнира е прогнозирала финал Франция – Хърватия - това беше мечта, която се сбъдна", каза Перишич, цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари