Експертът: Неадекватен съдия опорочи Вечното дерби

Проблемът тръгна още с назначаването му, смята Баялцалиев
25 фев 2019 14:00, Веселин Коларов
31
Експертът: Неадекватен съдия опорочи Вечното дерби
Снимка: Bulphoto.com

Бившият международен съдия Детелин Баялцалиев направи анализ специално за Gol.bg на представянето на главния рефер Владимир Вълков във Вечното дерби между Левски и ЦСКА (1:0).

Мач №1 у нас предизвика куп полемики заради изгонването на Едвин Джеси в края на първото полувреме и автогола на Стивън Перейра. "Червените" имат претенции, че при него Паулиньо е извършил нарушение срещу Иван Турицов.
 
Ето какво каза Детелин Баялцалиев:
 
"Проблемът тръгна още с назначаването на съдията. Да му мисли Съдийската комисия. Тези неща сме ги обсъждали многократно на семинари. За подобни мачове трябва да се викат международни рефери с опит. Този арбитър беше неадекватен, беше си глътнал граматиката. Още в 60-ата минута започна да си гледа часовника кога да свири край на дербито. Опропастявал е и други двубои. Няма психика".

"Относно червения картон на Едвин Джеси – 50% ще кажат, че има и 50%, че няма. Всеки има своите аргументи. Положението наистина е спорно, но можеше въобще да не се стигне до него. В тази ситуация се свири нарушение на Иван Горанов за задържане, показва му жълт картон и всичко приключва. Слаб съдия, който не знаеше какво се случва".

"При автогола на Стивън Перейра имаше фаул на Паулиньо срещу Иван Турицов. Но това не е ключовият момент. Ако защитникът беше изчистил, въобще нямаше да има полемики. Щеше да е съвсем друго, ако си беше вкарал автогол заради нарушение на Станислав Костов срещу него. И да беше свирен фаул на Паулиньо, не се знаеше после какво щеше да стане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ЦСКАЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Цска умря преди 5 години
По повод сформираното селско тимче от Етрополе и Ловеч, откраднало името на вечния съперник Цска, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО: Поради фалита на Цска на 09.09.2016г. вече не съществува ВЕЧНОТО ДЕРБИ! А то завърши окончателно с 188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 в полза на ЛЕВСКИ!!!!! Единственото нещо, което не може да се промени на този свят са фактите, а те са трагични за покойния Цска.
22
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 5 години
- Ех че хубави времена бяха когато съдийската колегия си беше ведомство на ЦК на БКП и първенството си беше само една формалност. Ние си и нямахме юноши, защото си вземахме който си харесаме от цялата група. Че ние обединихме Левски със Спартак в нощта след онова гойско 7:2, не на следващия ден а през нощта когато вестниците бяха дадени за печат, се вкара челна статия, на сутринта го казаха и телевизията и радиото - Левски към МВР, хахаа, зачукахме ви го!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е правилно! За удар без топка, наказанието е червен картон. Джеси имаше глупостта да изблъска в лицето с две ръце Горанов. Жълтият картон също е справедлив, след като Горанов и Джеси се бутаха без топка. И Джеси можеше да остане с жълт картон ако беше бутнал Горанов в тялото, но е откровенно глупав. При втората ситуация преди гола имаше единоборство за топката. Редно беше да отсъди нарушение в нападение, но играча на ЦСКА преигра. Уникално смешни и жалки отбори, а мачът беше скучен
20
5
 
9
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Съдията определено сгреши - трябваше да третира действията на Джеси и Горанов еднакво. Най-доброто решение беше жълти картони и на двамата, но ако беше дал червени и на двамата пак щеше да е по-добре - трябва да има еднакъв критерий. Също преди автогола имаше нарушение в нападение.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам защо се отдава толкова значение на този мач , мач от вътрешно първенство като всеки друг и като такова въпроса е не дали могат да играят българските отбори, а дали съдията е сбъркал нещо .Принципно съдията е прав, дори и да е грешил.Това е правило в спорта.Което никой не го знае явно в България.А ако има много грешки не се коментират какви са грешките му, а дали да се довери на същия съдия следващия мач.Това е мотивацията на съдиите да опитват да свирят правилно.Но при липса на спорт
18
4
 
