Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!

Селекционерът заяви, че гостите са ни победили заслужено
Обновена: 11 юни 2019 07:05 | 11 юни 2019 07:00, Веселина Йорданова
208
Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!
Снимка: БТА

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков беше много разочарован след загубата с 2:3 от Косово в евроквалификация, играна в София.

Той назова причините за срамното поражение и добави, че гостите са спечелили заслужено.

Още по темата
"Много лош край за нас, но трябва да признаем, че Косово стоеше в края на мача физически изключително по-добре от нас. Тази тема отдавна се коментира, но ние, селекционерите на България, нищо не можем да направим. Една от причините е физиката, от друга – отборът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, тъй като добре владеят топката и трудно се отнема. Ние се сборихме и не мога да бъда недоволен. Показаха характер, но за жалост нещо не ни достига".

"На всички ни се искаше да вкараме трети гол, тъй като победата беше задължителна, но в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите възможности напред, но концентрацията пада, когато не си добре физически. Защитата е целият отбор, а не само карето отзад. Когато не се защитаваме добре като тим, получаваме клубове. Ние от 15 години не сме се класирали на голямо първенство. Не се притеснявам, но не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим начина да излезем от тази ситуация", каза треньорът.

"Във физическо естество страдаме от клубните отбори у нас. Нашите футболисти не играят в топ отбори. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха заслужено. Мачът беше емоционален", заяви Балъков.

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе силно афектиран след домакинската загуба и заяви, че националният отбор не е сиропиталище и да те викат само, защото си млад.

"Второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата и Косово ни създаде доста положения оттам. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем мача, имахме своите моменти, но така се получи", каза той.

"Казах на Десподов, че на всеки човек му изтича времето в спорта. Младите трябва да си променят мисленето. Защото там където са, много бързо може да ги изтрие компютърът. Казах го на Десподов, защото го чувствам близък. Има още много мачове, надяваме се на чудо. Като цяло - нацията нямаме чувство за единство", коментира Попов.

"Няма смисъл да се оплакваме. Трябва да приемем истината като мъже. Косово беше по-добрият отбор, с повече агресия. Щом Косово ти вкарва три гола в София, значи не си си свършил работата. Бяха по-свежи в края на мача. Явно класата на играчите им е по-голяма и първенствата, в които играят, трябва да приемем реалността. Отдавна не съм виждал толкова положения пред нашата врата. Дори в Чехия не ни създадоха толкова положения", каза вратарят Николай Михайлов.

Още по темата и други спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъков и пълен ***. Не става за треньор. Да си ходи, заедно с приятелчето му Перуката.
127
1
 
18
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименФутболистите са слаби, но и Балъков не показа класа като треньор - определено трябваше Пламен Илиев да е титуляр и в двата мача срещу Чехия и Косово, вероятно нямаше да допусне повече от два гола общо в двата мача. Защитата беше трагична, има по-добри опции като Бодуров, Антов, Лясков дори Чорбаджийски въпреки рисковите му прояви носещи картони беше по-читаво решение. В средната линия Костадинов няма място.
126
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъков доказа, че е изключително слаб и безпереспективен треньор. Лоша селекция, никаква тактическа постройка, играчите се лутат по терена без да знаят какво правят и да се покриват. Ивелин Попов тича от нападение в защита, останалите спят. След като вижда, че физически отборът отстъпва, какво направи в тактическата постройка при 2-1 ? Абсолютно нищо. България получи три идентични гола с центрирания, два от тях с удар с глава от вратарското поле. Никаква защита, никакъв вратар! Жалки са! Позор!
125
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си мъж,незабавно си подай оставката.Не може да водиш отбор от некадърници и да очакваш резултат.
124
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краси Балъков какво е виновен, като тия не могат да играят футбол. И специалния да дойде да ги води, все тая. И Лотар Матеус ни беше виновен и кой още. Каквото и да е, Пламен Марков най-добре се справи с всичкото безобразие в нашия футболен свят.
123
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, чалгата освен психически вреди и физически
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До gioЕдно време било много по-различно, самия футбол дори е бил различен. Сега трябва да се гледа напред, много е важна връзката между БФС и клубовете. Производството на футболни таланти може да бъде много сериозен бизнес и това трябва да се възприема от ръководителите на клубовете.
121
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това не е само в спорта а и във всичко останало в тази държава,по мои наблюдения (с много малки изключения) има едно изгубено поколение млади хора родени в средата и към края на 90те които просто не стават за нищо - мързеливи, некадърни и чалга манталитет
120
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лечковия плехар и перуката питайте защо падаме, нали те са главните в управлението на футбола в БГ
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лечковия плехар и перуката питайте защо падаме, нали те са главните в управлението на футбола в БГ
118
2
 
