Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!

Селекционерът заяви, че гостите са ни победили заслужено
Обновена: 11 юни 2019 07:05 | 11 юни 2019 07:00, Веселина Йорданова
208
Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!
Снимка: БТА

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков беше много разочарован след загубата с 2:3 от Косово в евроквалификация, играна в София.

Той назова причините за срамното поражение и добави, че гостите са спечелили заслужено.

Още по темата
"Много лош край за нас, но трябва да признаем, че Косово стоеше в края на мача физически изключително по-добре от нас. Тази тема отдавна се коментира, но ние, селекционерите на България, нищо не можем да направим. Една от причините е физиката, от друга – отборът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, тъй като добре владеят топката и трудно се отнема. Ние се сборихме и не мога да бъда недоволен. Показаха характер, но за жалост нещо не ни достига".

"На всички ни се искаше да вкараме трети гол, тъй като победата беше задължителна, но в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите възможности напред, но концентрацията пада, когато не си добре физически. Защитата е целият отбор, а не само карето отзад. Когато не се защитаваме добре като тим, получаваме клубове. Ние от 15 години не сме се класирали на голямо първенство. Не се притеснявам, но не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим начина да излезем от тази ситуация", каза треньорът.

"Във физическо естество страдаме от клубните отбори у нас. Нашите футболисти не играят в топ отбори. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха заслужено. Мачът беше емоционален", заяви Балъков.

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе силно афектиран след домакинската загуба и заяви, че националният отбор не е сиропиталище и да те викат само, защото си млад.

"Второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата и Косово ни създаде доста положения оттам. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем мача, имахме своите моменти, но така се получи", каза той.

"Казах на Десподов, че на всеки човек му изтича времето в спорта. Младите трябва да си променят мисленето. Защото там където са, много бързо може да ги изтрие компютърът. Казах го на Десподов, защото го чувствам близък. Има още много мачове, надяваме се на чудо. Като цяло - нацията нямаме чувство за единство", коментира Попов.

"Няма смисъл да се оплакваме. Трябва да приемем истината като мъже. Косово беше по-добрият отбор, с повече агресия. Щом Косово ти вкарва три гола в София, значи не си си свършил работата. Бяха по-свежи в края на мача. Явно класата на играчите им е по-голяма и първенствата, в които играят, трябва да приемем реалността. Отдавна не съм виждал толкова положения пред нашата врата. Дори в Чехия не ни създадоха толкова положения", каза вратарят Николай Михайлов.

Още по темата и други спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъков казва ! - никой не може да ми реди състава.За мачовете ли става въпрос или за банкета след това ? - щото всички знаем ,че и да паднем и да бием купона си върви.
147
0
 
32
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи не съм съгласен! Тия момчета могат да изпият много повече алкохол от един руснак и могат да изпушат много повече лули на мира отколкото Винету е сънувал даже! После всеко момче от националния ни може да изкара 10-14 поредни нощи в коя да е чалготека в Студентски град или по морските ни курорти, като почне от 20:00 и свърши към 8:00! При това нема да се измори даже! Та затова не съм съгласен с Балъков! Имат си физическа подготовка! Само, че не за футбол!
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламен Илиев е колосалната грешка в състава! Щеше да хване поне още 2-3 от допуснатите 5 гола срещу Чехия и Косово. Момчето е на ниво. Добър вратар е. Беше в шампиона на Румъния, сега е в шампиона на България. Малката Перука е свършил с футбола отдавна. Другата грешка е Сърмов. Той щом в Берое не можа да се наложи.... После в Етър не го знам какво игра, но той навремето още в Левски не ставаше. Пълна трагедия. Но Пацо Тигъра е вратарят! Щеше да хване още 2-3 от головите удари.
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модела ни е от времето на СССР. А трябваше реформа.Но 30 г. няма реформа. Така е в всеки бранш на държавна пара. В частния сектор дори и малко да са има успех. Лекари, зъболекари, фермери, фирми. Не чакат от яслата , а винаги следят върхът на успеха.
144
0
 
39
 
! Отговори
Радио Ереван преди 4 години
В държава къде се става фудболист с връзки ,а не по талант така ще е.Мои приятели ходиха в София да ги селектират и накрая дошли едни с бащи и чичовци с лъскави джипове и без да се цапат и потят са влезли в младежката гарнитура.В Бг немаш ли вуйчо владика какъвто и талант да имаш си обречен.....Супер таланти се пропиха от мъка.Да те измести некакъв мек манекен си е удър.
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Попето се мъчеше да направи нещо.
142
1
 