11
 
! Отговори
7+ преди 5 години
Неадекватен експерт нагнетява напрежение. Иска да стане известен покрай големите.
17
7
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ИМАМ БЛИЗКИ ФУТБОЛНИ СЪДИИ !!! ЕДИН ОТ ТЯХ МИ КАЗА /ЧИСТОСЪРДЕЧНО /, ЧЕ Е "ИГРАЛ ИГРАТА "-САМО С ГРИША ГАНЧЕВ !!! ДНЕС Е НОРМАЛНО СЪДЯТА ДА "ИГРАЕ" С "ЧЕРЕПАХАТА ПАРАЛИЯ", ЗА ДА МОЖЕ "ЛЕВСКИ" ДА ЗНАЧИ НЕЩО -ДОРИ И ЗАСТРАШЕН ОТ ФИНАНСОВ/НЕ ОТ ФУТБОЛЕН/ ФАЛИТ !!! ЗА НАРОДА СА ВАЖНИ ФУТБОЛНИТЕ ШКОЛИ И ТАЗИ НА ФК"ЛЕВСКИ" БЕШЕ НАЙ-ДОБРАТА , АМА ПРЕДИ ДОСТА ТАЙМ !?!?
16
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Както винаги у нас с футболните мачове ,интересното е след мача и не е за играта ,кой какви схеми е използвал,кой е сгрешил със смената .... . Това е бг футбола ,нищо интересно на терена,че чак ще заспиш,е ако не си някой откачален фен ...,но затова след мач и извън стадиона започва "интересне футбол".
15
6
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Не знам как си кривите душата да говорите, че Левски са надиграли Литекс, като до преди автогола те НЯМАХА ТОЧЕН удар във вратата дори. Докато изгонения стигна поне 2-3 пъти сам на голово положение.А че Черепа е купил мача може да го кажат и второкласниците.
14
10
 
24
 
! Отговори
Наско Сиракоф преди 5 години
От синия обор се чува радостно мучене, но дори и да отидат в лига Европа ще се изложат за пореден път и пак ще станат за смях като ги елиминира поредния неизвестен отбор, така че по-тихото мучене ще бъде по-добре!
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгне ли някой треньор да критикува само съдиите, а да не се занимава с питомците си.....то резултата го виждаме. Като разбрах, че Чичовото ще е треньор на ЦСКА, резултатите вече ги знам. Оригиналния Литекс биеше къде по-качествен Левски, въпреки съдийската подкрепа. Та се наложи да ги изхвърлят от А група. Този Левски и с 10 човека трябва да го побеждават, ако имат реални претенции. Другото, както виждаме са много и празни приказки.
12
23
 
13
 
! Отговори
Stamat преди 5 години
Както винаги съдията свири за ЦСКА, иначе се очертаваше поредния разгром със 7 шайби във вратата им :)
11
21
 
8
 
! Отговори
люляците преди 5 години
Левски ви би само с 1:0 за да ви боли повече. Ако беше тройка с гарнитура и нагоре нямаше да се ядосвате и коментирате. Направиха ви садо-мазо. Грухтете си в провинцията в свинекомплекса на Бони в Ловеч. По-полека, първо през Етрополе и чак тогава ще станете преименувани помашки чорбари. Коментатора до вчера беше на хранилка???
10
3
 
25
 
! Отговори
Стар запалянко преди 5 години
Само Левски,но трябваше и на двамата да даде жълт картон и толкоз.Той се довери на четвъртият съдия и сега му,,сърба попарата"Но Левски щеше да победи и без тази помощ ,защото стоеше по добре на терена.Макар че отбелязването на гол им е проблем.И Левски и тъй нареченият ЦСКА са си слаби в момента и целият ни футбол е зле.Само слепец не го вижда.....А и тези ултраси ,изгониха малкото публика която днес ходи на мач.Ами то-каквито ,,феновете",такива и футболистите.Имаше ПРИВЪРЖЕНИЦИ,имаше футбол
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Ако Кабрал и Паулиньо бяха във форма, ЦСКА губеше с разлика от 4-5 гола мача...."Кои са тия двамата - Роналдо и Меси ли? Що не ги видях срещу Вадуц или.... в предния мач какви "звезди" са? Истината е, че и едните, и другите са безумно слаби и оправдания със съдията или който и да е не помагат на никой, а точно обратното - водят до нов Вадуц! Трябва яко работа, тренировки, развитие на школите, но на никой не му е до това.... Затова футбол - на куково лято!
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все червени ,дали БСП или ЦСКА все някой им виновен.
7
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До зрителМАЧЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕИГРАЕ !!!и да паднете с 3:0 ли? Пак ли съдията ще ви е крив?
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧИСТ *** ЛАФКАР СИ БОЖКОФ ПЛАТИ ЗА ЛАФКА
5
7
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
Левскаря пръв го дръпна ;) Като те дръпне някой ,ти инстинктивно почваш да му го връщаш ;) От фал за ЦСКА до жълти картони и на двамата .Зависи на къв етап е мача ;) Сега нали има видеозаснемане .Би трябвало при такъв мач съдията да види повторение на ситуацията за да види че лескито първо посяга.Аз съм си мисли на времето че могат да направят някакви ръкавици който да не позволяват захват . Заради италианците съм си го мислил щото те съсипваха мачове с постоянни дърпания.Катеначо ,ама друг път
4
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перфектно съдийство и заслужен червен картон... Само Левски!