Спортни журналисти: Не само "Верея" участва в уредени мачове

УЕФА подава сигналите към БФС, разясниха те
9 май 2019 16:15, Анисия Иванова
9

Не само "Верея" участва в схеми с уредени мачове у нас. Около това мнение се обединиха спортните журналисти Крум Савов и Едуард Папазян в "България сутрин". Преди два дни Българският футболен съюз изхвърли старозагорския клуб от Първа лига заради нерегламентирано финансиране и съмнения за участие в уговорени мачове. От управата на отбора отхвърлиха обвиненията и обявиха, че ще съдят родната футболна централа.

Крум Савов бе категоричен, че освен "Верея" има още доста клубове у нас, които участват в уредени срещи. Той допълни, че очаква скоро да има нови разкрития за "черно тото" в родния футбол.

"Верея" е само една част от веригата. Едва ли само те са виновни, а останалите са чисти. Начинът за манипулиране на мачове на "Верея" е с колко ще загуби. От няколко години в българския футбол се влиза в най-различни уговорки. Резултатите са скандални и отговорните фактори се чудят как да ги обяснят. БФС се задвижва чак когато дойдат сигнали от УЕФА. Има много букмейкърски къщи в Азия, които са нерегламентирани. Има органи, които трябва да следят за подобни скандали. Тези доказателства стоят някъде и отлежават, защото има хора на високо ниво, които контролират процесите, тъй като и те са част от схемата. По веригата се "хващат" футболисти, треньори, съдии. Скоро и други хора ще бъдат разкрити", каза Савов.

Едуард Папазян пък разкри, че БФС няма да изхвърли "Верея" от елита, освен ако няма много солидни доказателства. Журналистът обяви, че треньорът на старозагорци е бил изгонен от Украйна заради участие в "черно тото".

"БФС показа през последните 30 години, че не изхвърля отбори до последно. Мъчи се да ги остави в елита. Няма вариант "Верея" да бъде изваден от Първа лига без тези съмнения да са подплатени с факти и натиск от УЕФА. За да се каже, че мач е манипулиран, са нужни много сериозни доказателства. Тези твърдения обаче са много трудно доказуеми. Някой трябва да се разрови и да намери връзките с тези китайски и азиатски букмейкъри. "Верея" взе за треньор човек, който бе изхвърлен от Украйна за уредени мачове", каза Папазян пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Геле преди 4 години
Круме като ги знаеш кой са, казвай ида се приключва! Какво мрънкаш
6
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
кой не дава точки на пощенци без пари, продава мачове.
5
3
 
9
 
! Отговори
Ботев Враца и тесни преди 4 години
А Верея -Ботев Вр 0-6 хич не е уреден дали !!!
4
1
 
15
 
! Отговори
Балами преди 4 години
Другари и другарки, що не пишете за чичо Венци? По-голям уредник няма! Само си припомнете напр.-Славия-Локо пд 0-2,5-2! И в тоя ред на мисли веднага изкача и другия основен уредник- Локо пд си припомнете преди 2-3 кръга със Септември? Я си припомнете,че Пастаджията Камбуров има брат в Свиленград-собственик на Букмейкърски пункт на Еврофутбол. Е, после защо ходели по 200-300 души да чоплят семки на стадиона..
3
4
 
18
 
! Отговори
ЦСКА преди 4 години
БФС участва в уредени мачове чрез Перуци, Кирю, Венци, Манджука и др.От УЕФА да закриват БФС и "първенството"Начи Локо-София го фалираха за 1 милион задължения, ЦСКА за 9 милиона, а Обора още го стопанисват?ЗАКРИВАЙ!!!
2
3
 
19
 
! Отговори
амчи как преди 4 години
Славия:ДУнав 2:5!?????Каман,ар ю кидинг ми,ю гара би кидинг ме,ис дис сам кайнд оф джоук))))))))))))
1
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Както се казва: на печелившите честито!