Английски фурор! Арсенал и Челси отиват на финал в Лига Европа

"Артилеристите" победиха Валенсия в 4:2, а Челси надви Айнтрахт с 4:3
Обновена: 10 май 2019 06:08 | 10 май 2019 05:43, Елка Василева
19
Английски фурор! Арсенал и Челси отиват на финал в Лига Европа
Снимка: Reuters

Арсенал и Челси ще спорят за купата в Лига Европа. Така и във втория по сила евротурнир ще има английски финал, след като на финала в Шампионската лига един срещу друг ще се изправят Ливърпул и Тотнъм.

Арсенал се класира за първи път на финала в Лига Европа, след като победи Валенсия с 4:2 в реванша на стадион "Местая". Така "артилеристите" преодоляха полуфиналната фаза с общ резултат 7:3.

Началото тази вечер по нищо не показваше, че момчетата на Унай Емери ще си решат домашното сравнително лесно. Рожденикът Кевин Гамейро откри на празна врата, а Валенсия натискаше и вторият гол се "печеше".

Точно тогава Арсенал изравни от нищото. Александър Лаказет асистира за бомбения изстрел на Пиер-Емерик Обамеянг, а четири минути след почивката французинът се разписа и изпепели надеждите на "прелепите".

Гамейро отново вкара на късмет след няколко рикошета, но вторият гол на Обамеянг окончателно сложи точка на спора. В 89-ата минута африканецът оформи своя хеттрик. На 29 май Арсенал ще спори на финала в Баку с Челси или Айнтрахт Франкфурт.

Челси е на финал в Лига Европа, след като постигна победа с 4:3 след продължения и дузпи на своя „Стамфорд Бридж” над германския Айнтрахт (Франкфурт). Двата тима преди това врътнаха реми 1:1 в редовното време и след двете продължения.

Лофтъс-Чийк успя да открие резултата в 28-ата минута, a в 49-ата Йович изравни.

При дузпите първоначално Аспиликуета пропусна за Челси, но след това Кепа спаси ударите на Хинтерегер и Пациенсия и в крайна сметка класира тима си за финала.

Така Челси има страхотен шанс да спечели за втори път в своята история турнира от Лига Европа, след като го стори през сезон 2012/2013.

Подробности за двата мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Аякс удариха греда 2 минути преди края. Ударът беше извън наказателното поле и явно е бил изчислен с хирургическа точност. Не ви ли писна да пишете глупости?
14
9
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
В годината на Брекзит само английски отбори на финалите на ШЛ и ЛЕ. Не, въобще не е нагласено всичко !Вие да не би да си помислите, че има нещо нагласено ?!Чиста случайност ! :)Те 6 еднакви числа в два последователни тиража на тотото "излязоха", та тук за някакви мачове ще се съмняваме ...
13
4
 
10
 
! Отговори
Цецо Асансьора преди 4 години
Логично. Който излезе от ЕС, неизбежно става по-силен. ЕС е тумор и развъдник на корупция.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Черен ден за хейтърите, сега са обезумели от злоба и с пяна на устата но фактите са си факти - тотална английска доминация!"2-3 пъти в историята и веднъж световен шампион. Страшна тотална доминация.
11
4
 
10
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Четири английски отбора на финал, а даже първия в Англия ( най-вероятно Манчестър Сити) го няма в тази четворка. Тотална доминация.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черен ден за хейтърите, сега са обезумели от злоба и с пяна на устата но фактите са си факти - тотална английска доминация!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където са парите, там е футболът. С тези доходи от тв права, цяло чудо е че английските отбори не са всяка година в този вид.
8
1
 
7
 
! Отговори
Айде преди 4 години
Слезте на земята момченца и погледнете статистиката на шампионите, а тя е 1 към 5 за най великата лига срещу останалите некадърнци.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След толкова години английска тишина не си мислете, че за 1 година пълен успех са станали най-силното първенство. Догодина пак ще е тихо.
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито на всички фенове на мадридските и каталунски примадони.Най-великата футболна лига в света-английската,тази година ще се погрижи и за вас,та да гледате истински футбол още един месец допълнително.Ще свърши чак на Първи юни.
5
6
 
2
 
! Отговори
Гон Зо преди 4 години
А можеше да е моят любим ,,Уеффски -Лаффчис,, 1992...
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
God save the Queen!
3
8
 
5
 
! Отговори
Пиниза на Маркиза преди 4 години
Добрече Евро турнирите са само два,щот ако бяха десет,цялата Англиска Висша щеше да е на финалите.Може би бях с футболът до тук,за залаганията на букмейкърите също.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1"Дървено"защото последния може да победи първия и няма да е заради тото. 2 кръга преди края не бе ясно кой ще е на 3-то и 4-то място. В последния кръг се решава титлата.
1
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастна година за ШЛ и ЛЕ. Едно от най-дървените първенства триумфира. Ама то това ще им е. Догодина както преди. Някой ден слънцето огрява и кучия г..!Прочети още на: https://dnes.bg/football/2019/05/10/angliiski-furor-arsenal-i-chelsi-otivat-na-final-v-liga-evropa.409881