27
 
! Отговори
gio преди 4 години
Бала, ти нали точно преди месец беше в Етър. Защо е лоша физическата подготовка можеш най-добре да кажеш, нали до вчера беше там. Истината е, че от школите и базите, които имаше навремето не остана нищо, а скоро и хора няма да останат като цяло в тази държава. Ако не се налеят пари и не се започне от ДЮШ нищо няма да стане. А резутат ако се започне сега може да се очаква след 8-10 год. Това обаче преминава през чистка на БФС. Не може алкохолизиран президент да го направи това нещо.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До petarzizВ момента формата на първа лига е оптимален, не е в това проблема. Трябва работа в школите, а в тях много малко клубове инвестират. Между другото отбори като Царско село и Септември имат добри школи и е добре такива отбори да играят в първото ниво на българския футбол.
116
5
 
4
 
! Отговори
petarziz преди 4 години
А група трябва да се състои от максимум шест отбора за да има що годе конкуренция и надграждане във футбола иначе с отбори като верея царско село витоша итака нататък какво може да се очаква едно голямо нищо футболът ни все повече ще отива в батака
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слагайте фесовете,подрязвайте си чучурите,нахлузвайте шалварите,грабвайте червеното знаме с полумесеца,учете корана и бегом марш на стадиона да гледате предстоящото ново българско ел класико Лудогорец-Арда.Ето това са ви приготвили ДПС-БФС и Домус ага.А Бойко Тиквата щедро налива народни пари за стадиончетата в Разград и Кърджали,та да може рахатлъкът да е пълен.Откъде да знаем,може скоро и султан Ердоган да посрещнем там.А истинските български отбори и стадиони кучета ги яли.
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което трябва да се направи е модерни школите - терени, треньори и много работа. Клубовете от първа лига, трябва да се стимулират от БФС да развият школите си, да се отпускат целеви средства, да се организират турнири, да се обучават треньори и т.н. Това е пътя, останалото са простотии и работа на парче. Да чакаш от Балъков тепърва да учи национални футболисти на основни неща е смешно.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Позор 2020Такива ревящи женички-пораженци като теб са в основата на проблема. Бил го срам, че е българин, ами ставай сърбин или турчин смешнико, какво ни занимаваш със своите комплекси. Едно време е имало истински българи, давали живота си за родина, сега е пълно с ревящи розови гейове, които изпадат в тежка драма, при първия проблем. Вместо да решим проблема с разум, ние се отказваме, без борба и дезертираме - очевидно това днес се смята за голямо геройство.
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
transfermarkt.de най-авторитетния футболен сайт - обща стойност на българския национален отбор 19.95 млн. евро, Милот Рашица 20 млн. евро. Когато няма играчи как се побеждаваш? Попов бил афектиран, Десподов се бил скатал и т.н. глупотевини, а истината е че тези футболисти са далеч от водещите играчи в Европа. Всъщност ние разполагаме само с един играч във водещите пет футболни първенства и той /Десподов/ е тотална резерва. Това което направи Хубчев е максмалното постижимо в момента.
111
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виждаме ги само от барове и от плажове с поредната манекенка с джуките... от къде да имат форма? Поне вечер да идват на фитнеса в Южния парк - поне половината граждани дето си тренират там ей така ще им скрият топката на тия "футболисти"
110
6
 
12
 
! Отговори
Позор 2020 преди 4 години
Срам ме е да казвам че съм от България .По добре да казвам че съм турчин или сърбин те поне имат достойнство и сърца .Оставки искам оставки от играчи и всякви там набедени тренери и министри на спорта .
109
1
 
12
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Манталитетът и съзнанието трябва да се промени на цялата нация. Ама това не виждам как ще стане, просто всеки гледа да кръшка и да не върши това, за което му плащат. Ето като си купуваш мачовете във вътрешното първенство и не тренираш както трябва, Косово седи по-свежо на терена. Така е във всичко.