15
 
! Отговори
Николов преди 4 години
Че как няма да ни размаже! И Пърделандия да беше пак щеше да ни размаже. Нашето първенство трябва да стане първенство, а не сбирщина от желаещи манекени.Само с искане не става. И преди всичко трябва тичане в отборите. През годината.Трябва силно първенство. Вътре, у нас.
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DO 156Ядем храни произведени в Чернобил от САЩ ФирмиБих искал да изразя подкрепа към теб, но явно наркотиците вече твърде сериозно са ти навредили.
140
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиенето, пушенето и обикалянето по чалгаджииниците пречи на добрата спортна форма.Аз така знам, но явно футболистчетата са на друго мнение, пък и заплатките си вървят...К'во толкова?
139
12
 
2
 
! Отговори
DO 156 преди 4 години
Всичко което си написал го има в България .Истината е Храната която ядем и се предлага на Територията в България .Ядем храни произведени в Чернобил от САЩ Фирми .Това е баце - зали за спорт има над път и под път , играят децата , има треньори платени от Бюджета .
138
1
 
18
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Проблемът, не е само физическата подготовка, а и цчлостната психологическа акртина. Днешните българи имат манталитета на нагаждачи към определена среда и статукво, но не и манталитета на творци и победители. А първом е необходимо да победиш в малкото, в живота, за да търсиш след това победа над голямото, над света. Ние нямаме характер и сили да победим в малкото, нека не очакваме победа в голямото.
137
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли?Защото:Защото в България няма масов спорт, на чиято база да се развива професионалният.Защото и в отборите ни са връзкарски истории. Защото българинът си го мързи да бачка. И пари да му даваш, и много да са - това е, мързи го да гледа.Защото много от футболистите ни са като хора кофти - невъзпитани, без обща и специална култура, вкл. култура на движение и хранене, някои пушат и употребяват алкохол.Защото няма спортни бази.Защото това е България - страна на калинки и тикви! Навред!
136
0
 
24
 
! Отговори
МЕРКИ преди 4 години
БФС днес даде Пресконференция за вчерашната загуба на НАЦИОНАЛНИЯ отбор по Футбол .Основните причини за загубата бяха казани в обширен Анализ на Михайлов и Лечев .Мерките които са взети за прекъсване на загубите на момчетата се представиха в Документ адресиран до ФИФА и УЕФА .1.Промяна в чистото игрово време - Две полувремена по 10 минути , и почивка между тях от 1 час .2.Вратаря да има предпазна мрежа пред него и стол за посядане когато отбора му е в Половината на Противника .Дано .
135
0
 
31
 
! Отговори
----------- преди 4 години
Едно е да играеш футбол на международно ниво и съвсем друго да пиеш по дискотеките и да правиш деца на фолк певици и манекенки.
134
1
 
13
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 4 години
Пише се ФедерацИИ - множественото число винаги е с ИИ накрая, не го научихте тоя правопис....
133
6
 
12
 
! Отговори
Велизарий преди 4 години
Ало разбирача, вземи целият Етрополе-Ловеч най добре и ще бием Англия. Хахахахх смешници са целия отбор! Прав е Лечков, 1994 стария пенев ли бе треньор? Те си бяха класни "футбалери" всички! Нема ЛЕВСКИ, ЦСКА
132
0
 
27
 
! Отговори
майорски преди 4 години
поколението 94-та което донесе най големите успехи в българския футбол.....донесе и най голямото поражение на родния ни футбол..... провалиха се като организаторипровалиха се като треньори провалиха се като мениджърипровалиха се като бизнесмениедно е да риташ топката и държавата да се грижи за теб като писано яйце .....друго е ти да се грижиш за футбола и за младите ....Свикнали само да получават .... и да очакват държават да ги храни ...ето докъде докараха футбола ни !!!!
131
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До .Трябва и класа - само със сърце не се постигат постоянни сериозни успехи, само евентуални епизодични проблясъци.
130
1
 
14
 
! Отговори
. преди 4 години
Сърце, сърце трябва, за да играеш за национален отбор. Не пари. Сърце.
129
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като видях, че Балъков е сложил за вратар Малката Перука и ми стана ясно що за честен и почтен човек е.