Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора

Двата отбора завършиха 1:1 "Васил Левски"
22 мар 2019 20:56, Александър Попов
129
Спорна дузпа донесе точка на България срещу Черна гора
Снимка: Булфото

Първото полувреме протече равностойно, като българите имаха няколко изгодни ситуации, но така и нямахме точен удар към вратата на

Първата опасност бе в 8-та минута. Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле, топката се удари в тялото на Жарко Томашевич, а вратарят Петкович изпревари Галин Иванов.

Гостите отвърнаха с опасна атака. Мирко Иванич бе изведен сам срещу Михайлов, но вратарят ни показа рефлекс и парира удара с крак. Това бе и единственият точен удар към една от двете врати.

Най-добрата възможност за българите пък бе в 22-та минута, когато при едно центриране Божиков бе оставен сам. Ударът му с глава обаче не бе точен и след няколко рикошета топката бе изчистена от голлинията от Филип Стойкович.

Втото полувреме започна кошмарно за България. Стефан Мугоша не остави шансове на Михайлов с техничен диагонален изстрел в 50-тата минута. Хубчев реагира и вкара в игра нападателят на Левски Станислав Костов, но играта ни определено бе разконцентрирана.

в 62-та минута добро двойно подаване завърши с опасен изстрел на Мирко Иванич, който мина на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно трима черногорци останаха срещу Занев, който по някакъв начин успя да отнеме топката и да лиши гостите от второ попадение.

В 71-та минута Костадинов опита удар с глава след центриране, но ударът му бе прекалено слаб и лесен за спасяване на Петкович.

България бе близо до изравняване в 76-тата минута, когато Даниел Петкович спаси удар отблизо на капитана ни Ивелин Попов.

Националите натиснаха и след две минути Спас Делев опита ножичен удар, който обаче излезе в аут.

В 80-тата минута Станислав Костов бе фаулиран извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев бе точен от дузпата и изравни резултата.

17-годишният Минчев пък направи своя дебют, след като замени Спас Делев.

Българите тръгнаха да играят за пълен обрат, а в 86 минута Страхил Попов опита удар извън наказателното поле, който мина над вратата.

Големият шанс се откри в добавеното време пред Мартин Минчев, който бе изведен по диагонала, а ударът му мина на косъм от десния стълб. Минута по-късно пък черногорците имаха шанс да вземат трите точки, но Михайлов спаси удар от границата на наказателното поле. 

Така двата отбора завършиха 1:1 и поделиха по една точка на старта на евроквалификациите. "Лъвовете" ще изиграят втория си мач срещу Косово в понеделник, 25 март.

 

Всички отзиви след мача четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: българияЧерна гора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
великите футболни сили се притесниха Черна Гора да не бие и ни дадоха дуспа ...
29
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживях френски съдия да ни бутне! Честно ви казвам! И е нищо в сравнение с щетата, която причини сънародника му преди 25 години. Чероногорцитте са по-големи смешници и от нас щом с Малък Перукан на вратата вкараха 1 гол за цял мач, а ние явно трябва да да се молим за здравето на Илиев и Десподов за да се надяваме на нещо повече от всеки мач.
28
0
 
36
 
! Отговори
89 годишен видя преди 5 години
*** си дузпата, такова чудо за прьв пьт виждам! Та и страничния сьдия не се осмели да каже че нямаше никаква дузпа.
27
3
 
13
 
! Отговори
Дъъ преди 5 години
Само с желание не става, трябват и умения, господа футболери. Днес нямате футболни такива, а в онези другите знаем, че сте световна класа.
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дузпа нямаше толкова си могат. Тая дузпа е подигравка голяма подигравка.
25
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога за последно си спомняте съдията да свирил измислена дузпа за националния? Аз никога. На запад десетилетия са се радвали на такива подаръци. Един път късмета да кацне и нашето рамо.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От една страна се радвам за осьдената дузпа за Бьлгарския итбор от пишман сьдията но от една страна не! Тьй ако ще взимаме точки и играем като дедовци по добре срещу косово да го дадем мача служебно!
23
0
 
24
 
! Отговори
Прогностик преди 5 години
Прогнозирам "златен дъжд" над съдията тази нощ..Дано не го снимат...
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливи треньори,плашат се да пускат младите,атаката ни беше тотална щета до влизането на Костов и Мартин Минчев.Атаката ни със Костов,Минчев и Десподов ще е ужасно скоростна и опасна,отзад ако се пуска Антов който е повратлив и не прави грешки,ще е чудесно,като цяло българските треньори е могат да работят с младите,страхливи са,сега трябва да връщаме Д Пенев да ви нареди състава ли ?
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СИ НАПРАВЯТ ФУТБОЛЕН ОТБОР ЩЕ СА МНОГО ПО ДОБРИ ОТ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ОТБОР
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един път на 100 години да се случи и нас да ни подпрат, обикновено ни режат до последната буква от футболния правилник. Доживях за да разказвам на внуците.
19
0
 
35
 
! Отговори
Странно преди 5 години
"Спорна" дузпа, а?Че тя беше на един метър извън наказателното поле бре!
18
0
 
32
 
! Отговори
Никсана преди 5 години
Щом с Черна гора се мъчим за точка, няма какво да правим на европейско.
17
0
 
26
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
време е Хубчев да бяга , материала е лош и без перуки.
16
2
 
19
 
! Отговори
Чичо Митко 2 преди 5 години
... И още нещо... Колко Българи от постоянния Шампион в смешното ни първенство "Лудогорец" видяхте в Националния ?!?!.... Колко ?!?!.... А примерно една "Славия" ( Прага) достигна до толкова предна фаза в Лига Европа с 90 процента само чешки футболисти !!! ..... Какво повече да говорим тогава ?!?!.... Щеше да е смешно ... Ако не беше трагично !!! ...... Има желание в тези момчета ... Но просто няма водеща фигура и няма и класа !!! ... Просто няма класа и качество !!! .....
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само спорна, ами направо измислена
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя съдия ще го уволнат скоро няма да свири пак цирк явно перуката добре му е платил за да даде тая дузпа .Такава дузпа едвали някой е виждал
13
2
 
15
 
! Отговори
. преди 5 години
Божигол и Джийзъса играха ли?
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия наште май за пръв път се видяха днес на терена.
11
3
 
14
 
! Отговори
Веспасито преди 5 години
Чиста дузпа, браво на съдията, но можеше и още една. Еваларка Перуканчо, ти си най- велик...