ЦСКА vs. Левски: Кой е по-скъпият отбор?

"Сините" нямат победа над съперника си в последните 5 дербита
28 сеп 2018 10:15, Екип на Dnes.bg
40
ЦСКА vs. Левски: Кой е по-скъпият отбор?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отборът на ЦСКА е по-скъп от Левски с малко повече от 4 милиона евро. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той се позовава на авторитетния германски сайт Transfermarkt, според който съставът на "червените" е оценен на 22,88 милиона евро. 

"Сините пък струват 18.03 млн. евро. Най-скъпият футболист от двата гранда е Тиаго Родригес – 3 млн. евро. Следва друг португалец от "Българска армия" – Рубен Пинто (2,2 млн. евро). От Левски най-много струва Габриел Обертан (1,8 млн. евро). Това е нормално заради визитката му, минал е през Манчестър Юнайтед и е барометърът на "сините" в атака", заяви Коларов.
 
Той добави, че Паулиньо, който намира място в Топ 5 на най-скъпите играчи от "Герена", може да остане резерва във Вечното дерби. Големият мач ще се играе утре от 17.00 часа на националния стадион "Васил Левски".
 
"В последните 5 сблъсъка за първенство статистиката е изцяло на страната на ЦСКА – 3 победи и 2 равенства. Но през пролетта "сините" елиминираха съперника за Купата на България", припомни Коларов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ЦСКАлевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
ВИДЯ СЕ КОЛКО СТРУВАТ И ДВАТА ОТБОРА ....
33
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Не разбирам масата почитатели на търговски дружества изнасящи представления. По време на основавеноти си спортните клубове са представлявали селото, града или квартала. Сега няма такова нещо така е че безсмислено да кажеш че си левскар примерно на базата на това че някакви хора от клуб със същото име са били пампиони през 1969. Все едно да кажеш, че австрийската музика е най-великата щото Моцарт е роден там някъде.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам успех на цска господ да е с вас.Винаги верни.
31
2
 
3
 
! Отговори
Алекс Хънтър преди 5 години
Левски: 26 титли; Ливърпул: 18 титли; Лудогорец: 7 титли; Чорбаспор: Поканиха ги в Дриша Лига.
30
1
 
7
 
! Отговори
Веган преди 5 години
ЦСКА са се превърнали в посмешище.Така и не разбрах защо са си сменили името, но не е било редно.
29
0
 
6
 
! Отговори
Литекс/Стойкас/Микре преди 5 години
Няма дерби и никога няма да има такова с припозналите се червеникави люляци. Да, може да са по-добри в определени мачове и да ни побеждават, но те са Литекс, но от София. Дерби имаше с покойният ЦСКА и Литекс Ловеч, но с Литекс София...няма такова. Левски ще победи, но дори и да не го стори - завинаги левскар, дори след смъртта!
28
0
 
3
 
! Отговори
хасан преди 5 години
Само сините, Гонзоо!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Да разбирам ли, че вече няма Левски и ЦСКА ?
26
7
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Ветрувианския човекСините приятелки се заяждат, твърдейки че това бил Литекс, но въобще си нямат на понятие, че и двата отбора са сменяли АД-та като топъл хляб. По тяхната логика автентичното дружество на синия отбор е в Кучето. Да не говорим за Левски-Спартак и Динамо София. Щом се дразнят значи сме на правилен път. Отбора е там където са феновете - САМО ЦСКА !
25
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Толкова са жалки с това измислено "ЦСКА" и "Левски"! Комунизмът си е отишъл - ама друг път...
24
2
 
5
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Не следя футбола, но някой може ли да ми обясни защо ЦСКА и Литекс се използват, като синоними. Станало ли е нещо, зная , че Гриша Ганчев е собственик на бензиностанциите Литекс Комерс.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този отбор ЦСКА -София /Литекс+Етрополе / е създаден преди 3 г .Затова не вярвам на историята защото се подменя Може би и нацизмът е това в което се опитват да ни убедят от учебниците
22
5
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Тирето няма как да има предимство пред Левски.
21
0
 
9
 
! Отговори
???? преди 5 години
Интересно, от къде "собствениците" на тези /и много други/ отбори са намерили милиони за закупуването на играчите? И как оправдават разходите ,като при посещаемост от 5-6 хил. зрители са на огромна загуба?
20
5
 
4
 
! Отговори
PD преди 5 години
И двата отбора като дойдат в Пловдив ги лашкаме без значение колко струват!
19
8
 
11
 
! Отговори
Армеец преди 5 години
До ЖороСтара ти е статистиката, баце. Отвори Вечно Дерби в Уикипедия. Там четем:Първа лига: 53 победи за ЦСКА, 39 равенства, 53 победи за подуяне.Голова разлика - 206 на 199 за ЦСКА.Единствено имате малко повече купи от ЦСКА. То това са ви и най-големите успехи срещу европейски отбор.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два нъпълно безмислени отбора.
17
8
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 - това е КРАЙНАТА статистика за така нареченото вечно дербислед 09.09.2016г. ЦСКА-СОФИЯ-ЛОВЕЧ-ЕТРОПОЛЕ-МИКРЕ имат предимство, но това няма да е задълго :-)
16
7
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Това кое Цска е?
15
9
 
9
 
! Отговори
Цесекар Реалист 4 преди 5 години
Срещата утре е победа за ЦСКА !!! Единственото , което може да промени нещата към "хикс" е съдийството на Стоянов , който е "ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА" е на още една "заплата" ... само че към Киро Гела !!! ... Стоянов може да докара нещата до равенство , което ще е най - изгодно за "Лудогорец" !!!!! ... Ако обаче той НЕ се намеси , мача си отива на твърда "единица" за "червените" ! :) ... САМО ЦСКА ! ......... :) :) :)